Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Sobotni glasbeni večer

6 epizod

6 epizod


Glasbena oddaja prinaša koncerte različnih glasbenih zvrsti s področja slovenske in svetovne popularne, jazzovske, tudi klasične glasbe.


13. 8. 2022

Tomaž Domicelj – Spet akustika (1. del)

Ob festivalskem jubileju in izidu dvojnega albuma Jubilej, na katerem je Tomaž Domicelj zbral delček nastopov, ki jih je v sedmih letih šestkrat nanizal na treh prizoriščih Ljubljana Festivala, smo bili priča novemu dogodku, zgovorno naslovljenemu s Spet akustika. Avtor številnih ponarodelih uspešnic in na stotine drugih skladb je ob spremljavi akustičnih kitar in orglic vnovič v “butični” maniri prevzel magično prizorišče Peklenskega dvorišča, pri čemer se mu je tokrat pridružila tudi gostja Tinkara Kovač.


6. 8. 2022

Teo Collori v radijskem nastopu

Radijski nastop: Teo Collori V sobotnem glasbenem večeru vam nocoj vrtimo blues, country, jazz, bluegrass, irske balade in različne glasbe iz Afrike. V radijskem nastopu vam predstavljamo kvintet, ki ga vodi kitarist Teo Collori. Oddajo smo prvič predvajali 31. oktobra leta 2015.


30. 7. 2022

Bossa de Novo in Hamilton de Holanda

Poslušamo del posnetka koncerta zasedbe Bossa de Novo z gostom, brazilskim mandolistom Hamiltonom de Holando. Koncert je bil posnet 14. junija 2022 na Kongresnem trgu, v okviru festivala Junij v Ljubljani.


23. 7. 2022

Slovenska zemlja v pesmi in besedi: 50. mednarodni folklorni festival Beltinci

V terminu Sobotnega glasbenega večera tokrat poteka javna radijska oddaja Slovenska zemlja v pesmi in besedi, ki gostuje na 50. mednarodnem folklornem festivalu v Beltincih. To je koncert žanrsko raznolike etno in ljudske glasbe. Odvija se na odprtem odru v beltinšekm parku pred gradom. Nastopajo: Marko banda, Zvezdana Novaković ZveN solo in s komorno zasedbo Grlenice, Duo Miro Božič in Benjamin Barbarič, Gugutke, Ljudski pevci Kulturno-umetniškega društva Anton Mlačnik Luče in Beročka. Večer odseva v prepletu izročila, preteklih glasbenih praks, sodobnih ustvarjalnih invencij in pomenljivih besedilnih zgodb. Z besedo ga povezujeta Nika Rožanc in Boštjan Rous.


16. 7. 2022

DrummingCellist: Zabučale gore (Koncert s festivala Druga godba 2022)

Na prvem programu Radia Slovenija nocoj v Sobotnem glasbenem večeru, ki ga ureja Jane Weber, nadaljujemo s ciklom koncertov letošnjega festivala Druga godba. Večkrat nagrajeni slovenski violončelist in bobnar Kristijan Krajnčan je projekt DrummingCellist zasnoval že leta 2017, ko je pod tem imenom izdal prvi album in ga istega leta predstavil na Evropski jazz konferenci, čemur so sledili nastopi na nekaterih prestižnih jazz festivalih in prizoriščih, kot so Saalfelden, Sarajevo, Ljubljana in Budapest Music Centre. Če je bil ta oprt tako na jazzovsko improvizacijo, motive filmske glasbe pa tudi na skladateljski opus Arva Pärta, novi projekt Zabučale gore, ki je premiero doživel v dvorani Handelsbeursa v Gentu februarja 2022, črpa ideje iz motivov slovenske ljudske glasbe in mitologije. Lahko bi rekli, da gre za rekompozicijo in reintegracijo starih posnetkov na voščenih valjih z igranjem v živo, toda vedno z ohranjenim bistvom sporočila pesmi. Koncert je posnela Aleks Pirkmajer Penko ob asistenci Jožeta Lapa. Producent je bil Tone Jurca.


17. 10. 2020

Portret Emila Spruka z Big Bandom RTV Slovenija

Jesenski niz koncertov ob 75-letnici Big Banda RTV Slovenija


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt