RTV Slovenija je ob 75-letnici radia in 45-letnici televizije v Sloveniji izdala zbornik, nekakšen mozaik vedrih spominov ertevejevcev, z naslovom »Smeh in nasmeh za kamero in mikrofonom«. Nekaj jih je napisal tudi dolgoletni radijec Pavle Jakopič. Tale ima naslov »Hrzanje«

Gospa je že po nekaj sekundah kar zažarela, in ko smo jo vprašali, kaj je to, je kot iz topa odgovorila: "Moj črni konj od Rafka Irgoliča!"

RTV Slovenija je ob 75-letnici Radia in 45-letnici Televizije Slovenija izdala zbornik, nekakšen mozaik vedrih spominov ertevejevcev, z naslovom »Smeh in nasmeh za kamero in mikrofonom«. Nekaj jih je napisal tudi dolgoletni radijec Pavle Jakopič. Tale ima naslov »Hrzanje«.

Na javne radijske oddaje “Srečanja v studiu 14” smo vsakokrat povabili tudi poslušalca, ki je pravilno odgovoril na nagradno vprašanje iz prejšnje oddaje. Do začetka prenosa je zanje skrbel prav Pavle Jakopič. Na eno od teh oddaj je kot nagrajenka prišla tudi gospa Štefi s podeželja. Najprej smo ji razkazali radijsko hišo in ji v efektoteki zavrteli nekaj posnetkov. Gostje so namreč po navadi ob tem zelo uživali. Pojasnili smo ji primer: “Ker vlaka ne moremo pripeljati v studio, pri snemanju radijske igre zavrtimo njegovo ropotanje in piskanje kar s traku …” Po dveh, treh efektih, ki jih gospa Štefi ni prepoznala, smo ji na magnetofonu zavrteli nekaj njej domačega, nekaj, kar bo gotovo uganila – konjsko hrzanje. Gospa je že po nekaj sekundah kar zažarela, in ko smo jo vprašali, kaj je to, je kot iz topa odgovorila: “Moj črni konj od Rafka Irgoliča!”

Milan Krapež, Pavle Jakopič