Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že sedem desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


18. 04. 2024

Predstavitev nove zgoščenke Mitja Kvinteta

Po petnajstih letih se je Mitja Mastnak, kitarist in vodja kvinteta Mitja, odločil, da je spet čas, da skupaj z zasedbo posname nove skladbe. Na zgoščenki jih je šestnajst, od teh ena avtorska, preostale pa predelave njemu sicer zelo ljubih avtorjev in ansamblov. Katerih, pa izveste, če se nam pridružite v tokratni oddaji. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11. 04. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00, Prvi posnetki Ansambla Lojzeta Slaka

Kot naslov pove, tokrat poslušate skladbe z dveh velikih in male plošče Ansambla Lojzeta Slaka, izdanih v obdobju med letoma 1965 in 1966. In še naslovi plošč: Kadar pa mim' hiš'ce grem (1965), Sezidal sem si vinski hram (1966) in Sinko, ne sprašuj (1966). Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


04. 04. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Kvartet Do in Ansambel Rudija Bardorferja

Prvi četrtek v mesecu je in spet se sprehajamo po radijskem arhivu. Kvartet Do s svojimi posnetki in odličnimi izvedbami predvsem slovenskih ljudskih vedno znova prepriča, zato ga boste (kot že mnogokrat) slišali tudi tokrat. Ansambel Rudija Bardorferja s pevci Kvarteta Zvonček pa se mu enakovredno pridružuje. Skrbno izbrane pevske in instrumentalne izvedbe so gotovo pravšnje vabilo k poslušanju. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


28. 03. 2024

Drugi "živi" Četrtkov večer domačih pesmi in napevov; Alpski kvintet živo iz studia 13 - posnetek

Glasbeni urednik Tomaž Guček je člane Alpskega kvinteta želel povabiti v prvo od živih oddaj iz studia 13. Ker se zaradi okoliščin to ni izšlo, so se člani ansambla ljubeznivo odzvali povabilu in se nam pridružili v drugi oddaji, ki je bila na sporedu 25. februarja, leta 2016. Takratni člani zasedbe: Anita Zore, Mihael Možina, Oto Pestner (ravno takrat se je Alpskemu kvintetu znova pridružil), Franjo Maček, Damir Tkavc, Edi Semeja; Marjan Rojc in vodja ansambla, Janez Per, so poskrbeli za odlično vzdušje v studiu. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


21. 03. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Večer s pevcema Emo Prodnik in Matjažem Mrakom

27. marca bi praznovala rojstni dan Ema Prodnik, za številne poznavalce ena najboljših, če že ne najboljša pevka narodno-zabavne glasbe. Posvečamo ji prvi del oddaje. Drugi del pa pripada slavljencu, ki tudi praznuje v kratkem, izjemnemu pevcu, klarinetistu in baskitaristu Matjažu Mraku, sicer akademskemu glasbeniku, ki je vse do odhoda v pokoj igral v Orkestru slovenske policije, ob tem pa bil član marsikatere narodno-zabavne zasedbe (če omenimo samo ansamble Gašperji, Gregorji in seveda Štajerskih 7, trenutno pa je zelo vpet v delo Tria Roberta Smolnikarja). Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


14. 03. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Zvončki in trobentice

Glasba v tokratni oddaji zveni in poje o zvončkih, trobenticah, mačicah, narcisah in pa seveda o pomladi, prihajajočem letnem času, ki je, vsaj nekateri tako pravijo, najlepši, saj pomlad prinaša prebujanje narave in ob vseh naravnih lepotah tudi glasbene ustvarjalnosti. Tak spomladanski šopek vam ponujamo tokrat. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


07. 03. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Praznik mater, žena, deklet...

Vsak prvi četrtek v mesecu posvečamo glasbi iz bogatega arhiva nacionalnega radia. Tokrat je seveda ravno tako, le da je glasbeni poudarek na bližajočem se prazniku, jutrišnjem dnevu žena. Številni skladatelji in pisci besedil so svoja dela posvetili mamam, ženam in dekletom. Besedila so resna, včasih hudomušna, zaljubljena, pa tudi razmišljujoča. Vsa, ki jih je glasbeni urednik Tomaž Guček uvrstil v tokratno oddajo, pa so posvečena materam, ženam, dekletom. Naj bo današnji četrtkov večer šopek najlepših melodij za jutrišnji praznik. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


29. 02. 2024

Osem let živih oddaj

28. januarja leta 2016 smo z Ansamblom Golte na Prvem programu Radia Slovenija začeli s serijo živih oddaj, ki so glasbeno bogatile zadnje četrtke v mesecu vse do decembra lani. Nabralo se je lepo število posnetkov in prav je, da v letu po praznovanju sedemdesetletnice oddaje malo obudimo spomine. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


22. 02. 2024

Ansambel Klateži in vokalna skupina Snežet

Tokrat se v oddaji prvič predstavlja mlajša fantovska zasedba, ki sliši na ime Ansambel Klateži. V svoji zbirki ima že kar zajaten nabor avtorskih skladb, zanjo pa pišejo tudi priznani slovenski avtorji. Družbo jim dela vokalna slupina Snežet s Tolminskega, ki je poslušalkam in poslušalcem Četrtkovih večerov domačih pesmi in napevov že znana, saj smo jo gostili v eni izmed živih oddaj iz studia 13. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


15. 02. 2024

Ljubezen in hrepenenje ...

Ljubezen, hrepenenje in nostalgija so teme tokratnega četrtkovega večera. Nikakor niso povezane z novodobnim valentinovim. Igrajo vam sami prekaljeni ansambli in zasedbe, sicer stari prijatelji najstarejše glasbene oddaje Radia Slovenija. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


08. 02. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00 - Slovenski oktet - repriza

Na praznični večer poslušate ponovitev oddaje, ki smo jo s Slovenskim oktetom posneli 23. februarja leta 2017 živo iz studia 13. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


25. 01. 2024

Zasedbe, ki so zaznamovale žive oddaje lanskega leta – Ansambel Primorski fantje

Na vrsti je še zadnja od treh ponovitev, ki so zaznamovale lansko sezono živih oddaj iz studia trinajst. Poslušate Ansambel Primorski fantje. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


18. 01. 2024

Zasedbe, ki so zaznamovale žive oddaje lanskega leta – Fantje spod Šilentabra v drugi januarski ponovitvi

Ansambel, ki smo ga v studiu 13 gostili zadnji četrtek v maju, je bil ustanovljen leta 2021 iz samih prekaljenih glasbenikov s Pivškega in Ilirskobistriškega. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11. 01. 2024

Zasedbe, ki so zaznamovale žive oddaje lanskega leta - Ansambel Banovšek - repriza

Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


04. 01. 2024

V leto 2024 tudi s Četrtkovim večerom domačih pesmi in napevov – že sedemdeset let

In kot po navadi, vas vsak prvi četrtek v mesecu razvajamo z glasbo iz bogatega arhiva Radia Slovenija. Tako tudi tokrat z zasedbami: Kvartetom Do, Ansamblom Borisa Franka, Ansamblom Borisa Kovačiča, Ansamblom Zadovoljni Kranjci, Božem, Miškom in Vaškim kvintetom in Ansamblom Jožeta Kampiča v navezi s Kvartetom Do. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


21. 12. 2023

Predbožični splet narodnozabavnih melodij

Predzadnja oddaja prinaša izbor melodij, katerih tematika je povezana s prazniki ob koncu leta. Igrali bodo ansambli: Štajerskih 7; Gašperji; Igor in Zlati zvoki; S.O.S. kvintet; Modrijani z Vitezi polk in valčkov; Ansambel Tonija Verderberja; Novi spomini; Vrisk; Pogum; Ansambel Avsenik, Ansambel Vihar in Ansambel Slovenski muzikanti. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


14. 12. 2023

Izbor glasbe ansamblov, ki smo jih gostili v letošnjih živih oddajah

V živih oddajah so letos med drugimi nastopili: Ansambel Cik Cak; Ansambel Štrk; Ansambel Fantje spod Šilentabra; Ansambel Tik Tak in Primorski fantje. Glasbeni urednik Tomaž Guček je v tokratni oddaji pripravil širši izbor njihovih skladb, posnetih v različnih obdobjih zasedb. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


07. 12. 2023

Glasba iz bogatega arhiva Radia Slovenija

Tokrat poslušate ansamble in zasedbe: Trutamora Slovenica; Ansambel Vrisk; Ansambel Jožeta Burnika; Ansambel slovenski zvoki; Ansambel Toneta Rusa; Ansambel Rudija Bardorferja; Ansambel zadovoljni Kranjci; Alpski kvintet; Ansambel Unikat; Ansambel Veseli hmeljarji; Ansambel Borisa Kovačiča; Ansambel Braneta Klavžarja; Ansambel Slovenija; Ansambel Borisa Franka; Kvartet DO; Vokalni kvintet Alda; Ansambel Avsenik; Ansambel Štirje kovači. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


23. 11. 2023

Četrtkov večer že sedemdeset let z vami

V Kulturnem domu Mengeš ob neposrednem avdio- in videoprenosu praznujemo z ansambli: Alpskim kvintetom; Ansamblom Braneta Klavžarja; Ansamblom Ano ur'co al'pej dvej; Triom Roberta Smolnikarja s pevko Mojco Bitenc in Septeomt Andreja Topliška. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že sedem desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


16. 11. 2023

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov praznuje 70 let - 3. del

Tokrat poslušate posnetek 3. dela prireditve, ki je bila pred 10. leti v Sodražici, namenjena 60. obletnici te še vedno zelo priljubljene oddaje. Uro bodo zapolnili posnetki nastopajočih ob praznovanju 70-e, ki bo naslednji četrtek, 23.n ovembra, v Kulturnem domu Mengeš. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šestdeset let ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt