Kdo je tujec, drugačnež ? Kdo vse se ne stopi s sliko povprečja – varne sredine? Kako nas oblikuje in spreminja okolica? Kaj oziroma kje je dom? Projekt Multivizija: multimedijsko, plesno in gledališko usposabljanje za ranljive skupine je evropski projekt, ki ga izvaja Zavod APIS v partnerskem konzorciju, sofinancirata pa ga EU iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. V projektu so želeli usposobiti pripadnike ranljivih družbenih skupin, zlasti gibalno ovirane, migrante in priseljence na področju fotografije, videa, zvoka, plesa in gledališke igre s poudarkom na gledališču zatiranih. Leto dni intenzivnega usposabljanja na teh umetniških področjih se končuje danes z multimedijsko interaktivno predstavo Vse, kar sem, predstavo, ki osmišlja način bivanja vsakega izmed nas.V hiši na Rakovi Jelši v Ljubljani je bila Petra Medved. Foto: Manca Juvan.

Projekt Multivizija: multimedijsko, plesno in gledališko usposabljanje za ranljive skupine

Kdo je tujec, drugačnež ? Kdo vse se ne stopi s sliko povprečja – varne sredine? Kako nas oblikuje in spreminja okolica? Kaj oziroma kje je dom? Projekt Multivizija: multimedijsko, plesno in gledališko usposabljanje za ranljive skupine je evropski projekt, ki ga izvaja Zavod APIS v partnerskem konzorciju, sofinancirata pa ga EU iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. V projektu so želeli usposobiti pripadnike ranljivih družbenih skupin, zlasti gibalno ovirane, migrante in priseljence na področju fotografije, videa, zvoka, plesa in gledališke igre s poudarkom na gledališču zatiranih. Leto dni intenzivnega usposabljanja na teh umetniških področjih se končuje danes z multimedijsko interaktivno predstavo Vse, kar sem, predstavo, ki osmišlja način bivanja vsakega izmed nas.

Hiša MULTIVIZIJE

Multimedijska interaktivna predstava "Vse, kar sem" je rezultat dela udeležencev projekta Multi Vizija, ki je multimedijsko, gledališko in plesno usposabljanje za ranljive skupine in ga izvaja APIS Institute / Zavod APIS v partnerskem konzorciju, pod strokovnim vodstvom sodelavke projekta, Ivane Djilas. Vabljeni na premiero 19.12. med 17.-20. uro. Ponovitve z vodenimi ogledi pa se bodo odvijale januarja 2020. Več info in rezervacija mesta na vodenem ogledu: www.multivizija.si/novice ali multivizija@zavodapis.siOperacijo Multivizija sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Medijski pokrovitelj predstave je Prvi program Radia Slovenija – Radio Prvi.**Multimedia Interactive show "All that I Am" is result of the work done by participants of the Multivizija project: multimedia, theater and dance training for Vulnerable groups, that is carried out by the APIS Institute and a partner consortium, under the professional guidence of director Ivana Djilas.Welcome to the premiere on December 19, between 17-20.00 at Rakova jelša. Guided tours will take place in January 2020. More info and guided tours reservations: www.multivizija.si/novice or multivizija@zavodapis.siThe Multivision operation is co-financed by the Republic of Slovenia and the European Union through the European Social Fund.Media sponsor is Prvi program Radia Slovenia – Radio Prvi.Zavod ODTIZ / ODTIZ Institute Povod Povod Društvo distrofikov Slovenije Ritmi planeta @DDruštvo Študentov Invalidov Slovenije @Zavod Rokavička – ukrajinski center v Sloveniji Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi

Objavil/a APIS Institute / Zavod APIS dne Torek, 17. december 2019

 

Petra Medved