Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Prva vrsta je polurna radijska glasbena oddaja, v kateri vsak torek muzicirajo ustvarjalci različnih glasbenih zvrsti. Oddaje omogoča živ nastop v Studiu 13 z neposrednim radijskim in video prenosom na spletni strani Prvega programa in na MMC-u, med drugim pa ustvarja neposredni stik z glasbenim dogajanjem pri nas na različnih platformah. Urednica oddaje je Alja Kramar.


05. 03. 2024

Autetno

V oddaji tokrat nastopa osemčlanska zasedba Autetno, ki jo sestavljajo Aleš Zorec − bobni, Uroš Srpčić − tolkala, Goran Radovanović − tarabuka, cajon, Rok Škrlj − bas, Matija Krivec − kitara, Eva Jurgec − flavta, oboa, Jan Šoštarič − violina, Uroš Jezdić – harmonika. Glasbeniki se z glasbo sprehodijo od Grčije, Romunije, Bolgarije, do Makedonije, Srbije, Bosne in Slovenije.


20. 02. 2024

Pickpocket Swingers

V Prvi vrsti je tokrat nastopila zasedba Pickpocket Swingers, ki jo sestavljajo pevec in trobentač Rok Nemanič, pozavnist Matija Mlakar, klarinetist Tomaž Zevnik, kitarist Matic Plemenitaš, kontrabasist Ilj Pušnik ter bobnar Uroš Nemanič.


08. 02. 2024

Zajtrk

V posebni oddaji Prva vrsta je, ob slovenskem kulturnem prazniku, v studiu 26 nastopila zasedba Zajtrk v sestavi: Laura Krajnc (vokal, violina), Sven Horvat (kitara,vokal), Neža Pavlovič (kontrabas) ter Matija Solce (harmonika, vokal).


06. 02. 2024

BorZak

V oddaji živo svoj nov projekt predstavlja Borzak, zasedba ki jo vodi bobnar Bor Zakonjšek, z njim pa igrajo še basist Ilj Pušnik, kitarist David Kocmur ter trobentač Gašper Selko.


23. 01. 2024

Marko Zorec Trio

Marko Zorec se na albumu z naslovom “Parallel World” predstavlja kot avtor in instrumentalist s harfno kitaro. V Prvi vrsti album prredstavijo v zasedbi: Marko Zorec - akustična kitara in harfna kitara; Stojan Kralj – bas kitara in Matjaž Jager – klavir.


09. 01. 2024

Maya

V Prvi vrsti nas je z glasbo razvajala pevka Maya, pridružili pa so se ji bobnar Žiga Kožar, kitarist Primož Hudoklin, basist Jernej Kržič in klaviaturist ter trobentač Tomaž Gajšt


19. 12. 2023

Kranjski furmani

Prva vrsta tokrat iz radijske avle, obiskali pa so jo koledniki Kranjski furmani. Koledniki prinašajo dobro, srečo in blagoslov. Čas ob premeni koledarskega leta jih vsako leto požene od hiše do hiše. Tokrat tudi do Radia Slovenija.


12. 12. 2023

Trio Ardor

V Prvi vrsti nastopa Trio Ardor v sestavi: saskofonist Andrej Omejc, harmonikarka Teja Udovič Kovačič ter pianist Blaž Pavlakovič. Spored: Piazzolla in Tsintsadze v priredbah Andreja Omejca ter njegovo avtorsko delo.


28. 11. 2023

Tamara Kezz

V Prvi vrsti je nastopila DJ-ka, pevka in producentka Tamara Kezz, ki s svojim prepletanjem tradicionalne in elektronske glasbe že nekaj let navdušuje klubsko sceno.


14. 11. 2023

Grafenauer Flamenco Project

V oddaji smo s skladbami iz prihajajočega avtorskega flamenko albuma gostili Grafenauer Framenco Project. V studiu 13 so nastopili: Izidor Erazem Grafenauer, flamenko kitara; Jošt Lampret, električni bas; Bernardo Brizani, violončelo; Luka Ipavec, trobenta in Petra Vidmar, tolkala.


24. 10. 2023

Steve Klink Trio

Tokrat v Prvi vrsti poslušamo skladbe z novega albuma Steve Klink Tria z naslovom Trilogy in Blue. Igrajo pianist Steve Klink, kontrabasist Volker Heinze in bobnar Marcus Rieck.


17. 10. 2023

Onderuf/Malempre/Antoli

Tokrat je v Prvi vrsti nastopil mednarodni trio v sestavi violinistka Petra Onderuf, bobnar Guillaume Malempre ter klarinetist Oscar Antoli. Nekonvencionalna zasedba v avtorskih kompozicijah, podprtih s tradicionalnimi balkanskimi elementi in jazzovskimi harmonijami, raziskuje raznolik zvok in tonske možnosti treh instrumentov, ki jih redko slišim skupaj.


03. 10. 2023

Godalkanje

V Prvi vrsti je nastopila devet članska zasedba, ki pod okriljem mentorjev Barje Drnovšek in Bojana Cvetrežnika soustvarjajo glasbeni projekt Godalkanje. Godalcem sta se pridružila še pianist Nejc Škofic in DJ JAMirko.


26. 09. 2023

Wera Bestrd

V Prvi vrsti je tokrat nastopil raper WERA BESTRD, zmagovalec letošnjega 21. kantavtorskega festivala Kantfest 2023. Ob podpori DJ Kushadelica nam je predstavil skladbe s svojega nastajajočega projekta Selotejp za srce.


05. 09. 2023

Aritmija ft. Sabiha Khan in Vinayak Netke

Duu Aritmija - Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa - se v oddaji pridružujeta indijska glasbenika Sabiha Khan in Vinayak Netke.


20. 06. 2023

Jure Pukl - Broken Circles

V zadnji Prvi vrsti šeste sezone projekt Broken Circles predstavlja saksofonist Jure Pukl, ki pa tudi napoveduje Jazz Kliniko v Velenju. Z njim v studiu 13 nastopajo kitarist Jani Moder, kontrabasist Jošt Lampret ter bobnar Žiga Smrdel.


06. 06. 2023

freekind.

Med evropsko turnejo in pred izidom prvenca Since Always and Forever sta v Prvi vrsti nastopili freekind.: Sara Ester Gredelj in Nina Korošak Serčič.


23. 05. 2023

Kadinelia

V sodelovanju s festivalom Druga godba nastopa grški duo Kadinelia, ki zvoke tradicije prefinjeno prepleta s sodobnostjo. Kadinelia sta Evi Seitanidou in Thanasis Zikas.


09. 05. 2023

BosaZnova

BosaZnova, Vanja in Matjaž Romih, ob spremljavi tolkalca Mihe Friedricha, v Prvi vrsti predstavlja album Terapija za pare.


25. 04. 2023

Nataša Vester Trseglav - NaTaša

Nataša Vester Trseglav – NaTaša, prejemnica zlate kante na kantavtorskem festivalu Kantfest International 2021, v družbi baskitarista Tadeja Kampla in tolkalista Enosa Kuglerja predstavlja svoje avtorske pesmi.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt