Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Najnovejše

Novice Radia Slovenija Novice ob 23h

10.06.2023

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Zrcalo dneva Na vzhodu in jugu Ukrajine siloviti spopadi: ukrajinski predsednik Zelenski potrdil začetek protiofenzive

10.06.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je potrdil, da ukrajinske sile v državi izvajajo protiofenzivne akcije, a podrobnosti ni želel razkriti. Ukrajinske sile imajo pri tem mešan uspeh, navaja britansko obrambno ministrstvo, Rusija pa trdi, da so njihove sile odvrnile vse napade. Drugi poudarki oddaje: - Francoski predsednik Macron pozval Iran, naj preneha podpirati Rusijo v vojni v Ukrajini. - Slovesnost ob obletnici osvoboditve koncentracijskega taborišča Ljubelj opomin na grozote vojne. - Košarkarji Olimpije dvajsetič državni prvaki.

Sobotni glasbeni večer JUNIOR WELLS BLUES BAND V LJUBLJANSKEM KONCERTU (1996)

10.06.2023

Sobotni glasbeni večer na Prvem - ureja ga Jane Weber - je v znamenju čikaškega bluesa. Junior Wells je umrl kmalu po ljubljanskem koncertu leta 1996. Posnetki s te turneje so pred kratkim izšli pri veliki založbi Columbia, med njimi je tudi skladba Sweet Sixteen, ki jo je na koncertu v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma na trak zapisal Zoran Crnkovič in po zvočni kakovosti močno izstopa. Pa poglejmo v zgodovino: Wells je v drugi polovici štiridesetih let osvojil čikaško glasbeno sceno. Kot nadarjen orgličar in humorist si je kmalu pridobil naklonjenost uglednih bluesovskih glasbenikov, kot so bili Tampa Red, Big Maceo in Sunnyland Slim. Sodeloval je s številnimi znanimi glasbeniki, pomembno je njegovo sodelovanje z Muddyjem Watersom, še bolj pa s kitaristom Buddyjem Guyjem. Z njim je leta 1965 posnel album Hoodoo Man Blues, ki še danes velja za merilo pravega čikaškega bluesa, v veliki meri pa tudi napoveduje konec njegovega zlatega obdobja. Wellsova diskografija je obsežna in zanimiva.

Lahko noč, otroci! Trije metuljčki; Pod gobo

10.06.2023

V zgodbi se skrivata dve zgodbi … Pripoveduje: Boris Cavazza. Napisal: Vitalij Bianki. Posneto v studiih Radiotelevizije Ljubljana 1975.

Radijski dnevnik Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potrdil začetek protiofenzive

10.06.2023

V Ukrajini se je začela protiofenziva ukrajinske vojske.Kot je zatrdil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, v državi potekajo protiofenzivne in obrambne akcije, o tem, na kateri stopnji so, pa ni želel podrobneje govoriti. Ostali poudarki oddaje: V mariborskem UKC širijo onkološki oddelek; ob tem napovedujejo čimbolj nemoteno zdravljenje Na Gorenjskem velika akcija odstranjevanja invazivk; kot poudarjajo, gre za dolgotrajen proces Poljakinja Iga Swiatek še tretjič zmagovalka odprtega teniškega prvenstva Francije

Razkošje v glavi Ervin Hartman, zapisan godbi

10.06.2023

Ervin Hartman je zrasel v glasbeni družini, že njegov ded je kot otrok igral pri kmečki godbi na Remšniku na Kozjaku in ljubezen do glasbe se je nadgrajevala in prenašala iz roda v rod. Triindvajsetleten je prevzel Pihalni orkester KUD Pošta Maribor in ga vodil do leta 2019. Danes je še vedno aktiven v glasbeni šoli, vodi pa tudi čezmejno godbo veteranov Štajerske.

Dogodki in odmevi Slovenski kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek znova zmagal na tekmi svetovnega pokala

10.06.2023

Konec tedna je v znamenju številnih športnih dogodkov, tako rekreativnih kot tudi tistih na najvišjem nivoju. Za odličen uvod je poskrbel kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek, ki je po šestih letih znova zmagal na tekmi svetovnega pokala. Druge teme: - Neomejeno plačevanje storitev v zdravstvu ni skrajšalo čakalnih vrst, vlada predlaga spremembe interventnega zakona. - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potrdil začetek protiofenzive. - V Cerknici na zanimiv način predstavili delovanje različnih služb na področju reševanja in zaščite.

Sobotno branje Tone Partljič: Veter z vzhoda

10.06.2023

Tone Partljič v svojem najnovejšem romanu Veter z vzhoda opisuje začetek serije dogodkov, ki bo - pa če se v tistem trenutku tega zavedajo ali ne - korenito spremenila življenja Mariborčanov v že tako in tako razburkanem zgodovinskem obdobju nekaj let pred začetkom druge svetovne vojne, ko so se v času nekaj mesecev zvrstile kar tri smrti: atentat na avstrijskega kanclerja Dolfussa, smrt Rudolfa Maistra in atentat na jugoslovanskega kralja Aleksandra. O romanu Veter z vzhoda, ki skozi zgodbe različnih oseb - od skupine mariborskih dijakov, do gledališčnikov, učiteljev in celo Maistrove vdove - zarisuje vzdušje v Mariboru tistega časa, smo za tokratno Sobotno branje govorili s pisateljem Tonetom Partljičem. Oddajo je pripravila Alja Zore.

Danes do 13:00 Danes do trinajstih

10.06.2023

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Hudo! Državni prvaki v planinski orientaciji Prežvekani čigumiji

10.06.2023

Nedavno je na Rakitni in v njeni okolici potekalo Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. V kategoriji B, kjer so svoje znanje prikazali osnovnošolci od sedmega do devetega razreda, je naslov državnih prvakov osvojila ekipa Prežvekani čigumiji iz Planinskega društva Gornja Radgona. O njihovem uspehu smo govorili v oddaji Hudo.

Huda muska HUDA MUSKA - s kitaro ob ognju

08.06.2023

NAPOVED: Osnov igranja na instrument se lahko naučite tudi sami doma. A vendar morate vedeti, da samo do določene stopnje. Za zahtevnejše glasbene podvige morate poznati tudi notni zapis in pa tehniko igranja, ki je ključna da ne pride do poškodb. Več pa v Hudi muski.

Kulturomat Jet Black Diamonds in novi singl Strah me je

08.06.2023

Jet Black Diamonds je skupina mladih glasbenikov, ki se poznajo še iz osnovne šole. V prostem času so igrali priredbe znanih skladb, resneje pa so se z glasbo začeli ukvarjati v srednji šoli. Poleti 2021 so izdali singl Retro anorak, ki je v hipu obnorel sprva lokalno, nato pa še celotno slovensko občinstvo, kmalu pa je postal tudi popevka tedna na Valu 202. Sledila je epidemija, glasbeno ustvarjanje se je preselilo na splet. Pred kratkim so izdali novi singl z naslovom Strah me je. Pred mikrofon smo ujeli dva člana skupine, Domna Lemuta in Mateja Komparo.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt