Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Godbe z zgodbo

3 epizod

3 epizod


V oddaji Godbe z zgodbo, voditeljica in avtorica Anja Rupel z glasbo in zgodbo predstavlja tujo in domačo popularno glasbo in njene izvajalce, avtorje in glasbenike.


17. 8. 2022

Madonna praznuje 64. rojstni dan

S svojim provokativnim videzom, kontroverznimi izjavami, glasbo, video spoti in nastopi je Madonna premikala meje in postavljala nove standarde in trende v popularni glasbi. Njena glasbena pot se je začela leta 1982, ko je podpisala prvo snemalno pogodbo. Od takrat je izdala 14. albumov, zadnji Madame X je izšel leta 2019, jih prodala v nakladi preko 300 milijonov, igrala in režirala filme, napisala nekaj otroških knjig, zamenjala vrsto podob in glasbenih izrazov, ustvarjala škandale, podirala rekorde, bila in je še politično aktivna in trenutno pripravlja avtobiografski film. V Godbah z zgodbo, pa nekaj skladb, ki so pomembno oblikovale njeno glasbeno pot.


10. 8. 2022

Poletne uspešnice

V zgodovini zabavne glasbe je kup skladb, ki so jih avtorji posvetili poletju. Nekaj takih, ki opevajo radosti tega letnega časa, boste spoznali v Godbah z zgodbo. O poletju prepevajo Bryan Adams, Ville Valo in Natalia Avelon, Kid Rock, Joe Cocker, David Lee Roth, Mungo Jerry, Abba, Don Henley, Chris Rea ter Joss Stone.


3. 8. 2022

Marilyn Monroe

60. let mineva od prezgodnje in nikoli pojasnjene smrti ene največjih ameriških pop ikon 20. stoletja, Marilyn Monroe. Norma Jane, kot je bilo njeno pravo ime, je bila depresivna, labilna in osamljena oseba, ki se je skrivala za masko naivne blondinke. Čeprav je Marilyn posnela samo 30 filmov, se je za vedno zapisala v zgodovino in mnogi jo označujejo, kot eno največjih filmskih zvezd. Marylin pa ni bila samo igralka, temveč tudi pevka, ki je prepevala skoraj v vsakem filmu . Poslušamo nekaj njenih filmskih glasbenih uspešnic.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt