Vreme
NEDELJA
-1
9
PONEDELJEK
-1
8
TOREK
-2
6
SREDA
-3
5
ČETRTEK
-2
1
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo zmerno, občasno ponekod pretežno oblačno. Zjutraj bo v kakšni kotlini lahko megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, ob morju okoli 4 °C. V ponedeljekbo zmerno do pretežno oblačno, v notranjosti lahko nastane kakšna ploha. V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo pihal severozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 °C.
Obeti za Slovenijo
V torek bo po precej jasnem jutru spremenljivo oblačno, predvsem v Prekmurju bo še pihal severozahodni veter. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji. V četrtek bo spet bolj oblačno, a suho vreme. Od 13. do 18. decembra 2018 V četrtek bomo na robu območja visokega zračnega tlaka, v višinah se bo severozahodnik obračal v zahodno smer. V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati. Od tega bo potem odvisen tudi nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo Evropo in Sredozemljem. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, od nedelje dalje pa se bo v višinah počasi spet nekoliko otoplilo. V četrtek bo suho in hladno vreme. V petek bo od natančnejše lege sredozemskega ciklona odvisno vreme pri nas. Če se bo proti vzhodu pomikal nekoliko severneje, bodo padavine segle tudi nad naše kraje, če ne, bodo morda zajele le južne dele Slovenije, ali pa bodo ostale sploh južneje od nas. Če padavine bodo, bo snežilo. Zaenkrat je verjetneje, da padavin ne bo. Od nedelje dalje bo spet najverjetneje suho. Temperature bodo ob jutrih večinoma pod ničlo, ob popoldnevih pa sprva malo nad 0, od nedelje dalje od 0 do 5 ° C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V ponedeljekbo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih severno in vzhodno od nas bodo popoldne nastale posamezne kratkotrajne plohe.
Vremenska slika
Nad Skandinavijo, baltiškimi državami in deloma nad srednjo Evropo je območje nizkega, nad Francijo, Pirenejskim polotokom in zahodnim Sredozemljem pa območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda priteka k nam v višinah nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak. V ponedeljekNad Skandinavijo in delom vzhodne Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega proti jugu do Grčije in Turčije. Nad Biskajskim zalivom je anticiklon, naši kraji pa so na njegovem vzhodnem robu. K nam od severozahoda doteka hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Najbolj občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. V ponedeljek vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z aktualnimi napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega
49
20. november 2018 ob 14:18 V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:32 16:16
Maribor 07:29 16:10
Koper 07:33 16:21
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:11 18:15
Maribor 09:08 18:08
Koper 09:13 18:20
Kazalo