Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Za otroke in mlade

Lahko noč, otroci! V deželi tisočerih želja; Kaj je videl Mižek Figa

30.03.2023

Tudi v deželi, kjer se izpolnijo vse želje, lahko postane dolgočasno … Pripoveduje: Zvone Hribar. Avtorja: Andre Maurois; Ljudmila Prunk Utva. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1984.

Gymnasium Ustvarjalnost je povezana z lepimi občutki

29.03.2023

Poslikave športnih copat za zvezdnike lige NBA, risanje stripov za Stripburger, lastne kolekcije oblačil in njihova predelava, to je le nekaj stvari, ki jih ustvarjajo naši gostje, dijakinje in dijaka Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. O njihovem delu, razpetim med šolskim okoljem in prostim časom, smo govorili v oddaji Gymnasium.

Lahko noč, otroci! O jokavem jazbecu

29.03.2023

Prihajale so nove in nove živali, ki so poskušale potolažiti jazbeca, toda vse zaman … Pripoveduje: Uroš Smolej. Napisala: Mateja Perpar. Pravljica z natečaja za oddajo Lahko noč, otroci!. Posneto v studiih Radia Slovenija 2014.

Lahko noč, otroci! Spanček Zaspanček

28.03.2023

…vsak večer ugaša luči in raznaša sanje … Pripoveduje: Vesna Jevnikar. Napisala: Ela Peroci. Posneto v studiih Radia Slovenija 1996.

Lahko noč, otroci! Pujs princ

27.03.2023

Tudi princem lahko postane dolgčas. Pripoveduje: Robert Waltl. Napisala: Staša Košak. Posneto v studiih Radia Slovenija 1996.

Lahko noč, otroci! Živalska olimpiada

26.03.2023

Žabec Marko z ekipo se v hokeju na travi vsak dan pomeri s pandami. Pripoveduje: Branko Jordan. Napisala: Igor Habjan. Posneto v studiih Radia Slovenija 2008.

RIO radijska igra za otroke Amy Mc Donald: Mali bober in odmev

26.03.2023

Ob začetku festivala radijske igre za najmlajše v okviru festivala Bobri, namenjenemu kulturno-umetnostni vzgoji, bo tudi v radijskem etru na sporedu igra o prav posebnem bobru, ki je bil sprva osamljen, potem pa si je našel čudovite prijatelje. Zgodbico mogoče poznate iz znane slikanice, radijsko igro pa poživijo še pesmice. Režiserka in prirejevalka: Irena Glonar Avtor verzov dodanih pesmic: Milan Dekleva Dramaturg: Goran Schmidt Tonska mojstra: Jure Culiberg, Miro Prljača Avtor izvirne glasbe: Aldo Kumar Mali bober - Zvone Hribar Racman - Aleš Valič Vidra - Saša Mihelčič Želva - Silva Čušin Stari bober - Polde Bibič Uredništvo igranega programa Posneto v studiih Radia Slovenija junija in oktobra 2003

Lahko noč, otroci! Kam potuje cesta

25.03.2023

Od mame k mami. Pripoveduje: Stanislava Bonisegna. Napisala: Valerija Skrinjar Tvrz. Posneto v studiih Radia Slovenija 1998.

Hudo! V družbi mladih novinarjev iz Metlike

25.03.2023

Kako zvenijo tamburice, kakšen zaklad hranijo v Belokranjskem muzeju, kaj vse lahko počnemo ob Kolpi? Novinarske delavnice smo izvedli na OŠ Metlika, mladi novinarji pa so si za temo oddaje izbrali predstavitev svojega kraja.

Kulturomat Trine

23.03.2023

Trine Slabe od leta 2015 naprej prebiva v Združenih državah Amerike, kjer obiskuje srednjo šolo. Glasba jo spremlja že od mladih nog in ostaja z njo še danes. Vse se je začelo s pevskim zborom, nadaljevalo s klavirjem in kitaro, zdaj pa lahko na pretočnih platformah poslušamo že kar štiri njene avtorske skladbe. Te skladbe nastanejo takrat, ko se vrne v Slovenijo. Kako poteka njeno glasbeno ustvarjanje in kakšno je življenje v Ameriki, pa izveste v Kulturomatu z Gašperjem Stražišarjem.

Hudo športni Lokostrelka Manca Šega

25.03.2023

V rubriki Hudo športni gremo na strelišče. 14-letna Manca Šega nam bo predstavila lokostrelstvo. S trikratno državno prvakinjo se je na OŠ Metlika pogovarjal Aleš Ogrin.

Radijski ringaraja Čas teče, nič ne reče

25.03.2023

O času, različnih vrstah ure in premikanje ure bomo govorili v tokratni oddaji Radijski ringaraja. Ne bomo pozabili tudi za številne proegovore in reke, ki jih poznamo o času, in se skupaj s četrtošolci z OŠ Toneta Čufarja Ljubljana pogopvarjali tudi o tem, kdaj nam čas teče hitro in kdaj se dolgočasimo.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt