Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Huda muska

5 epizod

5 epizod


Huda muska odgovarja na vprašanja o muziki okoli nas ter nagovarja mlade poslušalke in poslušalce h glasbenemu ustvarjanju. Pripravlja jo profesor glasbe Matej Jevnišek.


25. 5. 2023

Huda muska - glasba in pozornost

Glasba vas obkroža skorajda ves dan in zaposluje vaše možgane. Da pa jih v ključnih trenutkih kljub vsemu ne bi zaposlovala preveč, moramo biti pazljivi. Tako glede jakosti kot pozornosti.


20. 5. 2023

Huda muska - The Beatles

Če ste spremljali Pesem Evrovizije 2023, potem verjetno veste, da je tekmovanje potekalo v mestu Liverpool. Mesto, ki je znano po nogometu, je tudi pomembno kulturno središče; v Liverpoolu so se namreč rodile številne znane glasbene skupine; med njimi tudi skupina The Beatles. Hudo musko je pripravila Tina Žun.


11. 5. 2023

Huda muska - računalnik in glasba

Računalnik je postal nepogrešljiv pomočnik pri glasbenem ustvarjanju in končni produkciji glasbe. Kot že večkrat povedano, ima vsak od nas v žepu s seboj močan računalnik, s katerim lahko zvok posnamemo, s pomočjo programa ga lahko tudi preoblikujemo in mi mu dodamo razne zvočne učinke. V Hudi muski bomo prisluhnili sodobnim in pa tudi začetniškim zvokom uporabe računalnika kot glasbila in pripomočka za ustvarjanje zvoka.


4. 5. 2023

Huda muska - Muzikal

Pri opereti in muzikalu lahko povlečemo kar nekaj vzporednic, ena je zagotovo ta, da ima muzikal svoje korenine v opereti. Bleščeči kostumi in scene, songi v zabavnejšem žanru, sproščeno razpoloženje in glasba, ki jo slišimo iz zvočnikov. Takole bi lahko opisali današnje predstave o muzikalu. Ta glasbena zvrst ima, kot že rečeno, svoje začetke v 19. stoletju in obdobju secesije, do danes je dobila pravi ustvarjalni zanos. Kaj je muzikal in kje ga lahko slišite - v Hudi muski.


26. 4. 2023

Huda muska - Kako nastane pesem?

Ali lahko danes glasba nastane brez papirja in svinčnika? Seveda, recimo z improvizacijo. Klasičnega zapisa glasbe pa si do pred nekaj desetletji nismo mogli niti zamisliti. Danes lahko glasbo ustvarja tudi nekdo, ki sploh ne pozna notnega zapisa in si glasbene zamislice posname kar na svoj telefon ter jih kasneje razvija. Maks Pust je predstavnik mlajše generacije ustvarjalcev, ki vam bo predstavil svoj način ustvarjanja muzike – brez papirja, svinčnika in radirke.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt