Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koncerti

5 epizod

5 epizod2. 3. 2023

Ko me ne bo, bom spet prišla do vas: premierna predstavitev kantate za osamljeni ženski glas in klavir

Na Prvem premierno poslušamo novo poetično-glasbeno delo Milana Dekleve z naslovom "Ko me ne bo, bom spet prišla do vas". Kantata, napisana za osamljeni ženski glas in klavir, je postavljena v čas antične Troje; pevka Vesna Zornik se vživi v lik svečenice Kasandre, obdarjene z jasnovidnostjo in obenem s prekletstvom, da njenim prerokbam nihče ne verjame. Njen vokal spremlja pianist in avtor Milan Dekleva, skupaj nas vodita skozi sedem songov s povezovalnim recitativom, ki pred nami razprostrejo aktualizirano antično pripoved. To poetično-glasbeno delo je nastalo v zadnjih tednih leta 2019, še preden smo tudi sami – tako kot junakinja kantate – doživeli svoj konec sveta, kakršnega smo poznali dotlej. V zgodbi kantate se namreč zrcalijo naša preteklost, sedanjost in prihodnost. Posnetek kantate je nastal poleti leta 2021 v studiu 26 Radia Slovenija, z uredniško podporo Prvega programa Radia Slovenija. Prvič sta pri tem projektu združili moči tudi dve založbi: ZKP RTV Slovenija, ki je poskrbela za izdajo zvočnega albuma, ter založba Pivec, ki se je posvetila knjižni izdaji. Slednjo dopolnjujejo ilustracije Milanke Fabjančič, ki spoju poezije in glasbe dodajajo vizualno dimenzijo. Kantato lahko torej berete z zaprtimi očmi ali jo poslušate skozi ilustracije – in ob vsakem srečanju lahko pred vami zažari v drugačni luči.


18. 12. 2022

Koncert iz naših krajev: koncert Okteta Aljaž v Sv. Antonu

Niz treh prazničnih Koncertov iz naših krajev končujemo s koncertom Okteta Aljaž v Sv. Antonu. Zasedba deluje od leta 2009, pevci pa so iz Sv. Antona, Prad in Dekanov. Umetniški vodja je od ustanovitve naprej akademski glasbenik in baritonist MATEJ LAZAR. Pod njegovo taktirko prepevajo še prva tenorista in FABJO TULJAK in DAVID MITTENDORFER, druga tenorista GORAN MARKUČIČ in MAKS BEMBIČ, baritonist ROK MARKEŽIČ ter basista JANKO RUŠT in MATJAŽ KLJUN.


11. 12. 2022

Orkester Mandolina Ljubljana, koncert iz Rogatca

Praznični Koncert iz naših krajev, prenos iz Velike dvorane dvorca Strmol v Rogatcu. Nastopa Orkester Mandolina Ljubljana, dirigent Andrej Zupan.


4. 12. 2022

Š'ta godba z gosti

Prenos koncerta iz Družbenega doma Prevalje, Št'a godba in vokalni solisti: Irena Vidic, Patricija Škof in Matjaž Mrak, 4. 12. 2022.


18. 9. 2022

Logaški vokalni kvartet s pevko Ljobo Jenče in citrarjem Tomažem Plahutnikom

Prenos koncerta ob 30-letnici Logaškega vokalnega kvarteta, 18. september 2022, Zelše na Notranjskem


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt