Notranja ministrica Tatjana Bobnar bo podala odstopno izjavo, takoj ko se vrne iz Bruslja. Napoved sledi nesoglasjem s premierjem Robertom Golobom glede očitkov o političnih pritiskih na policijo. Koalicija je v odzivih zadržana, premier naj bi ga podal še danes.
Druge teme:
- Vlada ter sindikati zdravstva in socialnega varstva so parafirali dogovor, ki med drugim odpravlja plačna nesorazmerja. Plače se zvišujejo tako zaposlenim v teh dejavnostim kot zdravnikom, čeprav njihovega sindikata na podpis ni bilo. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik za januar napoveduje nadaljevanje pogajanj za prenovo plačnega sistema.
- Komercialne banke morajo zaradi povečanja tveganj poskrbeti za dodaten kapital, je odločila Banka Slovenije. Rezerve naj bi bile zadostne, a se zahteve po njih povečujejo. Kot pojasnjuje predsednica Združenja bank Stanislava Zadrávec Caprirolo pa višje kapitalske zahteve pomenijo manj možnosti za kreditiranje.
- Pirotehnična sredstva so stalnica prazničnega obdobja, žal pa se pri njihovi uporabi prepogosto dogajajo nesreče. Policija je lani zasegla več kot 12 tisoč kosov prepovedanih sredstev, med njimi so najbolj priljubljene petarde. Mladi se posledic ne zavedajo, pravi Martin Bučar, saj mislijo, da se jim nič ne more zgoditi, po nesreči pa ni več poti nazaj.