Vlada bo obravnavala potek pogajanj o plačnem sistemu v javnem sektorju in simulacijo finančnih učinkov rešitev. Predstavila jih bo pristojna ministrica Sanja Ajanović Hovnik, ki pričakuje mandat za nadaljnje delo. Sindikati pravijo, da je žogica na vladni strani, sindikalist Jakob Počivavšek sejo ocenjuje za prelomno. Drugi poudarki oddaje:
- Za razrešitev devetih programskih svetnikov RTV Slovenija, ki jo predlagajo koalicijske stranke, ni pravne podlage, je prepričan predsednik programskega sveta RTV Peter Gregorčič. Prvak SDS Janez Janša je potezo označil kot zadosten razlog za ustavno obtožbo.
- Vojna v Ukrajini, ki bo osrednja tema vrha Sveta Evrope, ne pojenja. Ukrajinsko prestolnico so davi pretresli novi obsežni zračni napadi ruske vojske. V Kijevu sicer pričakujejo visok kitajski obisk v okviru prizadevanj za začetek mirovnih pogajanj.
- Kakšna družbena ureditev bi spodbujala mir in kakšen je odnos literature do resnice, sta osrednji temi 55-ga mednarodnega srečanja pisateljev, ki ga organizira slovenski center Pen.
- Ob vnovičnem dežju opozorila pred plazovi, poplavami in burjo.