Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Jutro

10 epizod

10 epizod


Jutro na Prvem


15. 8. 2022

Rojstnodnevni mlaji

Novodobna ljudska ustvarjalnost in razlog za druženje na eni ter kič in za koga morda nepotrebno izpostavljanje na drugi strani. Vse to so rojstnodnevni mlaji, o katerih smo se pogovarjali z različnimi sogovorniki. Foto: Lucija Rosc.


13. 8. 2022

Prvi v Planinskem domu pri Gospodični

Ekipa Prvega je lovila lokalne zgodbe in planinski utrip pred Planinskim domom pri Gospodični, od koder se je javljala med 5.00 in 12.00.


12. 8. 2022

Gorski/morski oddih z ARSO

Jutro na Prvem


8. 8. 2022

V ponedeljek v ribarnico, a šele okoli poldneva

Klemen Košir je pisec knjig, ki se preživlja s kuhanjem, ekonomist, ki je postal Raziskovalec sveta okusov. Njegove kuharske knjige niso zgolj skupek receptov, gre tudi za raziskovanje okolja, spoznavanje narave, so road trip in si upamo tvegati z oceno, da so tudi malo avtobiografske. Ali Slovenci ribe več uživamo poleti, ali je to zgolj nek stereotip, ki temelji na asociaciji poletje- morje, ribe? Ali je ponedeljek primeren dan za obisk ribarnice? Katera je najredkejša sveža jadranska riba v slovenskih ribarnicah? Zakaj je Klemen po oddaji odšel v ribarnico iskat malo večjega osliča?


6. 8. 2022

Prvi v planinskem domu na Slivnici

“Jzeru je, vode pa nej!” Je pa tukaj tretja sezona radijskega prebujanja iz planinskih koč. Ekipa Prvega je bila na prvi sobotni avgustovski postojanki v planinskem domu na Slivnici od 5h do 12h.


5. 8. 2022

Gorski/morski poletni oddih ARSO

Podrobnejša vremenska napoved za konec tedna 5.8. - 7.8.


1. 8. 2022

Šestan: Pravega dopusta nimam, ker sem se tako navadil

Srečko Šestan je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije od junija 2012. Žledolom, pandemija koronavirusne bolezni, nesreče v kemijskih obratih, največji požar v zgodovini Slovenije ... To so najodmevnejši dogodki njegove službe, ki jo razume in opravlja kot poslanstvo. Ko je najtežje, skupaj s sodelavci stopi v ospredje in poudarja, da ga pokonci drži vedenje, da pomagajo ljudem.


29. 7. 2022

Gorski/morski poletni oddih ARSO

Podrobnejša vremenska napoved za konec tedna 29.7. - 1.8.


23. 7. 2022

"Za Slaka se zanimajo celo Mehičani, ki še nikoli niso videli harmonike"

Ob 90. obletnici rojstva virtuoza na diatonični harmoniki Lojzeta Slaka smo se o njegovem življenju in delu pogovarjali z vodjo Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka Ljudmilo Bajc. V muzeju lahko na svoj račun pridejo tako ljubitelji kot tudi poustvarjalci glasbe Lojzeta Slaka, ki je z Mirno Pečjo in Dolenjsko ostal povezan vse svoje življenje.


22. 7. 2022

Gorski/morski oddih z ARSO - 22.7.

Vremenska napoved za konec tedna v gorah in pri vodah.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt