Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Domače zabavne zvoke v eni najstarejših glasbenih oddaj Radia Slovenija lahko zvesti poslušalci sledijo že šest desetletij. Njena izvirnost se skorajda ni spremenila. V njej predstavljajo kakovostne, starejše in seveda tudi mlajše ansamble. Doslej se je izmenjalo šest urednikov, do upokojitve oktobra 2015 ga je več kot trideset let pripravljala glasbena urednica Irma Rauh, sedaj pa je njeno delo prevzel glasbeni urednik Tomaž Guček.


28. 09. 2023

Ansambel Hinka Krčka s prijatelji in nova zgoščenka z naslovom "Tisoč rzlogov imam"

Mozaik slovenske narodnozabavne glasbe je postal bogatejši za v mesecu maju letos izšlo zgoščenko "Tisoč razlogov imam" Ansambla Hinka Krčka s prijatelji. Poslušate jo v zadnji septembrski oddaji. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


21. 09. 2023

Miha Dovžan - slovenski citrar 3. del

Tudi v tej oddaji je glavna glasba Miha Dovžana. V oddaji so v besedah skriti drobci iz njegovega življenja in njegove glasbene poti, iz oddaje Četrtkov večer domačih pesmi in napevov iz leta 2004 pa smo izbrali tudi posnetek telefonskega pogovora takratne urednice Irme Rauh in Miha Dovžana. Vse to se kot rdeča nit vije med znanimi in manj znanimi Dovžanovimi pesmimi v tretjem delu cikla, namenjenega našemu najuspešnejšemu citrarju, letošnjemu jubilantu, čigar ansambel je globoko zaoral v še danes izjemno prepoznavno smer slovenske glasbe. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


14. 09. 2023

Miha Dovžan - slovenski citrar - 2. del

Prvo iz cikla treh oddaj, ki smo jo z bratoma Miho in Ivetom Dovžanom posneli septembra leta 2016, ste poslušali prejšnjič. Danes poslušate izbor intervjujev z Miho Dovžanom, ki je umeščen med leta njegovih glasbenih začetkov, do leta 1988. Seveda ob spremljavi izbrane glasbe Miha Dovžana. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


07. 09. 2023

Miha Dovžan - slovenski citrar

Pred kratkim, točneje 15. avgusta, je okrogli jubilej (osemdeset let) praznoval citrar Miha Dovžan. Prvo iz cikla treh oddaj, ki smo jo z bratoma Miho in Ivetom Dovžanom posneli septembra leta 2016, poslušate tokrat. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


31. 08. 2023

Fantje 'spod Šilentabra

Zadnja od počitniških repriz prinaša žive zvoke ansambla Fantje 'spod Šilentabra, ki smo jih v majski oddaji gostili v studiu 13. Zasedba, v kateri moči združujejo izkušeni glasbeniki z ilirskobistriškega in pivškega konca, je bila ustanovljena leta 2021, s svojim igranjem pa je opozorila nase na festivalih Vurberk in Števerjan. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


24. 08. 2023

Rudi Šantl praznuje 70 let - repriza

Kot že v nekaj preteklih oddajah, vam tudi v tokratni v ponovno poslušanje ponujamo enega zanimivejših gostov Četrtkovih večerov domačih pesmi in napevov.V oddaji, ki smo jo predvajali 9. februarja, je glasbeni gost Rudi Šantl odstiral mnoge znane in malo manj znane glasbene zgodbe o sebi in svojem ustvarjanju. Vabljeni k ponovnemu poslušanju. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


17. 08. 2023

Robert Smolnikar trio - repriza

Pred mikrofon smo v mesecu maju povabili Roberta Smolnikarja, vodjo istoimenskega tria. V pogovoru z glasbenim urednikom Tomažem Gučkom ste poslušali skladbe z zadnje zgoščenke tria z naslovom Srečno, srečno.Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


10. 08. 2023

Majda Rebernik se je s svojimi besedili zapisala v srca številnih ljubiteljev narodno-zabavne glasbe - repriza

V zakladnici narodno-zabavne glasbe je več kot 200 besedil Majde Rebernik, številna so nagrajena ... Med skladbe, ki ste jih poslušali aprila letos, smo uvrstili tudi nekaj pesmi iz njene zbirke Pot do srca. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


03. 08. 2023

Sašo Avsenik - gost večera - repriza

Na aprilski praznični večer smo gostili Saša Avsenika, tretjega iz rodu družine Avsenik, ki zelo uspešno nadaljuje tradicijo bratov Slavka in Vilka Avsenika. V pogovoru z glasbenim urednikom Tomažem Gučkom je spregovoril o 70-letnici Avsenikove glasbe, zlatem abonmaju v Begunjah, ki ga prirejajo ob tej priliki, in še marsikaj zanimivega ... Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


27. 07. 2023

Ansambel Štrk - živo iz studia 13 - repriza

Če velja, da s pomladjo priletijo štorkjle, potem smo jih bili veseli tudi v prvem spomladanskem Četrtkovem večeru domačih pesmi in napevov. Gostili smo prleški Ansambel Štrk s pevko Evo Šolinc. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


20. 07. 2023

Ivan Sivec - 50 let ustvarjalne poti - repriza

Štirideset nagrad na festivalih narodno-zabavne glasbe, zlata Kersnikova plaketa za ustvarjanje na literarnem področju, Souvanova nagrada za življenjsko delo za zakladnico slovenskih besedil in nenazadnje red za zasluge RS za izjemno obsežen, raznovrsten in odmeven avtorski opus, ki neguje narodno zavest. Vse našteto in še več si je za svoj izjemen prispevek prislužil naš današnji sogovornik. Gostili smo ga v mesecu marcu. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe v živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


13. 07. 2023

Denis Novato in njegovo glasbeno ustvarjanje

Denis Novato, zamejski Slovenec iz Doline pri Trstu je s svojo diatonično harmoniko že dolgo predan narodnozabavni glasbi. Pred kratkim je na nemško govorečem področju izšla nejgova najnovejša zgoščenka. V oddaji vam predstavljamo širok izbor njegovih lastnih melodij in priredb skladb različnih avtorjev, ki se jih je v tem času nabralo zajetno število, v pogovoru z glasbenim urednikom Tomažem Gučkom pa Denis razkriva, kaj mu na njegovih glasbenih popotovanjih glasba pomeni. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


06. 07. 2023

Ema Prodnik in Slavko Avsenik

Štiriindvajsetega junija sta za vedno utihnila nežen glas in srčna interpretacija pevke Eme Prodnik. Minilo pa je tudi osem let od smrti velikana narodnozabavne glasbe Slavka Avsenika. Ema Prodnik je z Ansamblom bratov Avsenik sodelovala skoraj dvajset let. Skrbno izbrane melodije odstirajo del njunega sodelovanja in glasbenega ustvarjanja. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnoz-abavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


29. 06. 2023

Ansambel Tik Tak znova v gosteh na Prvem

Zadnjič smo jih gostili oktobra 2017. Od takrat so posneli nekaj novih narodno-zabavnih viž, zamenjali člana, kaj več zanimivega pa izveste v oddaji živo iz studia 13.Gostili bomo Ansambel TIK TAK! Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


22. 06. 2023

Veselje, sreča in radost zavita v patino narodnozabavnih viž starejšega datuma

Z izvajalci: Triom Avgusta Stanka; Vaškim kvintetom; Ansamblom Jožeta Burnika;Triom Vitala Ahačiča; Kvintetom Avsenik; Ansamblom Mihe Dovžana; Štirimi kovači in mnogimi drugimi starejšimi izvajalci narodnozabavnih viž, na katere z leti lega žlahtna patina minljivosti časa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


15. 06. 2023

Gore in planine

Kot pove naslov oddaje, nas tokrat glasba z različnimi narodno-zabavnimi zasebami vodi v gore in planine. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


08. 06. 2023

Kje je poletje?

Junijsko vreme je letos res muhasto. Konec pomladi dežuje, v tokratni oddaji pa vas z izbrano glasbo vseeno pripravljamo na prihod poletja ... Z ansambli in zasedbami: Triom Vitala Ahačiča; Alpskim kvintetom; Ansamblom Borisa Kovačiča; Ansamblom Braneta Klavžarja; Ansamblom Franca Miheliča; Vero & Originali; Ansamblom Modrijani; Ansamblom Spev; Ansamblom Toplar; Ansamblom Modri val; Ansamblom Maksa Kumra; Ansamblom Vita Muženiča; Ansamblom Avsenik; Ansamblom Jožeta Burnika s prijatelji in Ansamblom Mladi upi. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


01. 06. 2023

Ansambel Franca Potočarja s Podlipškimi fanti

Prvo junijsko oddajo v celoti posvečamo komponistu in harmonikarju Francu Potočarju. Njegov oče, znani dolenjski ohcetni godec Franc Potočar starejši, je bil vzornik Lojzetu Slaku. Zasedba s Podlipškimi fanti je bila ustanovljena leta 1993, velja pa za vrhunec Potočarjevega ustvarjalnega opusa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


25. 05. 2023

Fantje spod Šilentabra živo iz studia 13

Fantje spod Šilentabra so narodno-zabavna zasedba, ustanovljena leta 2021, v kateri moči združujejo izkušeni glasbeniki z ilirskobistriškega in pivškega konca. Vodi jih harmonikar David Penko, na lanskem tridesetem jubilejnem festivalu Vurberk so osvojili srebrnega zmaja in Šifrerjevo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo. Vse to obljublja prvovrsten glasbeni večer živo iz studia 13. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


18. 05. 2023

Robert Smolnikar trio

Pred mikrofon smo tokrat povabili Roberta Smolbikarja, vodjo istoimenskega tria. V pogovoru z glasbenim urednikom Tomažem Gučkom poslušate skladbe z zadnje zgoščenke tria z naslovom Srečno, srečno. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt