Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Arhiv

Pesem v žepu Počeni škafi: Kompas

30.05.2024

Počeni škafi so navdih za svoje ustvarjanje našli v razigranem swingu New Orleansa in ga obogatili s šarmom francoskih šansonov. Kombinacija ulične neizumetničenosti in šansonjerskih besedil je recept, po katerem so zdaj ustvarili že svoj tretji album: Kompas. Grenkosladke zgodbe o privlačnostih in pasteh medosebnih odnosov nam v Pesmi v žepu premierno predstavita pevka Marjeta Prudič in večinski avtor pesmi ter vodja Počenih škafov Jernej Juren.

Novice Radia Slovenija Novice ob 23h

30.05.2024

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Zrcalo dneva Vlada sprejela sklep o priznanju Palestine. Po pričakovanjih ga bo državni zbor potrdil v torek.

30.05.2024

Vlada je danes sprejela sklep o priznanju Palestine. Po pričakovanjih ga bo državni zbor potrdil v torek, s čimer bo postopek priznanja Palestine v Sloveniji končan. Izraelski zunanji minister Izrael Kac je izrazil upanje, da bo državni zbor zavrnil priznanje Palestine. Predlog slovenske vlade o tem po njegovih besedah nagrajuje Hamas za umore in posilstva, krepi iransko os zla ter škoduje tesnemu prijateljstvu med slovenskim in izraelskim narodom.

Novice Radia Slovenija Novice ob 21h

30.05.2024

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Literarni večer Sodobna palestinska poezija: Tokove svojega srca usmerjala sem bolje kakor ostrostrelci

30.05.2024

V dneh in tednih, ko mnogi sočustvujemo z usodo palestinskega naroda, zelo verjetno želimo izvedeti več o narodu, ki toliko trpi. V Literarnem večeru z naslovom Tokove svojega srca usmerjala sem bolje kakor ostrostrelci lahko spoznamo njegovo poezijo. Oddajo sta pripravila Margit P. Alhady in Mohsen Alhady. Avtorica literarnega dela Ghada Šafi, avtor literarnega dela Rafat Ariri, avtorica literarnega dela Hind Džuda, avtorica literarnega dela Muna Al-Masadar avtorica literarnega dela Asma Azaizeh, avtor literarnega dela Mahmud Darviš, soavtorica prevoda Margit Podvornik Alhady, soavtor prevoda Mohsen Alhady, soavtorica scenarija Margit Podvornik Alhady, soavtor scenarija Mohsen Alhady, režiser Alen Jelen, bralka Eva Longyka Marušič, bralec Bernard Stramič, interpretka Draga Potočnjak, interpret Gregor Čušin, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, mojstrica zvoka Sonja Strenar, urednik oddaje Marko Golja.

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov Četrtkov večer domačih pesmi in napevov 20:00; Ansambel Pajdaši živo iz studia 13 - repriza

30.05.2024

Oesmindvajsetega aprila leta 2016 smo v studiu 13 gostili Pajdaše. Takrat je o ansamblu glasbeni urednik Tomaž Guček zapisal: "Četrtkov večer domačih pesmi in napevov v živo z ansamblom Pajdaši, kvintetovsko zasedbo, katere člani so se "kalili" tudi z zvenečimi imeni tuje narodno-zabavne glasbe na odrih in turnejah onstran meje." V seriji "živih" oddaj so bili četrti po vrsti. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodnozabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodnozabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najbolj kakovostne zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravlja glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

Lahko noč, otroci! Skrivališče

30.05.2024

Tin se je resnično dobro skril, a se mora zaradi posebne nuje vendarle razkriti že skrajno obupanim iskalcem. Pripoveduje: Matej Zemljič. Napisala: Nataša Konc Lorenzutti. Posneto v okviru cikla Čebelice v oddaji Lahko noč, otroci! v studiih Radia Slovenija, maj 2021.

Radijski dnevnik Državni zbor v torek o priznanju Palestine

30.05.2024

O vladnem predlogu priznanja Palestine bo pristojni parlamentarni odbor odločal v ponedeljek in državni zbor dan pozneje. Kot je po seji vlade dejal premier Robert Golob, predlagajo priznanje palestinske države v mejah, ki jih določa resolucija Združenih narodov. To je v mejah iz leta 1967 oziroma v mejah, ki bi bile določene v bodočem mirovnem sporazumu. Druge teme: - Koalicijski partnerji ob polovici mandata zadovoljni z delom vlade, opozicija pričakovano ne - Ukrajina po prepričanju prvega moža Nata Stoltenberga lahko zmaga v vojni, a le ob močni podpori zavezništva - Zaporne in denarne kazni za četverico, obsojeno zlorabe prostitucije v klubu Marina

Studio ob 17.00 Kaj prinaša nov paket davčnih sprememb

30.05.2024

V manj kot dveh letih smo že pred tretjimi davčnimi spremembami. Tokrat sicer ne gre za zvišanje davkov, razen višje obdavčitve sladkih pijač. Predlogi gredo bolj v smer odprave administrativnih ovir, določenih poenostavitev, pa tudi zaostritev. Podrobneje o predlaganih spremembah in prvih odzivih v Studiu ob 17.00 z gosti in voditeljico Zdenko Bakalar.

Aktualna tema Svetilnik za radijski dokumentarec Potovanje na robu noči

30.05.2024

Aktualne oddaje, ki jih v programu Prvega lahko slišite izven terminov rednih oddaj. Terenska oglašanja, reportaže, pogovori, utrinki od tam, kjer je aktualno!

Dogodki in odmevi Vladni sklep o priznanju Palestine potrjen

30.05.2024

Vlada je potrdila sklep o priznanju Palestine kot suverene in neodvisne države. Državni zbor naj bi o dokončnem priznanju odločal na izredni seji v torek. Slovenija, ki je sicer zamudila odmevno skupinsko priznanje v torek, se bo tako s priznanjem tudi uradno pridružila diplomatskemu pritisku mednarodne skupnosti. Druge teme: - Opozicija pred drugo obletnico imenovanja vlade Roberta Goloba poudarja njeno neučinkovitost. - Nevladne organizacije zahtevajo odstop državnega sekretarja za jedrski program Danijela Levičarja. - Španski parlament s tesno večino potrdil zakon o pomilostitvi katalonskih separatistov.

abcEU F kot fosilne subvencije

28.05.2024

Kaj še vedno obstaja, pa ne bi smelo več, če se lotevamo prehoda v brezogljično družbo? Uganka, ki se je v tokratni oddaji ABC EU loteva Špela Novak. Vsebina je del projekta I know EU / TuEU 2024, ki ga sofinancira Evropska unija.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt