Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Huda muska

3 epizod

3 epizod


Huda muska odgovarja na vprašanja o muziki okoli nas ter nagovarja mlade poslušalke in poslušalce h glasbenemu ustvarjanju. Pripravlja jo profesor glasbe Matej Jevnišek.


1. 10. 2022

Huda muska - vpliv zvoka na telo

Zvok je vibracija, ki jo naše telo začuti in nanjo odreagira, zato lahko ta vibracija na žalost ubija in k sreči tudi zdravi. Kako glasba vpliva na naše telo, naše možgane in počutje je v Hudi muski raziskal Matej.


24. 9. 2022

Huda muska - Glasba in šport

Razprave o vplivih glasbe na človeško počutje potekajo že od antike. Že grški filozof Platon je ugotavljal, da glasba vpliva tako na dušo kot na telo. Njegov idealni državljan, kot ga opisuje v svojem filozofskem delu Država, bi moral prejeti celovito izobrazbo, ki je sestavljena tako iz glasbe kot gimnastike torej športa. Le takšen je vzoren državljan, saj skrbi za zdrav način življenja v duhu in telesu. Platon je bil prepričan, da glasba in šport najbolj vplivata na človeško počutje in značaj, let tisti posamezniki, ki jim uspe najti pravo ravnovesje med glasbenim udejstvovanjem in gimnastiko so v harmoniji s samim seboj.


17. 9. 2022

Delo glasbenega producenta na Radiu Slovenija

V Hudi muski gostimo sodelavca naše radijske produkcije, Toneta Jurco. Tone Jurca že več kot 25 let opravlja delo glasbenega producenta na Radiu Slovenija. Če vas zanima, kdo glasbeni producent pravzaprav je in kakšno je njegovo delo, prisluhnite oddaji.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt