Pri terapiji je ključno, da se najprej ženska začne posvečati sebi, partner pa ji mora slediti.

Eva in Luka z ginekologinjo, porodničarko, sociologinjo in seksologinjo dr. Gabrijelo Simetinger raziskujeta bolečino in užitek. Kaj se je zgodilo z Lili, je poiskala pomoč?

"Grega je super, vem, da me ima noro rad. Razume, da imam odgovorno delo, da sem ful pod stresom. Doma pa itak vidi, kaj vse delam in kako urejeno živimo. Vem, da me spoštuje in ceni. In zato mi je še bolj grozno, da ne moreva skupaj uživati v postelji in sva ves čas pod pritiskom teh mojih vnetij. Zdravnici sem zadnjič prvič povedala, da imam vnetje vsakič po seksu. In da ne morem več, da tako ne gre več naprej. Da sem vedno bolj depresivna, da me je strah. Je bila čisto iz sebe, da to pa res ni v redu. Da bi seks moral sprostiti napetost, ne pa, da jo še povzroča. Pa zakaj ji nisem že prej povedala, da imam po vsakem seksu težave. Zdej grem na terapijo. Grega bo šel z mano, mi bo v oporo. Ker si tudi on želi, da se stvari izboljšajo."

Članek MMC

Ustvarjalci podkasta Evolucija užitka v tretji sezoni ob pomoči domačih in tujih strokovnjakinj in strokovnjakov raziskujejo spolne, seksualne in reproduktivne pravice.

Urška Henigman