Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja


Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


07. 12. 2023

Protest reprezentativnih sindikatov javnega sektorja

Del sindikatov javnega sektorja pravkar na protestnem shodu pred vlado opozarja odločevalce, da so razmere na področju plač v javnem sektorju vse bolj nevzdržne in da je treba sistem plač čim prej prenoviti. Druge teme: - Kandidatoma za nova ministra poslanci koalicije pričakovano napovedali podporo, opozicija ne. - Izrael med nadaljevanjem napadov v Gazi odobril minimalno povečanje količin goriva za enklavo. - Pred današnjim evropsko-kitajskim vrhom Italija uradno izstopila iz pobude Pas in cesta.


06. 12. 2023

Gospodarstvo in vlada še brez dogovora o predlogu interventnega zakona v zdravstvu

Predstavniki gospodarstva so se sešli s premierjem Robertom Golobom in nekaterimi ministri. Prvo v nizu napovedanih srečanj je bilo namenjeno predlogu interventnega zakona v zdravstvu. Ta je eden od treh, za katere gospodarstvo zahteva ukrepanje še letos. Obe strani sta pogovore označili za konstruktivne. V oddaji pa tudi o tem: - Na jugu Gaze najhujši spopadi od začetka izraelske kopenske ofenzive. - Približno tisoč 700 ton nevarnega mulja naj bi s Koroške začeli odvažati v ponedeljek. - Predsednik Sveta RTV Slovenija Goran Forbici predlaga interventni zakon za reševanje finančne krize zavoda.


05. 12. 2023

Izrael stopnjuje napade na jug Gaze

Lokalno taktično premirje, ki ga je izraelska vojska za uro in pol uvedla na območju Rafe, da bi omogočila dostavo humanitarne pomoči iz Egipta v Gazo, se je prav zdaj končalo. Tudi na jugu enklave se tako nadaljuje močno obstreljevanje. Kot opozarja predstavnik mednarodne zdravstvene organizacije Richard Peeperkorn, so razmere dramatične, potrebujejo tudi oskrbo za primarno zdravstvo, med drugim zdravila za nekronične bolezni. S tem se je odzval na domnevno izraelsko zahtevo, naj organizacija izprazni svoje skladišče z zdravstvenimi pripomočki na jugu Gaze. Judovska država je medtem zavrnila navedbe, da bi izdala tak ukaz. V oddaji tudi o tem: - Število brezposlenih na mesečni ravni skoraj nespremenjeno, na letni za desetino manjše - Naravoslovno znanje mladostnikov pri nas boljše od povprečja v OECD, bralna pismenost slabša - Pridni otroci drevi v pričakovanju Miklavža, poredni v strahu pred parkeljni, v Kapelah pred krampusi


04. 12. 2023

Prejemnika Prešernovih nagrad Erika Vouk in Henrik Neubaer

Prejemnika letošnjih Prešernovih nagrad za življenjsko delo sta pesnica in prevajalka Erika Vouk ter baletni plesalec, koreograf in publicist Henrik Neubaer. Nagrade Prešernovega sklada pa dobijo pesnica Miljana Cunta, dramska igralka Jana Zupančič, mezosopranistka Nuška Drašček, stripar Ciril Horjak, scenaristka in režiserka Sara Kern ter grafični oblikovalec Tomato Košir. Druge teme: - Gospodarstvo z nezaupanjem sprejema povabilo premierja Roberta Goloba k dialogu z vlado. - Opolnoči občutna pocenitev pogonskih goriv. - Izraelska vojska širi ofenzivo na celotno območje Gaze.


03. 12. 2023

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


02. 12. 2023

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


01. 12. 2023

Združeni narodi upajo na obnovitev premirja v Gazi

Končanje premirja v Gazi je katastrofa za tamkajšnje civilno prebivalstvo, opozarjajo Združeni narodi, ki še vedno upajo, da bi se lahko dogovorili o obnovitvi premirja. Od jutra, ko je izraelska vojska obnovila bombardiranje, iz enklave poročajo, da je bilo v nekaj urah ubitih več kot 50 Palestincev, največ žensk in otrok. Tudi Hamas je sporočil, da je proti Izraelu izstrelil več raket. Drugi poudarki: - Na podnebnem vrhu v Dubaju Guterres pozval k ustrezni obdavčitvi izpustov ogljikovega dioksida. - Premier Golob naj bi imena treh novih ministrskih kandidatov kmalu vložil v državni zbor. - Odobren evropski denar za zmanjšanje poplavne ogroženosti ob Dravi, Dravinji in Polskavi.


30. 11. 2023

Imena treh ministrskih kandidatov bi bila lahko znana že danes

Predsednik vlade Robert Golob je koalicijskim partnerjem predstavil imena kandidatov za ministre za javno upravo, kmetijstvo ter naravne vire in prostor. Imen po sestanku niso razkrili. Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je ob tem dejal, da bi Golob lahko predlog v državni zbor poslal že danes. Ostali poudarki oddaje: Inflacija novembra na letni ravni s 4,9 odstotka najnižja v dveh letih KPK uvedla preiskavo zoper nekdanjo ministrico Ajanović Hovnik V streljanju v Jeruzalemu ubiti trije ljude, najmanj 16 je ranjenih. Ubita tudi domnevna palestinska napadalca. Ob začetku podnebne konference v Dubaju pozivi k opustitvi fosilnih goriv


29. 11. 2023

V Katarju intenzivna pogajanja za podaljšanje premirja v Gazi

Varnostni svet Združenih narodov bo danes v New Yorku opravil razpravo o razmerah na Bližnjem vzhodu. V Gazi šesti dan velja začasno premirje, v Katarju pa se nadaljujejo pogajanja za dodatno podaljšanje, kar bi omogočilo dobave nujnih življenjskih potrebščin v enklavo. Izrael sicer vztraja, da bo po koncu premirja nadaljeval boj proti Hamasu in prizadevanja za njegovo uničenje. V oddaji tudi o tem: - Zveza Nato: Rusija je pred zimo nakopičila orožje. - Stanovanjskemu skladu dodatna sredstva za graditev stanovanj. - Na avtobusih LPP odslej mogoče plačevanje z bančno kartico.


28. 11. 2023

Prekinitev spopadov med Izraelom in Hamasom traja tudi danes

Prekinitev spopadov med Izraelom in Hamasom traja tudi danes, čeprav izraelska vlada tega ni uradno potrdila. To je dobro za obe strani, je dejal eden od Palestincev. Podaljšanje premirja je dobro za nas, to zahtevajo tudi Judje. Vojna ne vpliva samo na nas, ampak tudi na njih, mislim, da so tudi oni tega siti, je še dodal. Medtem potekajo prizadevanja za novo podaljšanje premirja, pa tudi za izmenjavo preostalih talcev in zapornikov. Preostale novice: V parlamentarni obravnavi novela zakona, ki izenačuje sežigalnice in sosežigalnice. Zaradi prenove železnice bo z januarjem promet v središču Ljubljane močno otežen. Državljanska vednost slovenskih osmošolcev že dalj časa nazaduje.


27. 11. 2023

Varuh človekovih pravic Peter Svetina: dostopnost do zdravstvenih storitev ostaja slaba

Ljudje tudi po koncu covidne krize velikokrat nimajo dostopa do svojih zdravnikov, teža problema pa se razlikuje glede na lokacijo pacienta, je po sestanku z zdravstveno ministrico Valentino Prevolnik Rupel izpostavil varuh človekovih pravic Peter Svetina. Dodal je, da bi bilo treba rešiti tudi številne druge težave v komunikaciji. Ministrica je priznala, da je reševanje teh težav dolgoročen proces, v katerega bodo morali vključiti tudi inovativne rešitve. Drugi poudarki oddaje: - Bosta Hamas in Izrael pristala na podaljšanje premirja? - Sloveniji v okviru drugega izplačila iz evropskega sklada več kot pol milijarde evrov. - V Tednu Karitas pod geslom Upanje za vse zbirajo sredstva za družine v stiski.


26. 11. 2023

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


25. 11. 2023

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


24. 11. 2023

Danes do trinajstih 13:00

Petnajstminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanja, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.


23. 11. 2023

Državni zbor po nepričakovanem zapletu nadaljuje redno sejo

Po sinočnjem proračunskem zapletu v državnem zboru, ko so poslanci potrdili opozicijsko dopolnilo o polnem usklajevanju socialnih transferjev in družinskih prejemkov in so v Gibanju svoboda podvomili o pravilnem delovanju glasovalnih naprav, še ni jasno, kdaj bodo o dokumetnih glasovali. Po pregledu naprav so ugotovili, da je šlo za tehnično napako. Več bo znanega po sestanku vodij poslanskih skupin. Druge teme: - Decembra četrtini upravičencev predplačila za obnovo v ujmi poškodovanih objektov. - Nezadovoljstvo delavcev v trgovski panogi, sindikat ne izključuje stavke pred prazniki. - Premirje v Gazi zamaknjeno, ministrica Tanja Fajon jutri na obisk na Bližnji vzhod.


22. 11. 2023

Vrstijo se odzivi na sklenitev dogovora med Izraelom in Hamasom

Hamas in Izrael sta ob pomoči kátarskih, egiptovskih in ameriških diplomatov dosegla dogovor o štiridnevnem premierju v Gazi. V tem času naj bi Hamas izpustil 50 ugrabljenih žensk in otrok, iz izraelskih zaporov pa bo izpuščenih 150 palestinskih žena in otrok. V naslednjih fazah naj bi jih izpustili še več. Dogovor pa predvideva tudi vstop več sto tovornjakov s človekoljubno pomočjo in gorivom na vsa območja Gaze. Druge teme: - Državni zbor nadaljuje obravnavo proračunskih dokumentov, glasovanje to popoldne. - Na ljubljanski infekcijski kliniki zaradi povečanja števila primerov okužb dihal velika prostorska stiska. - Skrivalnicam s prodajo kompleksa Martex na Goriškem še ni videti konca.


21. 11. 2023

Državni zbor obravnava predloga proračunov za prihodnji dve leti

Glasovanje o proračunih za obe leti in zakonu o izvrševanju ter vloženih dopolnilih bo jutri. Sprejem ni vprašljiv, saj ima koalicija večino, poleg tega pa meni, da sta proračuna ustrezen odziv na ekonomske razmere. Nasprotno opozicija vladi očita neustrezno spopadanje z inflacijo in povečevanje davčnih bremen, ko se gospodarstvo ohlaja. Druge teme: - Slovenska družina s hudo poškodovano članico evakuirana iz Gaze v Egipt. - Palestinski in izraelski predstavniki v Katarju o podrobnostih premirja. - Embalaža v ospredju evropskega tedna zmanjševanja odpadkov.


20. 11. 2023

Se bo slovenskim nogometašem v razprodanih Stožicami uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo?

Nogometni navdušenci čakajo večerno tekmo slovenske reprezentance s Kazahstanom za uvrstitev na Evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka bi si vstopnico na Euro zagotovili že z remijem. Druge teme: - Ob Svetovnem dnevu otrok opozorila, da Gaza postaja pokopališče otrok, Izrael nadaljuje obleganja bolnišnic. - Protikorupcijska komisija preiskuje premiera Goloba zaradi suma pritiskov na policijo. - Na Cerkniškem jezeru pogin žerjavov, ki bi lahko bil posledica ptičje gripe.


19. 11. 2023

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


18. 11. 2023

Danes do trinajstih

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt