Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


18. 8. 2022

Z Ansamblom PIK živo iz studia 13

Sezono živih oddaj iz studia 13 končuje mladi narodno-zabavni Ansambel PIK. S pravkar končanega 30. Festivala narodno-zabavne glasbe Vurberk 2022 se fantje vračajo polni vtisov, ki so jih na svoji spletni strani strnili takole: "Ni besed, s katerimi bi lahko opisali svoje občutke z letošnjega jubilejnega (morebiti tudi zadnjega) festivala Vurberk. Krasno vzdušje, ambient in seveda srečanja z mnogimi glasbenimi prijatelji. Čeprav nismo dobili nagrade, smo na svoj nastop izredno ponosni, saj smo lahko predstavili skladbo, ki je bila posvečena prav festivalu Vurberk." Ta mlada zasedba ima v svojem repertoarju zajetno bero avtorskih skladb in to gotovo obljublja zanimiv in prijeten večer na Prvem, kjer nas poslušate po radijskih valovih in gledate na spletni strani Prvega programa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11. 8. 2022

Ansambel Mladi korenjaki živo iz studia 13

Ansambel Mladi korenjaki deluje od leta 2006 in je sestav petih fantov s štajerskega konca. Najbolj so prepoznavni po igranju kvintetovske glasbe. Njihovi nastopi so ravno prava mešanica mladostniške razigranosti, zdravega humorja in dobre glasbe, kombinacije starega in novega, preteklosti in sedanjosti, vse to pa je podkrepljeno z uigrano glasbeno izvedbo podkovane glasbene ekipe. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


4. 8. 2022

Ansambel Petka živo iz studia 13

Ansambel sestavlja 6 ambicioznih fantov, katerih glavna želja je kvalitetno in dosledno izvajanje narodno-zabavne glasbe slovenskih avtorjev, hkrati pa želijo predstaviti tudi svojo avtorsko glasbo. Izvajajo kvintetovsko glasbo pa tudi glasbo za trio z večglasnim petjem. V času delovanja so se udeležili mnogih festivalov, sodelovali so v oddaji Klic dobrote v organizaciji slovenske Karitas, Noči Modrijanov in mnogih drugih pomembnejših dogodkih, ki jih povezujemo z narodno-zabavno glasbeno sceno. Zadnji četrtek v aprilu jih gostimo živo na Prvem v Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček.


28. 7. 2022

Ansambel Jureta Zajca živo iz studia 13

Živo v studiu 13 zadnji četrtek v marcu nastopajo člani ansambla Jureta Zajca. Ansambel Jureta Zajca prihaja iz okolice Domžal, sestavlja pa ga instrumentalna triozasedba z dvema vokalistoma. Po nekaj kadrovskih spremembah danes ansambel sestavljajo vodja, harmonikar Jure Zajc, kitarist Primož Logaj, pevec Domen Kovač, pevka Maja Berce in basist Nejc Vrhovnik.V letih sodelovanja so posneli nekaj že znanih skladb in videospotov, kot so: "Ne veš, kaj zamujaš", "Ključ do sreče" ter priredbe "Ljubezen je kriva za vse", "Očetov dom", "Po Sloveniji", "Najlepše je tu pri nas" in "Pikapolonica". Ansambel se lahko pohvali z absolutno zmago na festivalu v Števerjanu leta 2017, ko se je predstavil z avtorsko polko Privij se k meni, ki je delo harmonikarja Jureta in nekdanje pevke Urške Lužar. Člane ansambla Jureta Zajca povezuje predvsem želja po izvajanju kvalitetne narodno-zabavne glasbe ter ob ustvarjanju novih skladb tudi ohranjanje zakladnice številnih lepih, starejših melodij. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


21. 7. 2022

Živo iz studia 13 smo v februarju gostili Ansambel Petan

Počitniški čas je kot nalašč, da ponovno pokukamo v studio 13, v katerem smo v letošnjem letu gostili zanimive ansamble. V februarju je bila tam družinska glasbena skupina, ki deluje že dobro desetletje, sestavljajo pa jo: Denis, Primož in Ivan Petan ter Bor Petkovič. Prihajajo z Dolenjske, delujejo pa pod imenom ansambel Petan. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


14. 7. 2022

Festival narodno-zabavne glasbe Vurberk 2022, 30-letnica

Na Vurberku, v štajerski zibelki Slakove glasbe, so letos 24. junija na obnovljenem grajskem dvorišču ponovno odmevali valčki in polke zasedb, ki imajo v svojem sestavu diatonično harmoniko ter pojejo dvo- ali večglasno, in sicer 30-ič po vrsti. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


7. 7. 2022

Slavko Avsenik - Spomin...

Drugega julija je minilo sedem let, kar nas je zapustil ta velikan slovenske narodno-zabavne glasbe in tokratno oddajo v celoti posvečamo njemu in njegovi glasbi. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


30. 6. 2022

Z Ansamblom PIK živo iz studia 13

To sezono živih oddaj iz studia 13 končuje mladi narodno-zabavni Ansambel PIK. S pravkar končanega 30. Festivala narodno-zabavne glasbe Vurberk 2022 se fantje vračajo polni vtisov, ki so jih na svoji spletni strani strnili takole: "Ni besed, s katerimi bi lahko opisali svoje občutke z letošnjega jubilejnega (morebiti tudi zadnjega) festivala Vurberk. Krasno vzdušje, ambient in seveda srečanja z mnogimi glasbenimi prijatelji. Čeprav nismo dobili nagrade, smo na svoj nastop izredno ponosni, saj smo lahko predstavili skladbo, ki je bila posvečena prav festivalu Vurberk." Ta mlada zasedba ima v svojem repertoarju zajetno bero avtorskih skladb in to gotovo obljublja zanimiv in prijeten večer na Prvem, kjer nas poslušate po radijskih valovih in gledate na spletni strani Prvega programa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


30. 6. 2022

Ansambel pik

Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


23. 6. 2022

Janez Toplak o festivalu narodnozabavne glasbe Vurberk

Jutri bo na gradu Vurberk jubilejni 30. Festival narodno-zabavne glasbe, tokrat vam za pokušino v posluh ponujamo posnetek oddaje, v kateri smo leta 2017 predstavili skladbe s takratnega 26-ega festivala in v kateri je svoj pogled na festival predstavil dolgoletni vodja prireditve gospod Janez Toplak. Skladbe z letošnjega festivala pa vam bomo predstavili v eni prihodnjih oddaj. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


16. 6. 2022

Pred kratkim sta praznovala Janez Per in Jure Valjavec

Kot že naslov pove, tokratno oddajo posvečamo dvema slavljencema, ki sta v začetku meseca junija praznovala rojstni dan. Prvi je basist in vodja Alpskega kvinteta, 9. junija je dopolnil 75 let, drugi, Jure Valjavec, pa 10. junija 56 let, sicer pa je klarinetist, član ansambla Gašperji, producent in še kaj bi se našlo. .. Na koncu oddaje pa vse dobro želimo tudi Otu Pestnerju, ki trenutno okreva po srčnem infarktu. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


9. 6. 2022

Ob bistrem potoku je mlin...

Samo v mlinu se dvakrat pove, pravi slovenski pregovor, a mlin je tokrat v oddaji omenjen velikokrat, predvsem pa večkrat tudi opevan. Stari mlin je naslov, s katerim se kiti kar več skladb, in prvo slišano bo izvedel ansambel Objem. Seveda je z večino, če ne z vsemi slovenskimi mlini, povezana reka – ali potok. Potoček. O mlinih, potočkih in vodah bodo poleg omenjenega ansambla tokrat igrali: Ansambel Mihe Dovžana; Ansambel Lipa; Ansambel Borisa Kovačiča; Štirje kovači; Ansambel Avsenik; Kvartet Do, Marija Ahačič Pollak; Ansambel Ekart; Jože Galič in Glasba iz Slovenije; Ansambel Trim; Ansambel Janeza Goršiča; Ansambel Lojzeta Slaka; Ansambel Ottavia Brajka; Prifarski muzikanti; Ansambel Jožeta Škoberneta in fantje z Brezovske gore; Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


2. 6. 2022

Vsak prvi četrtek v mesecu vrtimo glasbo iz bogatega arhiva Radia Slovenija

Tokrat z Alpskim kvintetom; Avseniki; Ansamblom Petra Finka; Primorskimi fanti; Ansamblom Tonija Verderberja; Ansamblom Ota Roma; Ansamblom modri val; Ansamblom Braneta Klavžarja; Maldimi upi in Miho Dovžanom. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


26. 5. 2022

Ansambel Mladi korenjaki živo iz studia 13

Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


19. 5. 2022

Majsko cvetje

Vabljeni na glasbeni potep po cvetočih pomladnih poljanah z ansambli Franca Miheliča; Borisa Kovačiča; s Šaleškimi fanti; ansambli Trim; Avsenik; Alfijem Nipičem in njegovimi muzikanti; Alpskim kvintetom; Celjskim instrumentalnim kvintetom; Štirimi kovači; Borisom Frankom; Miho Dovžanom; Ansamblom Gorenjci; Triom Vitala Ahačiča in Kvintetom Dori z Otom Pestnerjem. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


12. 5. 2022

90 letnica rojstva Marjana Stareta

7. maja je minilo 90 let od rojstva izjemno plodovitega in odličnega pisca besedil Marjana Stareta. Bil je zelo natančen, rahločuten in v nekem oziru strog do izrazoslovja, lepa, tekoča, izbrana slovenska beseda pa skladbam daje še poseben čar. Glasbeni del oddaje začenja pesem, namenjena prav posebni osebi, ki pa za to sploh ni vedela. Več v tokratnem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov ... Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


5. 5. 2022

Z Ansamblom Toneta Kmetca

Ansambel Toneta Kmetca iz Ptuja je deloval predvsem na Štajerskem. Nastal je leta 1964. Sprva so igrali kot ansambel Radia Ptuj, pozneje pa povsem samostojno. Na začetku sta pela Marija Matjašič in Miro Makoter. Kmalu je prišla k ansamblu Marija Vajda Kmetec in nadaljevala v duetu z Mirom Makoterjem. Nastalo je veliko posnetkov, v poznih šestdesetih letih, tudi z vokalnim kvartetom Ormoški fantje. Sredi sedemdesetih let je pevca Mira Makoterja zamenjal Ivan Švajgl. Ansambel je prenehal nastopati v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, tokrat pa poslušate izbor bogatega arhiva skladb ansambla. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


28. 4. 2022

Ansambel Petka živo iz studia 13

Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


21. 4. 2022

Igor in zlati zvoki praznujejo 30 letnico

Trideset let je tega, kar je Igor Podpečan, pozavnist, harmonikar, skladatelj in še kaj bi se našlo, ustanovil zasedbo Igor in zlati zvoki. To je bila sprva studijska zasedba, a sčasoma je zaživela tudi živo na koncertih, veselicah, porokah in pdobnih dogodkih. O do zdaj prehojeni poti in načrtih za prihodnost se z njim pogovarja glasbeni urednik Tomaž Guček. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


14. 4. 2022

Andrej Toplišek septet

Andrej Toplišek, harmonikar, multiinstrumentalist, vokalist in skladatelj predstavlja enega svojih zadnjih projektov, ki nosi naslov Tradicija in umetnost. Poleg septeta ima še svoj kvartet, v začetku meseca maja pa se obe zasedbi predstavljata na Glasbenem festivalu v Rogaški Slatini. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt