V tretjem delu z naslovom Mama je izginila bomo skupaj z Gašperjem, detektivom in atom razmišljali o tem kam in zakaj je izginila Mama.

Vseh 8 delov radijske nadaljevanke za otroke najdete med podkasti

Kot v filmu je radijska nadaljevanka Vinka Möderndorferja. Njegov istoimenski roman pa je leta 2013 izšel pri Mladinski knjigi in prejel več nagrad in priznanj – Modro ptico, Večernico, Desetnico in Zlato hruško, izbran pa je bil tudi v projekt Rastem s knjigo. Junaki romana bodo zdaj zaživeli tudi v zvočnih zgodbah.

Režiser nadaljevanke Klemen Markovčič  je s premišljenim režijskim jezikom zasnoval čisto, poetično in gibko zvočno pripoved z željo, da bi tako v estetskem kot pripovednem smislu najbolj nazorno nagovorila zdajšnje generacije zgodnjih najstnikov.

Nadaljevanka je nastala v produkciji Uredništva igranega programa Radia Slovenija.

Kot v filmu v osišče postavi dogodivščine 11-letnega Gašperja razpetega med disfunkcionalno družino, šolo, pa tudi svetovni splet, film in svoje prijatelje. V tretjem delu z naslovom Mama je izginila skupaj z Gašperjem, detektivom in atom razmišljamo o tem kam in zakaj je izginila Mama.

Vlogo našega osrednjega junaka si je režiser zamislil tako, da Gašperja okolica dojema kot otroka, sam sebe, v svojih razmišljanjih pa se dojema kot odraslega. Zato jo je razdelil na dva glasova, ki ju interpretirata Ivo Vitez in Saša Tabaković.

Avtor Vinko Möderndorfer
Režiser Klemen Markovčič
Tonski mojster Urban Gruden
Avtorja izvirne glasbe Silence (Boris Benko in Primož Hladnik)
Svetovalka za jezik Mateja Juričan

Gašper Ivo Vitez in Saša Tabaković
Mama Maša Derganc
Ata Uroš Fürst
Marko Samo Mirković
Tina Indija Stropnik
Marjana Olga Chuzhinova
Žele Tit Majhen
Pero Svit Šekoranja
Jole Peter Bertenjev

Produkcija Uredništva igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija in na Osnovni šoli Prežihovega Voranca v Ljubljani maja 2019

Klemen Markovčič