Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koncerti

7 epizod

7 epizod



14. 05. 2023

Festival slovenskega šansona 2023, drugi predizbor

V drugem predizboru so se s svojimi novimi šansoni predstavili: Anja Strajnar, Prašnati, Veronika Nikolovska, Mihael Lajlar, Violoncelli Itineranti, Andrej Tomšič, Anja Hrastovšek, Primož Vidovič, Ana Mezgec in Nakána ter Jure Ivanušič in Nordunk.


06. 05. 2023

Festival slovenskega šansona 2023, prvi predizbor

Je najlepši šanson že napisan? To vprašanje si zastavljamo ob začetku novega Festivala slovenskega šansona, ki se po desetletju premora vrača na Prvi program Radia Slovenija. Izbranih 20 nastopajočih se predstavlja na dveh predizborih, na katerih strokovna žirija izbira skupno 10 finalistov, ki bodo svoje šansone studijsko posneli in jih predstavili na sklepni prireditvi Festivala slovenskega šansona 2023, 28. oktobra v Rogaški Slatini. V prvem predizboru se svojimi novimi šansoni predstavljajo: Tomaž Hostnik in Matija Krečič, Glas 'n' bas, Rade kvartet, Zajtrk, Smaal Tokk, Patricija Škof, Dimme in Pedenjpedi, Café Noisette, Gala trio in Ana Maria Mitić.


09. 02. 2023

Vita Mavrič in Jani Kovačič: Kontra-Alba, koncert

Kontra-Alba je konceptualni glasbeno-poetični projekt šansonjerke Vite Mavrič, ki s svojo značilno interpretacijo osvetli manj znano pesemsko ustvarjalnost glasbenika, filozofa in literata Janija Kovačiča. V glasbenih priredbah Jake Puciharja pred nami oživi osem pesmi iz Janijevega obsežnega opusa, ki izrišejo avtorjevo videnje sveta: spoznamo pronicljivega opazovalca, ki v vseh časovnih obdobjih ostaja neizprosen kritik družbenih zablod. Premiero Kontra-Albe poslušamo na Prešernov dan v neposrednem prenosu iz Štihove dvorane Cankarjevega doma.


18. 12. 2022

Koncert iz naših krajev: koncert Okteta Aljaž v Sv. Antonu

Niz treh prazničnih Koncertov iz naših krajev končujemo s koncertom Okteta Aljaž v Sv. Antonu. Zasedba deluje od leta 2009, pevci pa so iz Sv. Antona, Prad in Dekanov. Umetniški vodja je od ustanovitve naprej akademski glasbenik in baritonist MATEJ LAZAR. Pod njegovo taktirko prepevajo še prva tenorista in FABJO TULJAK in DAVID MITTENDORFER, druga tenorista GORAN MARKUČIČ in MAKS BEMBIČ, baritonist ROK MARKEŽIČ ter basista JANKO RUŠT in MATJAŽ KLJUN.


11. 12. 2022

Orkester Mandolina Ljubljana, koncert iz Rogatca

Praznični Koncert iz naših krajev, prenos iz Velike dvorane dvorca Strmol v Rogatcu. Nastopa Orkester Mandolina Ljubljana, dirigent Andrej Zupan.


06. 12. 2022

Š'ta godba z gosti

Prenos koncerta iz Družbenega doma Prevalje, Št'a godba in vokalni solisti: Irena Vidic, Patricija Škof in Matjaž Mrak, 4. 12. 2022.


15. 11. 2022

Logaški vokalni kvartet s pevko Ljobo Jenče in citrarjem Tomažem Plahutnikom

Prenos koncerta ob 30-letnici Logaškega vokalnega kvarteta, 18. september 2022, Zelše na Notranjskem


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt