Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V oddaji, v kateri tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje, stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike in se pogosto odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. V enourni oddaji tudi spregovorimo in zaplešemo po romsko. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

Povezovanje koroških Slovencev in romske skupine Kesaj Tchave v Šentjakobu v Rožu

Socialno združenje Epeka je kot koordinator mednarodnega Erasmus+ projekta “Evropski mladi proti anticiganizmu”, v  Romski postaji in Romani Kafenavi v Mariboru, pripravilo zaključno konferenco s pestrim mednarodnim programom. Predstavili so krajši film o anticiganizmu, glasbeno točko in okroglo mizo, sicer pa je vse potekalo v znamenju druženja in mreženje mladih iz različnih evropskih držav.

Koroško Slovensko prosvetno društvo Rož je ob zaključku odmevne razstave Meritev v goste za nekaj dni povabilo skupino mladih Romov s Slovaške, združenih v skupino Kesaj Tchave. Skupina 30 mladih iz različnih romskih naselij v okolici mesta Kežmarok, je pod vodstvom mentorja in učitelja Ivana Akimova, v soboto dopoldne najprej nastopila na beljaškem trgu, zvečer pa v Farovžu v Šentjakobu. Pri projektu društva Rož gre tudi za srečanje med mladimi Romi in šentjakobsko mladino, opozoriti želijo tudi na porast rasizma v Evropi.

Pred nami je nov mesečni izbor domače in tuje skladbe minulega meseca. Predloga na domačem delu sta skladbi NAPREJ, Meeko ft. Sunny in TANGO, Teo Collori in Momento Cigano. Na tujem delu pa skladbi DUKHAVDAN MAN, Mahala Rai Banda in EL MUNDO, Antoine Tato Garcia.

Prvi