Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že sedem desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


18. 07. 2024

Miha Dovžan – slovenski citrar, 3. del – repriza

Avgusta lani je okroglo obletnico praznoval “slovenski citrar” Miha Dovžan. Letos ga žal ni več med nami. Poslovil se je konec letošnjega meseca maja. Ostajajo pa zvoki njegovih citer, ki smo jih v mesecu septembru lani poslušali v ciklu treh oddaj, posvečenih njemu. Tokrat poslušate reprizo tretje, zadnje izmed njih. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11. 07. 2024

Miha Dovžan – slovenski citrar, 2. del – repriza

Avgusta lani je okroglo obletnico praznoval “slovenski citrar” Miha Dovžan. Letos ga žal ni več med nami. Poslovil se je konec letošnjega meseca maja. Ostajajo pa zvoki njegovih citer, ki smo jih v mesecu septembru lani poslušali v ciklu treh oddaj, posvečenih njemu. Tokrat poslušate reprizo druge izmed njih. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


27. 06. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Spopad harmonik, ponovitev

Člana zasedbe Spopad harmonik Miho Debevca in Tomaža Rožanca smo gostili 26. maja leta 2016. To je bila peta zasedba v seriji živih Četrtkovih večerov domačih pesmi in napevov iz studia 13 Radia Slovenija, ki so glasbeno bogatili zadnje četrtke v mesecu vse do decembra lani. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


20. 06. 2024

Simfonični orkester RTV Slovenija igra melodije Ansambla bratov Avsenik

Kaj je ob tokratnem poletnem solsticiju lahko bolj romantično in ušesom prijetnejše kot melodije Slavka in Vilka Avsenika, obogatene z zvokom Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter različnimi vokalnimi in instrumentalnimi solisti? Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


13. 06. 2024

Prihaja poletje

Tokrat se bomo posvetili skladbam, ki opisujejo letni čas, ki je meteorološko že pri nas, datumsko pa nas od poletja loči še dober teden dni. Po izboru glasbenega urednika Tomaža Gučka bodo tako za vas igrali: Trio Vitala Ahačiča; Miha Dovžan, ki se je nedavno poslovil od nas; Ansambel ano ur’co al’ pej dvej; Alpski kvintet; Ansambel Spev; Ansambel Janeza Goršiča; Ansambel Braneta Klavžarja; Ansambel Golte; Ansambel Modri val; Poskočni muzikanti; Rudi Šantl; Ansambel Franca Miheliča; Ansambel Vesna; Ansambel Lojzeta Slaka; Ansambel Roka Žlindre; Ansambel Vita Muženiča, Ansambel Petra Finka in Ema Prodnik ob spremljavi Ansambla bratov Avsenik. Kar nekaj izvajalcev se bo torej zvrstilo nocoj in vsak po svoje bo opeval poletje in vse, kar ta letni čas prinaša lepega. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


30. 05. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Ansambel Pajdaši živo iz studia 13 - repriza

Oesmindvajsetega aprila leta 2016 smo v studiu 13 gostili Pajdaše. Takrat je o ansamblu glasbeni urednik Tomaž Guček zapisal: "Četrtkov večer domačih pesmi in napevov v živo z ansamblom Pajdaši, kvintetovsko zasedbo, katere člani so se "kalili" tudi z zvenečimi imeni tuje narodno-zabavne glasbe na odrih in turnejah onstran meje." V seriji "živih" oddaj so bili četrti po vrsti. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


23. 05. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Ivan Sivec praznuje

Meseca marca lani je petdesetletnico ustvarjalne poti praznoval Ivan Sivec, ravno na današnji dan pa praznuje petinsedemdeseti rojstni dan. Ob dobrih željah slavljencu vas vabimo k poslušanju oddaje, ki smo jo posneli takrat, Ivanu Sivcu pa pošiljamo iskrene čestitke ob njegovem jubileju in še na mnoga leta! Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


16. 05. 2024

Ansambel Štirje kovači praznuje 70 let

V tokratni oddaji poslušate pogovor glasbenega urednika Tomaža Gučka s pevko in ženo vodje Ansambla Štirje kovači Hermino Šegovc. In razlog, zakaj? Ansambel praznuje sedemdesetletnico nepretrganega delovanja (v Guinnessovo knjigo rekordov je vpisan kot najstarejši delujoči narodno-zabavni ansambel), njegov vodja in soustanovitelj Franc Šegovc pa ravno na dan oddaje šestnajstega maja oseminsedemdeseti rojstni dan. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


02. 05. 2024

Glasba iz bogatega arhiva Radia Slovenija - mesec maj

Mesec maj je moral biti in je seveda še, kar naporen za glasbenike in besedilopisce, saj pesmi na to temo kar ne zmanjka. Izbor iz bogate zakladnice narodno-zabavnega glasbenega arhiva poslušate v tokratni oddaji. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


25. 04. 2024

Četrtkov večer - Ansambel Roka Žlindre repriza

31. marca leta 2016 smo v tretjem živem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov v studiu 13 gostili Ansambel Roka Žlindre. Kako je vse skupaj zvenelo pa izveste, če se nam pridružite tokrat. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


18. 04. 2024

Predstavitev nove zgoščenke Mitja Kvinteta

Po petnajstih letih se je Mitja Mastnak, kitarist in vodja kvinteta Mitja, odločil, da je spet čas, da skupaj z zasedbo posname nove skladbe. Na zgoščenki jih je šestnajst, od teh ena avtorska, preostale pa predelave njemu sicer zelo ljubih avtorjev in ansamblov. Katerih, pa izveste, če se nam pridružite v tokratni oddaji. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


11. 04. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00, Prvi posnetki Ansambla Lojzeta Slaka

Kot naslov pove, tokrat poslušate skladbe z dveh velikih in male plošče Ansambla Lojzeta Slaka, izdanih v obdobju med letoma 1965 in 1966. In še naslovi plošč: Kadar pa mim' hiš'ce grem (1965), Sezidal sem si vinski hram (1966) in Sinko, ne sprašuj (1966). Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


04. 04. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Kvartet Do in Ansambel Rudija Bardorferja

Prvi četrtek v mesecu je in spet se sprehajamo po radijskem arhivu. Kvartet Do s svojimi posnetki in odličnimi izvedbami predvsem slovenskih ljudskih vedno znova prepriča, zato ga boste (kot že mnogokrat) slišali tudi tokrat. Ansambel Rudija Bardorferja s pevci Kvarteta Zvonček pa se mu enakovredno pridružuje. Skrbno izbrane pevske in instrumentalne izvedbe so gotovo pravšnje vabilo k poslušanju. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


28. 03. 2024

Drugi "živi" Četrtkov večer domačih pesmi in napevov; Alpski kvintet živo iz studia 13 - posnetek

Glasbeni urednik Tomaž Guček je člane Alpskega kvinteta želel povabiti v prvo od živih oddaj iz studia 13. Ker se zaradi okoliščin to ni izšlo, so se člani ansambla ljubeznivo odzvali povabilu in se nam pridružili v drugi oddaji, ki je bila na sporedu 25. februarja, leta 2016. Takratni člani zasedbe: Anita Zore, Mihael Možina, Oto Pestner (ravno takrat se je Alpskemu kvintetu znova pridružil), Franjo Maček, Damir Tkavc, Edi Semeja; Marjan Rojc in vodja ansambla, Janez Per, so poskrbeli za odlično vzdušje v studiu. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


21. 03. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Večer s pevcema Emo Prodnik in Matjažem Mrakom

27. marca bi praznovala rojstni dan Ema Prodnik, za številne poznavalce ena najboljših, če že ne najboljša pevka narodno-zabavne glasbe. Posvečamo ji prvi del oddaje. Drugi del pa pripada slavljencu, ki tudi praznuje v kratkem, izjemnemu pevcu, klarinetistu in baskitaristu Matjažu Mraku, sicer akademskemu glasbeniku, ki je vse do odhoda v pokoj igral v Orkestru slovenske policije, ob tem pa bil član marsikatere narodno-zabavne zasedbe (če omenimo samo ansamble Gašperji, Gregorji in seveda Štajerskih 7, trenutno pa je zelo vpet v delo Tria Roberta Smolnikarja). Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


14. 03. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Zvončki in trobentice

Glasba v tokratni oddaji zveni in poje o zvončkih, trobenticah, mačicah, narcisah in pa seveda o pomladi, prihajajočem letnem času, ki je, vsaj nekateri tako pravijo, najlepši, saj pomlad prinaša prebujanje narave in ob vseh naravnih lepotah tudi glasbene ustvarjalnosti. Tak spomladanski šopek vam ponujamo tokrat. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


07. 03. 2024

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Praznik mater, žena, deklet...

Vsak prvi četrtek v mesecu posvečamo glasbi iz bogatega arhiva nacionalnega radia. Tokrat je seveda ravno tako, le da je glasbeni poudarek na bližajočem se prazniku, jutrišnjem dnevu žena. Številni skladatelji in pisci besedil so svoja dela posvetili mamam, ženam in dekletom. Besedila so resna, včasih hudomušna, zaljubljena, pa tudi razmišljujoča. Vsa, ki jih je glasbeni urednik Tomaž Guček uvrstil v tokratno oddajo, pa so posvečena materam, ženam, dekletom. Naj bo današnji četrtkov večer šopek najlepših melodij za jutrišnji praznik. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


29. 02. 2024

Osem let živih oddaj

28. januarja leta 2016 smo z Ansamblom Golte na Prvem programu Radia Slovenija začeli s serijo živih oddaj, ki so glasbeno bogatile zadnje četrtke v mesecu vse do decembra lani. Nabralo se je lepo število posnetkov in prav je, da v letu po praznovanju sedemdesetletnice oddaje malo obudimo spomine. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


22. 02. 2024

Ansambel Klateži in vokalna skupina Snežet

Tokrat se v oddaji prvič predstavlja mlajša fantovska zasedba, ki sliši na ime Ansambel Klateži. V svoji zbirki ima že kar zajaten nabor avtorskih skladb, zanjo pa pišejo tudi priznani slovenski avtorji. Družbo jim dela vokalna slupina Snežet s Tolminskega, ki je poslušalkam in poslušalcem Četrtkovih večerov domačih pesmi in napevov že znana, saj smo jo gostili v eni izmed živih oddaj iz studia 13. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


15. 02. 2024

Ljubezen in hrepenenje ...

Ljubezen, hrepenenje in nostalgija so teme tokratnega četrtkovega večera. Nikakor niso povezane z novodobnim valentinovim. Igrajo vam sami prekaljeni ansambli in zasedbe, sicer stari prijatelji najstarejše glasbene oddaje Radia Slovenija. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt