Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Za otroke in mlade

Lahko noč, otroci! Ljudska neumnost

29.02.2024

Slovenska ljudska pravljica, ki pripoveduje o vseh mogočih neumnostih … Pripoveduje: Zvone Hribar. Slovenska ljudska. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1984.

Lahko noč, otroci! Vrabček je zrastel

28.02.2024

Še dobro, da je tu luna, ki vsako noč pripoveduje pravljice vrabčkom in lisicam. In tudi zapuščenim parkom in dolgim cestam … Pripoveduje: Janko Petrovec. Napisala: Tatjana Kokalj. Posneto v studiih Radia Slovenija 1997.

Lahko noč, otroci! O dedku in medvedku

27.02.2024

Dedek gre v gozd po medvedka za Katarinco. Pripovedujeta: Radko Polič Rac, Ivan Rupnik in otroci. Napisal: Leopold Suhodolčan. Posneto v studiih Radia Slovenija 1991.

Prvič Srcozlom

26.02.2024

Kako povedati nekomu, da ti je všeč? In kako nekomu povedati, da ti ni, ali pa, da ti ni več všeč? Kaj narediti, ko ti kdo zlomi srce in kako dolgo traja, da se zlomljeno srce zaceli?

Lahko noč, otroci! Snežinka Binka

26.02.2024

Kralj čas je stopil na balkon svojega bisernega gradu. Na dvorišču je čarala kraljična zima … Pripoveduje: Darja Reichman. Napisala: Zlata Volarič. Posneto v studiih Radia Slovenija 2009.

Lahko noč, otroci! Dekle po imenu Yuan Xiao

25.02.2024

Cesar je sladke cmočke v čast in slavo prelepe služabnice poimenoval Yuan Xiao … Pripoveduje: Anja Novak. Avtorica: Katja Simončič. Režiserka: Ana Krauthaker. Oblikovalka zvoka: Sonja Strenar. Avtor glasbe: Luka Hočevar. Svetovalka za jezik: Mateja Juričan. Kitajski pravljični večeri z Radiem Slovenija in Konfucijevim inštitutom Ekonomske fakultete v Ljubljani, Posneto v studiih Radia Slovenija, junij 2021.

RIO radijska igra za otroke Marjan Marinc: Zmaj Frfotaj

25.02.2024

Vse se začne s hudo sušo, saj so vsi potoki in vse reke presahnili, od nikoder ne priteče nobena kapljica vode. Jaka najprej obtožijo, da je povzročitelj te nesreče, ker se ne umiva. Ko se z Zmajem Frfotajem podata na pot, da bi rešila težavo, pa se znajdeta sredi igre naravnih sil. In jasno postane, da so prav njihovi spori pravi razlog za sušo. Močno ekološko jedro je temelj te igre za otroke, posnete že pred več kot pol stoletja, ob tem pa avtorju nikoli ne manjka zabave in raznovrstnih dogodivščin. Režiser: Marjan Marinc Dramaturginja: Djurdja Flere Tonski mojster: Bojan Stopar Avtor izvirne glasbe: dr. Urban Koder Jaka − Dagi Langus Pevec − Boris Kralj Župan − Bert Sotlar Filandrij − Aleksander Valič Zmaj Frfotaj − Jurij Souček Nébes − Jože Zupan Oblak − Dare Valič Grom − Polde Bibič Strela − Alja Tkačev General − France Presetnik Kamenko − Janez Hočevar Kralj voda − Tone Homar Čarovnica Pipirela − Duša Počkaj Mati − Judita Hahn Drugi sodelujoči − Franjo Kumer, Mirko Bogataj, Silva Danilo, Sonja Stopar, Marta Pestator Uredništvo igranega programa. Posneto v studiih Radia Slovenija novembra 1970.

Lahko noč, otroci! Ura z enim kazalcem

24.02.2024

Na jasi stoji hišica iz štora. V hišici je soba. V tej sobi spita dva škrata … Pripoveduje: Gregor Čušin. Napisal: Vaclav Čtvrtek. Prevedla: Zdenka Jerman. Posneto v studiih Radia Slovenija 2006.

Huda muska Bob Marley

23.02.2024

Letos mineva 79 let od rojstva enega vplivneših glasbenikov reggae glasbe, Boba Marleyja. V tokratni hudi muski razikujemo glasbo tega glasbenega velikana, ki je v 36. Letu starosti umrl zaradi posledic podnohtnega melanoma.

Kulturomat Zvezdna noč

24.02.2024

Nina Slavec in Laetitia Rebecca Pohl (izgovorjava: Leticija), ki navadno ustvarja pod svojim umetniškim imenom KiKi, sta septembra lani izdali svoj prvi skupni singel. Naslov pesmi je Zvezdna noč, govori pa o medsebojnih odnosih. Mladi glasbenici obljubljata, da se v bližnji prihodnosti obeta še več skupnih sodelovanj. Več o njunem ustvarjanju pa izveste v današnjem Kulturomatu. Pred mikrofon ju je povabila Lana Furlan. Besedilo je prebrala Špela Šebenik.

Hudo športni Triatlonka Luna Sraka

24.02.2024

Triatlon je še eden izmed športov, ki ga v rubriki Hudo športni še nismo predstavili. Kakšen je ta šport, ki ga sestavljajo tek, plavanje in kolesarjenje in kako priljubljen sploh je med mladimi športniki, je raziskovala Špela Šebenik.

Hudo! Planinske brihte na 34. tekmovanju Mladina in gore

24.02.2024

Konec januarja je Šenčur gostil 34. državno tekmovanje Mladina in gore, ki je najbolj uveljavljeno planinsko tekmovanje za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij planinskega delovanja. To tekmovanje mlade pripravlja na samostojen obisk gora, ponuja pa tudi ogromno možnosti za druženje in pridobivanje izkušenj za življenje. Z nami v studiu so v oddaji Hudo bile Manja Goslar, Karin Jakša Jovanovski, Sara Mis in Viktoria Ana Šušteršič, članice ekipe Planinske brihte iz Planinskega društva Medvode, ki so v osnovnošolski konkurenci postale državne prvakinje, z njimi je bila tudi mentorica Mojca Resnik.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt