Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


16. 3. 2023

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Ko prilete k nam lastovke

Spoštovane ljubiteljice, cenjeni ljubitelji narodno-zabavne glasbe, uvodni naslov pove, kaj poslušate v tokratni oddaji. Ptički so se pravkar poženili in vrnile so se ptice. Z zasedbami, pevci in ansambli: Pihalnim orkestrom Francija Puharja, Majdo Renko in Damirjem Korenom; Slovenskimi muzikanti; Ansamblom Lojzeta Slaka; Vaškim kvintetom; Ansamblom Avsenik; Ansamblom Štajerski baroni; Ansamblom Franca Miheliča; Ansamblom Borisa Franka; Ansamblom bratov Kovačič; Ansamblom Ludvika Lesjaka; Ansamblom Nika Zajca; Logaškim vokalnim kvartetom; Ansamblom Hinka Krčka s prijatelji; Ansamblom Erazem s pevko Vido Matičič in Ansamblom Toneta Rusa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


9. 3. 2023

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00 Dan žena in mučeniki

Tokrat smo zelo enakopravni! Pol oddaje je posvečeno ženam, druga polovica pa možem ali drugače povedano, včeraj so žene praznovale dan žena, jutri pa bodo na vrsti mučeniki. Glasbo, primerno tema dvema dnevoma, pa so prispevali: ansambel Toneta Kmetca; Avseniki; Beneški fantje; Alpski kvintet; ansambel Gašerji; Lojze Slak; ansambel Jožeta Kampiča in kvartet Do; Stanka Kovačič; Vaški kvintet; Trio Vitala Ahačiča; Fantje treh dolin; ansambel Tonija Verderberja in Primorski fantje. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


2. 3. 2023

Tiho prihaja pomlad...

Kot že naslov pove, se počasi bliza toplejši čas ... Lepo je v vigred'!. Z ansambli: Jožeta Burnika; Vitala Ahačiča; Gorenjci; Podpeškim oktetom; Ansamblom Borisa Franka; Ansamblom Franca Miheliča; Ljubljanskim komornim zborom; Fanti s Praprotna; Miho Dovžanom; Beneškimi fanti; Ansamblom Avsenik; Ansamblom Anje Burnik in Pihalnim ansamblom Avsenik. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


23. 2. 2023

Ansambel Banovšek živo iz studia 13 - ponovitev oddaje

Ansambel Banovšek bo letos zaznamoval desetletnico svojega delovanja. Povabili smo jih v oddajo, žal pa je tokrat vmes posegla bolezen. Zato poslušate ponovitev oddaje iz meseca septembra leta 2018. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


16. 2. 2023

Debeli četrtek

Skupni imenovalec tokratne oddaje je pustni čas. Seveda z narodnozabavnimi ansambli: Toneta Kmetca; Melos; Navihankami; Slovenskim kvintetom; Ansamblom Janeza Goršiča; Ansamblom Maksa Kumra; Veselimi svati; Ansamblom Tonija Sotoška; Ansamblom Slovenija; Ansamblom Tonija Verderberja; Ansamblom Franca Žerdonerja s prijatelji; Ansamblom Avsenik; Klapovühi, Ptujskim instrumentalnim ansamblom s pevci, Ansamblom Trim in na koncu s Šentjurskimi muzikanti. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


9. 2. 2023

Rudi Šantl praznuje sedemdeset letnico rojstva

V tokratni oddaji bo glasbeni gost Rudi Šantl odstiral mnoge znane in malo manj znane glasbene zgodbe o sebi in svojem ustvarjanju. In ne! Ni ga še konec! Kljub sedemdesetim ima še mnogo za zapeti - Rudi Šantl. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


2. 2. 2023

Glasba iz bogatega arhiva Radia Slovenija

Prvi četrtek v mesecu je in s tem čas, ko poslušate glasbo iz bogatega arhiva Radia Slovenija. O snežnih radostih in bližajoči se pomladi igrajo in prepevajo: Alpski kvintet; Trio Roberta Smolnikarja; Štirje kovači; Ansambel Avsenik; Ansambel Jožeta Burnika; Ansambel Franca Miheliča; Ansambel Dobri znanci Ansambel Gorenjci: Ansambel Štajerskih 7; Beneški fantje; Igor in Zlati zvoki; Ansambel Štrk; Ansambel Francija Jeršinovca s Planšarji, oddajo pa sklene Ansambel Slovenski muzikantje. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


26. 1. 2023

Cik - Cak kvintet živo iz studia 26

Lanski zmagovalci festivala Slovenska polka in valček so poleg S.O.S. kvinteta, ki je zmagal v kategoriji najboljših valčkov in smo ga gostili v eni od lanskih oddaj, tudi člani zasedbe Cik-Cak kvintet. Poslušate jih živo iz studia 26. Pet fantov in tri dekleta so zmagali s polko Jožeta Burnika in Damjana Pasariča z naslovom Jeziček. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


19. 1. 2023

Gostje Četrtkovih živih večerov v letu 2022 – 2. del

V lanskih živih Četrtkovih večerih domačih pesmi in napevov smo poleg ansamblov Petan, Jureta Zajca, Petka in Madih Korenjakov, ki ste jih poslušali prejšnji teden, gostili še: Pik; Ansambel Robija Zupana; Dar in Vesele svate. Tako je "inventura" Četrtkovih večerov za leto 2022 popolna. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


12. 1. 2023

Gostje Četrtkovih živih večerov v letu 2022 – 1. del

V lanskih živih Četrtkovih večerih domačih pesmi in napevov smo gostili ansamble: Petan, Jureta Zajca, Petka in Madi Korenjaki ... Seveda niso edini, ki ste jih lahko poslušali živo iz naših studiev. Nekaj jih je ostalo za oddajo, ki bo na sporedu prihodnji teden. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


5. 1. 2023

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00: Glasba iz bogatega arhiva Radia Slovenija

Kot vsak prvi četrtek v mesecu tudi prvo letošnjo oddajo začenjamo z brskanjem po glasbenem arhivu našega radia. S kamniškimi koledniki, Ansamblom Mihe Dovžana, Ansamblom Franca Korbarja in številnimi drugimi izvajalci.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


29. 12. 2022

Veseli svatje živo iz studia 13 - SREČNO 2023!

V zadnjem letošnjem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov gostimo ansambel Veseli svatje in vsem zvestim poslušalkam in poslušalcem oddaje voščimo SREČNO 2023! Živo iz studia 13! Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


22. 12. 2022

Praznično razpoloženje božičnega časa z narodnozabavnimi ansambli

Z glasbo vas v tokratni oddaji prepuščamo prazničnemu razpoloženju božičnega časa. Za vas igrajo: Ansambel Vihar; Ansambel Franca Žerdonerja s prijatelji; Igor in Zlati zvoki; Slovenski muzikantje; ansambli: Robetra Zupana, Donačka in Gašperji; Ansambel Svetlin; Ansambel Franca Miheliča; Alfi in njegovi muzikanti; Ansambel Borisa Razpotnika; Ansambel Nemir in Toni Kapušin; Ansambel Saša Avsenika in Slovenski oktet in Alpski kvintet. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


15. 12. 2022

Letošnji jubilanti: Beneški fantje, Ansambel Petra Finka in Ansambel Pogum

Beneški fantje so zaokrožili sedemdeset let svojega delovanja, ansambla Petra Finka in Pogum pa skupno praznujeta "glasbenega Abrahama" (Peter Fink trideset in ansambel Pogum dvajsetletnico delovanja). Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe v živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


8. 12. 2022

Logaški kvartet, Logaški oktet in Ansambel Milčeta Steguja ter Ansambel Štirje kovači

Tokrat poslušate skladbe v naslovu omenjenih sestavov. Prepletanje ljudske vokalne glasbe ob spremljavi Ansambla Milčeta Steguja in z ljudskim, delno že ponarodelim zvenom Ansambla Štirje Kovači. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


1. 12. 2022

Zima je prišla ...

Naslov pove, kakšno glasbo poslušate v tokratni oddaji. Vse kaže, da v deželo prihaja zima ... Spihali smo prah z nekaterih starejših posnetkov in za vas igrajo ansambli in zasebe: Božo in Miško; Kvartet DO; Gorenjci; Ansambel Bratov Avsenik; Dobri znanci; Ansambel Slovenija; Marija Ahačič Pollak s Triom Vitala Ahačiča; Ansambel Rudija Bardorferja; Ansambel Borisa Franka; Ansambel Jožeta Burnika;Ansambel Borisa Kovačiča; Ansambel zadovoljni Kranjci in Ansambel Veseli hmeljarji. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


24. 11. 2022

Ansambel DAR živo iz studia 13

Živo iz studia 13 tokrat poslušate Ansambel DAR, letošnje zmagovalce Festivala narodno-zabavne glasbe Vurberk. 2022 Predstavili se bodo z nekaj svojimi skladbami, program pa bodo dopolnile še znane melodije različnih, njim ljubih narodno-zabavnih ansamblov.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


17. 11. 2022

Vilko Avsenik

Tokratno oddajo namenjamo enemu največjih slovenskih ustvarjalcev in poustvarjalcev, glavnemu arhitektu narodnozabavne glasbe, vsestranskemu mojstrskemu glasbeniku, uredniku in človeku z veliko začetnico – Vilku Ovseniku. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


10. 11. 2022

MARTINOVO

Na večer pred martinovim, ko mošt postane vino, za vas igrajo: Prifarski muzikantje; Kvartet DO ob spremljavi Ansambla Miška Hočevarja; Ansambel Založnik; Ansambel Vrtnica; Ansambel Lojzeta Slaka; Kvintet DORI z Ototm Pestnerjem; Ansambel Toneta Rusa; Ansambel štirje kovači; Igor in Zlati zvoki; Alpski kvintet; Ansambel ano ur'co al pej dvej; Ansambel Štajerskih sedem; Ansambel Mihe Dovžana in vokalni kvintet Gorenjci ter Ansambel Dobri znanci. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


3. 11. 2022

Spomin ...

Začetek meseca novembra je in Četrtkov večer domačih pesmi in napevov je posvečen spominom - takim in drugačnim, uglasbili pa so jih naslednji izvajalci: Ansambel Braneta Klavžarja; Ansambel Franca Miheliča; Ansambel Lojzeta Slaka; Slovenski oktet; Prleški kvintet; Ansambel Bratov Avsenik;Alpski kvintet; Ansambel Borisa Franka; Ansambel Mihe Dovžana in Modrijani.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt