Prevozna sredstva
slice
V Luksemburgu bo od leta 2020 ves javni prevoz brezplačen
Oblasti želijo zmanjšati prometne zamaške, 6. december 2018 ob 11:18 Luksemburg bo leta 2020 postal prva država na svetu, v kateri bo celoten javni prevoz, torej vlaki, avtobusi in tramvaji, brezplačen.
36
British Airways bo poleti letel iz Ljubljane na Heathrow
27
4. december 2018 ob 16:28 Britanski prevoznik British Airways bo v poletni sezoni opravljal polete med Ljubljano in londonskim letališčem Heathrow.
Zeleno križarjenje: ribji ostanki kot gorivo za potniške ladje
21
24. november 2018 ob 17:42 V sklopu nove zelene pobude za križarske ladje, ki veljajo za velike onesnaževalke okolja, bo norveška družba začela za gorivo tovrstnih ladij uporabljati ribje ostanke.
"Je voznik sploh na avtobusu?" se bodo kmalu čudili Dunajčani
11
13. november 2018 ob 13:23 Na Dunaju bosta spomladi začela voziti električna miniavtobusa brez voznika, ki sta uspešno prestala trimesečno testiranje na posebnem poligonu in natančno programiranje po ulicah.
Ryanair odpustil stevarde, ki so na letališču prespali na tleh
60
7. november 2018 ob 11:20 Iz Ryanaira so sporočili, da so odpustili šest članov kabinskega osebja, fotografiranih prejšnji mesec med spanjem na tleh letališča v Malagi.
Zgodovinski trenutek: po 12 letih znova poleti med Grčijo in Makedonijo Po 12 letih trmastega vztrajanja pri zračni nepovezanosti bosta Grčija in Makedonija ob nakazani rešitvi dolgoletnega spora glede imena Makedonije zdaj končno odpravili tudi zadnjo evropsko zračno ...
29
Ryanair dodatno omejil vnos ročne prtljage na letala Irski Ryanair, največji nizkocenovni prevoznik v Evropi, je z današnjim dnem skladno z napovedmi dodatno omejil vnos ročne prtljage na letala.
30
Slovenci v povprečju vozimo deset let stare avtomobile V letu 2017 se je na slovenskih letališčih in v mestnem prometu povečalo število potnikov, zmanjšala pa sta se pristaniški potniški promet in število prepeljanih potnikov v železniškem prevozu.
53
Bo replika Titanika le ugledala luč sveta? Čeprav so mnogi menili, da je neštetokrat preložen projekt gradnje replike nesrečnega Titanika že pokopan, pobudnik ideje zdaj pravi, da je ladja v delu, na krstno plovbo pa da bi se lahko podala ...
24
Foto: Najdaljši morski most na svetu povezal Hongkong in Macao Devet let po začetku gradnje, ki je stala 20 milijard dolarjev (več kot 17 milijard evrov), je kitajski predsednik Ši Džinping uradno odprl najdaljši most po morju.
52
Najdaljši neprekinjeni polet minil brez težav – v zraku skoraj 18 ur Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je znova vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu, ki povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem ...
29
Foto: Rusko pokopališče starih sovjetskih avtomobilov V odročni ruski vasici Černousovo upokojeni mehanik Mihail Krasinec hrani prav posebno, nostalgično zbirko več kot 300 rjavečih avtomobilov iz sovjetskih časov.
30
Ekspresni vlak - čas potovanja z ure skrajšali na 14 minut V Hongkongu so odprli novo železniško povezavo za hitri vlak, ki bo to posebno administrativno območje povezoval s preostalo Kitajsko.
33
Največkrat z vlakom Avstrijci, Slovenci močno v zaostanku Povprečen Avstrijec se letno z vlakom, tramvajem ali podzemno železnico vozi 2.255 kilometrov, s čimer se je Avstriji uspelo uvrstiti na prvo mesto med državami članicami Evropske unije.
50
Preiskava proti Ryanairu zaradi zaračunavanja ročne prtljage Italijanski varuh konkurence je uvedel preiskavo proti irskemu nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair zaradi novega pravila, da morajo potniki plačati, če želijo s seboj na krov vzeti ročno ...
40

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo