Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Arhiv

Pesem v žepu Čas, ki nas melje

18.08.2022

Glasba dandanes nima več tolikšnega vpliva na družbeno dogajanje, kot ga je imela denimo v šestdesetih in sedemdesetih letih preteklega stoletja, s protestnimi kantavtorji in drugimi umetniki, ki so poganjali kolesje družbenih sprememb. A to ne pomeni, da danes glasba ne more biti kritična. Le nekoliko drugačne poti ubira, če želi biti slišana. Za današnji poletni izbor nedavno nastalih pesmi smo izbrali nekaj takšnih, ki našim individualnim in kolektivnim zablodam nastavljajo ogledalo, izvajajo jih zasedbi Katalena in Brina ter kantavtor ter filozof Primož Vidovič.

Novice Radia Slovenija Novice ob 23h

18.08.2022

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Zrcalo dneva V boju proti draginji dodatki za socialno ogrožene in podjetja

18.08.2022

Vlada je danes potrdila dva svežnja ukrepov za pomoč državljanom in podjetjem v boju proti draginji. Med drugim bodo socialno najbolj ogrožena gospodinjstva in invalidi prejeli enkratna denarna izplačila v v višini 200 evrov. V oddaji boste slišali tudi. NIJZ predlaga epidemične ukrepe v dveh fazah glede na zasedenost intenzivnih postelj Zelenski, Erdogan in Guterres v Lvovu o nujnosti končanja vojne v Ukrajin Opoldansko neurje v Osrednji Sloveniji odkrivalo strehe in podiralo drevesa

Literarni večer Nobelovec Vidjadar Suradžprašad Naipaul - ob 90. obletnici rojstva

18.08.2022

Naipaul sodi med najpomembnejše pisatelje, ki pišejo v angleščini, zaznamovale pa so ga indijska, trinidadska in britanska kultura. V oddaji, ki jo je pripravila Miriam Drev, boste slišali odlomke iz romanov Maser mistik in Posnemovalci pa tudi iz pisateljeve trilogije o Indiji. Avtorica oddaje Miriam Drev, prevajalca Miriam Drev in Jože Fistrovič, interpreta Tomaž Gubenšek in Primož Pirnat, režiser Alen Jelen, napovedovalka Nadja Jarc, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, tonska mojstrica Sonja Strenar, urednika oddaje Marko Golja, Petra Tanko, leto nastanka 2007.

Novice Radia Slovenija Novice ob 21h

18.08.2022

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

Četrtkov večer domačih pesmi in napevov Z Ansamblom PIK živo iz studia 13

18.08.2022

Sezono živih oddaj iz studia 13 končuje mladi narodno-zabavni Ansambel PIK. S pravkar končanega 30. Festivala narodno-zabavne glasbe Vurberk 2022 se fantje vračajo polni vtisov, ki so jih na svoji spletni strani strnili takole: "Ni besed, s katerimi bi lahko opisali svoje občutke z letošnjega jubilejnega (morebiti tudi zadnjega) festivala Vurberk. Krasno vzdušje, ambient in seveda srečanja z mnogimi glasbenimi prijatelji. Čeprav nismo dobili nagrade, smo na svoj nastop izredno ponosni, saj smo lahko predstavili skladbo, ki je bila posvečena prav festivalu Vurberk." Ta mlada zasedba ima v svojem repertoarju zajetno bero avtorskih skladb in to gotovo obljublja zanimiv in prijeten večer na Prvem, kjer nas poslušate po radijskih valovih in gledate na spletni strani Prvega programa. Najstarejša glasbena oddaja Radia Slovenija že več kot šest desetletij ohranja narodno-zabavno izročilo in glasbo manjših vokalnih zasedb. Zajema iz bogatega radijskega arhiva, predstavlja novosti s tega področja, prinaša portrete pomembnejših ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe, enkrat na mesec pa tudi gosti najkakovostnejše zasedbe, ki izvajajo svoje skladbe živo. Oddajo pripravljata napovedovalka Lucija Grm in glasbeni urednik Tomaž Guček. Vsak četrtek ob 20.00 na Prvem.

Lahko noč, otroci! Popotovanje Tinčkove solzice

18.08.2022

Sonce mu je stopilo čokolado … Pripoveduje: Tomaž Gubenšek. Napisala: Manka Kremenšek. Posneto v studiih Radia Slovenija 1995.

Radijski dnevnik Socialno ogroženim in invalidom energetski dodatek v višini 200 evrov

18.08.2022

Vlada je potrdila dva svežnja ukrepov: za pomoč državljanom in podjetjem v boju proti draginji. Prvi sveženj je namenjen najbolj ogroženim gospodinjstvom in invalidom; ti bodo prejeli enkratna denarna izplačila v skupni višini 41 miljonov, od tega 27 miljonov letos, preostalo prihodnje leto. V oddaji tudi: - Hudo neurje po državi je po državi povzročilo veliko nevšečnosti; veter je podiral drevesa in odkrival strehe, več ljudi poškodovanih - NIJZ za jesen v prvi fazi ukrepov med drugim priporoča maske v zaprtih javnih prostorih; nujne bodo v zdravstvu in domovih za starejše - Pogovori o umiritvi razmer na Kosovu v Bruslju brez napredka; strani se bosta spet srečali v kratkem

Studio ob 17.00 Čas za nov dogovor o iranskem jedrskem programu se izteka, napake so lahko usodne

18.08.2022

Vojna v Ukrajini in napetosti okoli Tajvana so pozornost javnosti nekoliko odvrnile od pogajanj stalnih članic varnostnega sveta Združenih narodov, Evropske unije in Nemčije o iranskem jedrskem programu. V Teheranu že dlje časa zagotavljajo, da ne nameravajo zgraditi jedrske bombe, čeprav bi jo lahko. Vse je odvisno od tega, ali bodo ključne zahodne države popustile pri nekaterih zahtevah. Pogajajo se na Dunaju v času, ko tematika jedrskega orožja spet postaja aktualna, ko vse več takšnih in drugačnih režimov trka na vrata jedrskega kluba in ko je vse večja možnost napak, ki bi lahko imele usodne posledice. O tem s strokovnjaki Jeleno Juvan, Primožem Šterbencem, Miroslavom Gregoričem in dopisnico Karmen Švegl. Oddajo vodi Marjan Vešligaj.

Dogodki in odmevi Vlada o pomoči gospodarstvu zaradi povišanja cen energentov

18.08.2022

Vlada je na svoji prvi redni seji po počitnicah sprejela več ukrepov za blažitev posledic energetske krize. Ukrepe bodo čez nekaj minut predstavili na tiskovni konferenci, šlo pa naj bi za pomoč ranljivim skupinam prebivalcev in gospodarstvu zaradi visokih cen energentov. V oddaji tudi: - Nepopisna gneča na zbirnih mestih za digitalno izobraževanje starejših - Pri načrtih madžarske OTP glede nakupa banke NKBM se zatika - Železniška trasa Maribor-Šentilj dobila nov kilometer in pol dolg predor

Po Sloveniji Avtodomarski turizem je v vzponu tudi v turistično manj obleganih regijah

18.08.2022

Drugi poudarki iz oddaje: -V Posočju v porastu črno kampiranje in krivolov -Suša klesti tudi po gozdovih -V Črenšovcih v Prekmurju začenjajo festival ljudskega izročila Jenamenafest

Aktualna tema Jazz Kamp Kranj 2022 - pogovor s Primožem Grašičem

18.08.2022

Med 18. in 28. avgustom 2022 bo v starem mestnem jedru Kranja potekal že 19. Jazz kamp Kranj, ki ga organizirata džezovski kitarist Primož Grašič in trobentač Gregor Grašič. Festivalski program bo tudi letos zelo raznolik, obeta se namreč kar enajst koncertov. Tradicionalno med uvodne dogodke Jazz Kampa Kranj spada tudi fotografska razstava, ki je na ogled od 17. avgusta v Cafe Galeriji Pungert.

Več oddaj
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt