Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


8. 12. 2022

Logaški kvartet, Logaški oktet in Ansambel Milčeta Steguja ter Ansambel Štirje kovači

Tokrat poslušate skladbe v naslovu omenjenih sestavov. Prepletanje ljudske vokalne glasbe ob spremljavi Ansambla Milčeta Steguja in z ljudskim, delno že ponarodelim zvenom Ansambla Štirje Kovači. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


1. 12. 2022

Zima je prišla ...

Naslov pove, kakšno glasbo poslušate v tokratni oddaji. Vse kaže, da v deželo prihaja zima ... Spihali smo prah z nekaterih starejših posnetkov in za vas igrajo ansambli in zasebe: Božo in Miško; Kvartet DO; Gorenjci; Ansambel Bratov Avsenik; Dobri znanci; Ansambel Slovenija; Marija Ahačič Pollak s Triom Vitala Ahačiča; Ansambel Rudija Bardorferja; Ansambel Borisa Franka; Ansambel Jožeta Burnika;Ansambel Borisa Kovačiča; Ansambel zadovoljni Kranjci in Ansambel Veseli hmeljarji. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


24. 11. 2022

Ansambel DAR živo iz studia 13

Živo iz studia 13 tokrat poslušate Ansambel DAR, letošnje zmagovalce Festivala narodno-zabavne glasbe Vurberk. 2022 Predstavili se bodo z nekaj svojimi skladbami, program pa bodo dopolnile še znane melodije različnih, njim ljubih narodno-zabavnih ansamblov.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


17. 11. 2022

Vilko Avsenik

Tokratno oddajo namenjamo enemu največjih slovenskih ustvarjalcev in poustvarjalcev, glavnemu arhitektu narodnozabavne glasbe, vsestranskemu mojstrskemu glasbeniku, uredniku in človeku z veliko začetnico – Vilku Ovseniku. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


10. 11. 2022

MARTINOVO

Na večer pred martinovim, ko mošt postane vino, za vas igrajo: Prifarski muzikantje; Kvartet DO ob spremljavi Ansambla Miška Hočevarja; Ansambel Založnik; Ansambel Vrtnica; Ansambel Lojzeta Slaka; Kvintet DORI z Ototm Pestnerjem; Ansambel Toneta Rusa; Ansambel štirje kovači; Igor in Zlati zvoki; Alpski kvintet; Ansambel ano ur'co al pej dvej; Ansambel Štajerskih sedem; Ansambel Mihe Dovžana in vokalni kvintet Gorenjci ter Ansambel Dobri znanci. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


3. 11. 2022

Spomin ...

Začetek meseca novembra je in Četrtkov večer domačih pesmi in napevov je posvečen spominom - takim in drugačnim, uglasbili pa so jih naslednji izvajalci: Ansambel Braneta Klavžarja; Ansambel Franca Miheliča; Ansambel Lojzeta Slaka; Slovenski oktet; Prleški kvintet; Ansambel Bratov Avsenik;Alpski kvintet; Ansambel Borisa Franka; Ansambel Mihe Dovžana in Modrijani.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


27. 10. 2022

Živo iz studia 13 z Ansamblom Roberta Zupana

Gost uvodnega živega Četrtkovega večera domačih pesmi in napevov (oddaja letos praznuje že 69 let, njen "idejni oče" pa je bil Janez Bitenc) je eden redkih ansamblov, ki še goji pristno kvintetovsko glasbo s pevskim triom, to je Ansambel Zupan. Poslušate nas lahko živo prek radijskih valov in na spletni strani našega radia. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


20. 10. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00: ČETRTKOV VEČER DOMAČIH PESMI IN NAPEVOV - Š'TA GODBA PRI JOŽOVCU - 24.9.2020

Pred kratkim je minilo dve leti, kar smo v zibelki narodnozabavne glasbe v gostilni Pri Jožovcu v Begunjah gostili mlado slovensko trobilno zasedbo Š'ta godba. Pred novo sezono živih oddaj, ki jo prihodnij teden otvarja Ansambel Roberta Zupana je prav, da osvežimo spomin na naša druženja v preteklih letih, obenem pa vas vabimo v prijetno družbo živih Četrtkovih večerov tudi v prihodnje! Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


13. 10. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00: V gozdu tam ...

Oddajo bo tokrat začel Andrej Blumauer z ansamblom, melodije pa nas bodo vodile po jesenskih gozdovih v spremstvu lovcev in góbarjev. Slišali boste ansamble: Avsenik; Gašperji; Alfija in njegove muzikante; Jureta Valjavca; Kvartet DO; Ivanko Mrak ter Avgusta Stanka; Gregorja Kobala; Ansambel Grega Avsenika; ansambla Jožeta Burnika in Janeza Goršiča; Ansambel Vita Muženiča; Ivanko Kraševec ter Jožico Svete, na koncu pa bo oddajo s pesmijo Škrnicelj kostanja zaokrožil Ansambel Franca Miheliča. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


6. 10. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00: Petindvajset let festivala Slovenska polka in valček – 4. del

Tokrat poslušate še četrti, zadnji del zmagovalnih polk in valčkov festivala Slovenska polka in valček, ki je letos praznoval petindvajset let. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


29. 9. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov ob 20:00: Petindvajset let festivala Slovenska polka in valček – 3. del

V tokratni oddaji boste slišali tretji del zmagovalnih polk in valčkov s festivala Slovenska polka in valček, ki ga z najboljšo polko leta 2007 (ta nosi naslov Jaz nisem taka) začenja Ansambel Bum. Festival letos praznuje petindvajset let! Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


22. 9. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov: Petindvajset let festivala Slovenska polka in valček – 2. del

Devetega septembra letos je v organizaciji 1. programa RTV Slovenija potekal že 25. festival Slovenska polka in valček. Poslušate drugi del zmagovalnih melodij festivala, začenši z letom 2001 in valčkom Ansambla Mladi Dolenjci z naslovom Brez otroških oči, oddajo pa tokrat z valčkom Edino upanje konča Ansambel Spev. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


15. 9. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Petindvajset let festivala Slovenska polka in valček

Konec prejšnjega tedna je v organizaciji 1. programa Televizije Slovenija potekal že 25. festival Slovenska polka in valček. Ta in nekaj naslednjih Četrtkovih večerov poslušate zmagovalne melodije vse od leta 1995 dalje, najprej pa lahko prisluhnete letošnjima zmagovalnima melodijama: polki Jeziček avtorjev Jožeta Burnika in Damjana Pasariča ter valčku Drobno srce avtorjev Andreja Gorenjaka in Vere Šolinc. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


8. 9. 2022

Tostran in onstran Koroške s Štirimi kovači, Koroškim akademskim oktetom in Oktetom Suha

Kot pove naslov: z Ansamblom Štirje kovači, Koroškim akademskim oktetom ter Oktetom Suha iz avstrijske Koroške se v značilnem koroškem dialektu potepamo po Koroški. Tostran in onstran meje... Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


1. 9. 2022

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00, Gremo v planine!

Začetek prve septemberske oddaje je morsko obarvan, a to ne pomeni, da bo cela v tej barvi. Ne, ne, njen glavni kolorit bo …. planinski! Z ansambli in zasedbami: Triom Franca Flereta; Kvartetom DO; Ansamblom Borisa Kovačiča; Ansamblom Vilija Petriča; Ansambloma Dobri znanci in Zadovoljni Kranjci; Ansamblom Borisa Franka; Ansamblom bratov Avsenik; Ansamblom Franca Miheliča; Veselimi planšarji; Ansamblom Nika Zajca; Kvartetom Spev; Alpskim kvintetom; Ansamblom Mihe Dovžana in Ansamblom Storžič. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


18. 8. 2022

Z Ansamblom PIK živo iz studia 13

Sezono živih oddaj iz studia 13 končuje mladi narodno-zabavni Ansambel PIK. S pravkar končanega 30. Festivala narodno-zabavne glasbe Vurberk 2022 se fantje vračajo polni vtisov, ki so jih na svoji spletni strani strnili takole: "Ni besed, s katerimi bi lahko opisali svoje občutke z letošnjega jubilejnega (morebiti tudi zadnjega) festivala Vurberk. Krasno vzdušje, ambient in seveda srečanja z mnogimi glasbenimi prijatelji. Čeprav nismo dobili nagrade, smo na svoj nastop izredno ponosni, saj smo lahko predstavili skladbo, ki je bila posvečena prav festivalu Vurberk." Ta mlada zasedba ima v svojem repertoarju zajetno bero avtorskih skladb in to gotovo obljublja zanimiv in prijeten večer na Prvem, kjer nas poslušate po radijskih valovih in gledate na spletni strani Prvega programa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11. 8. 2022

Ansambel Mladi korenjaki živo iz studia 13

Ansambel Mladi korenjaki deluje od leta 2006 in je sestav petih fantov s štajerskega konca. Najbolj so prepoznavni po igranju kvintetovske glasbe. Njihovi nastopi so ravno prava mešanica mladostniške razigranosti, zdravega humorja in dobre glasbe, kombinacije starega in novega, preteklosti in sedanjosti, vse to pa je podkrepljeno z uigrano glasbeno izvedbo podkovane glasbene ekipe. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


4. 8. 2022

Ansambel Petka živo iz studia 13

Ansambel sestavlja 6 ambicioznih fantov, katerih glavna želja je kvalitetno in dosledno izvajanje narodno-zabavne glasbe slovenskih avtorjev, hkrati pa želijo predstaviti tudi svojo avtorsko glasbo. Izvajajo kvintetovsko glasbo pa tudi glasbo za trio z večglasnim petjem. V času delovanja so se udeležili mnogih festivalov, sodelovali so v oddaji Klic dobrote v organizaciji slovenske Karitas, Noči Modrijanov in mnogih drugih pomembnejših dogodkih, ki jih povezujemo z narodno-zabavno glasbeno sceno. Zadnji četrtek v aprilu jih gostimo živo na Prvem v Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček.


28. 7. 2022

Ansambel Jureta Zajca živo iz studia 13

Živo v studiu 13 zadnji četrtek v marcu nastopajo člani ansambla Jureta Zajca. Ansambel Jureta Zajca prihaja iz okolice Domžal, sestavlja pa ga instrumentalna triozasedba z dvema vokalistoma. Po nekaj kadrovskih spremembah danes ansambel sestavljajo vodja, harmonikar Jure Zajc, kitarist Primož Logaj, pevec Domen Kovač, pevka Maja Berce in basist Nejc Vrhovnik.V letih sodelovanja so posneli nekaj že znanih skladb in videospotov, kot so: "Ne veš, kaj zamujaš", "Ključ do sreče" ter priredbe "Ljubezen je kriva za vse", "Očetov dom", "Po Sloveniji", "Najlepše je tu pri nas" in "Pikapolonica". Ansambel se lahko pohvali z absolutno zmago na festivalu v Števerjanu leta 2017, ko se je predstavil z avtorsko polko Privij se k meni, ki je delo harmonikarja Jureta in nekdanje pevke Urške Lužar. Člane ansambla Jureta Zajca povezuje predvsem želja po izvajanju kvalitetne narodno-zabavne glasbe ter ob ustvarjanju novih skladb tudi ohranjanje zakladnice številnih lepih, starejših melodij. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


21. 7. 2022

Živo iz studia 13 smo v februarju gostili Ansambel Petan

Počitniški čas je kot nalašč, da ponovno pokukamo v studio 13, v katerem smo v letošnjem letu gostili zanimive ansamble. V februarju je bila tam družinska glasbena skupina, ki deluje že dobro desetletje, sestavljajo pa jo: Denis, Primož in Ivan Petan ter Bor Petkovič. Prihajajo z Dolenjske, delujejo pa pod imenom ansambel Petan. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt