Zanimivosti
slice
Kaj na Mednarodni vesoljski postaji jedo za božično kosilo?
Na ISS prispele božične dobrote, 9. december 2018 ob 19:56 Na prihajajoče praznike se pripravljajo tudi na Mednarodni vesoljski postaji (ISS), v soboto je na ISS namreč prispelo vesoljsko plovilo, imenovano Zmaj, z 2,5 tone tovora, med katerim so tudi ...
4
Prometni semafor praznuje 150 let, v Sloveniji pa ga uporabljamo dobrih šest desetletij
5
9. december 2018 ob 16:27 Prvi prometni semafor na svetu je 10. decembra 1868 dobil London, vendar so se Londončani morali od njega kmalu posloviti, saj je zgolj po treh tednih delovanja eksplodiral.
Več kot dve milijardi ljudi spremljalo kronanje nove mis sveta - Mehičanke
27
9. december 2018 ob 12:14 Mehičanka Vanessa Ponce de Leon je nova mis sveta, premagala je 117 deklet, med njimi tudi slovensko predstavnico, Slovenko Laro Kalanj.
Devetletnik odpravil nenavaden zakon - prepoved kepanja
9
8. december 2018 ob 12:12 Čeprav se sliši skorajda neverjetno, je bila v ameriškem mestu Severance priljubljena zimska aktivnost, kepanje, doslej prepovedana. Devetletni osnovnošolec je prastari zakon zdaj odpravil.
Osemkilometrsko pešačenje - ali podpirate tovrstno kaznovanje otrok?
25
8. december 2018 ob 09:26 Ko so 10-letni deklici zaradi norčevanja iz sošolcev že drugič prepovedali vstop na šolski avtobus, jo je njen oče kaznoval na precej zanimiv način.
Donald Trump mlajši na vrh božičnega drevesca postavil kar - očeta Spletni uporabniki se posmehujejo Donaldu Trumpu mlajšemu, ker je praznike izkoristil za promocijo svojega očeta.
12
V Friedbergu pešcem "stoj" ali "pojdi" kaže Elvis Presley V nemškem mestu Friedberg pešcem to, da morajo počakati pri rdeči luči ali da lahko pri zeleni prečkajo cesto, s svojimi prepoznavnimi plesnimi gibi sporoča nihče drug kot Elvis Presley.
3
Nemška policija morala posredovati pri sporu otrok v vrtcu Mama triletnega malčka iz Hamburga je poklicala policijo potem, ko se je njen otrok v vrtcu sprl z vrstnikom zaradi tricikla.
17
Murska Sobota v prazničnem duhu Mikloševega senja S Slovenske ulice v Murski Soboti danes veje praznični duh – tam namreč poteka tradicionalno Mikloševo senje.
3
Čeprav imamo trenutno več kot 17.400 Ivanov in 434 Cankarjev, danes ne najdemo nobenega Ivana Cankarja Čeprav v Sloveniji prebiva več kot 17.400 Ivanov in 434 prebivalcev s priimkom Cankar, ni trenutno nikogar, ki bi bil z imenom in priimkom soimenjak Ivana Cankarja.
10
Sebastian Kurz - molčeči kancler 2.0 Avstrijski kancler Sebastian Kurz ni zaznamoval le političnega dogajanja v Avstriji, ampak je glavni razlog tudi za izbor avstrijske besede leta.
9
Ne le pevec in igralec, ampak tudi slikar – dražba predmetov Franka Sinatre V New Yorku so razstavili osebne predmete pevca Franka Sinatre in njegove žene Barbare, ki so jih v teh dneh ponudili na dražbi pri dražbeni hiši Sotheby's.
Odložite telefone in vaš otrok bo jedel brezplačno Telefoni so naši stalni spremljevalci, temu pa so se na Otoku odločili narediti konec vsaj v času kosila.
4
Nigerijski predsednik vendarle ni kloniran: "še vedno živ in pravi jaz" Nigerijski predsednik Muhammadu Buhari se je v nedeljo moral odzvati na govorice, da naj bi že umrl in da so ga zamenjali s "klonom", "podtaknjencem Džubrilom" iz Sudana.
1
Modni "nateg": Poceni čevlji pod krinko prestižne znamke Ameriška veriga trgovin z nizkimi cenami čevljev Payless Shoe Source se je odločila za marketinško potegavščino, v kateri je čevlje, vredne 30 dolarjev, predstavila kot izdelke izmišljenega ...
10

Izbor
Anketa: 3. november 2018 ob 10:03

Na katerem družbenem omrežju preživite največ časa?

Na Facebooku.
Na Twitterju.
Na Instagramu.
Na katerem drugem.
Ne uporabljam družbenih omrežij.
Arhiv
Videonovice
Kazalo