Omejena telesna vadba med epidemijo vodi v izrazit upad gibalne učinkovitosti otrok in mladih ter v debelost, pustilo je tudi psihosocialne posledice. Še zlasti hude so stiske mladih športnikov. Ti so v veliki večini že skoraj tri mesece brez pravih pogojev za treninge, zato se krepi bojazen, da bomo izgubili celotno generacijo športnikov. Kako jim v teh zahtevnem obdobju lahko pomagamo starši, kaj lahko storijo trenerji in na kaj se lahko oprejo mladi športniki? O vsem tem voditelj Jure Jeromen z gosti oddaje, v kateri tudi o najnovejših podatkih glede tega, koliko so se med epidemijo poslabšale motorične sposobnosti slovenske mladine.

Premalo gibanja med epidemijo škodi razvoju otrok, predvsem mladih športnikov. Čim prej jim je treba zagotoviti varno vadbo.

Omejena telesna vadba med epidemijo vodi v izrazit upad gibalne učinkovitosti otrok in mladih ter v debelost, pustilo je tudi psihosocialne posledice. Še zlasti hude so stiske mladih športnikov. Ti so v veliki večini že skoraj tri mesece brez pravih pogojev za treninge, zato se krepi bojazen, da bomo izgubili celotno generacijo športnikov. Kako jim v tem zahtevnem obdobju lahko pomagamo starši, kaj lahko storijo trenerji in na kaj se lahko oprejo mladi športniki? O vsem tem voditelj Jure Jeromen z gosti oddaje, v kateri tudi o najnovejših podatkih glede tega, koliko so se med epidemijo poslabšale motorične sposobnosti slovenske mladine.

Gostje:
- Špela Bergoč z Zavoda RS za šolstvo,
- nekdanja plavalka Barbara Fortuna, zdaj tudi mama dveh plavalk,
- zdravnica Nina Pirnat iz NIJZ,
- športna psihologinja Tanja Kajtna in
- profesor Gregor Starc s Fakultete za šport.

Objavljamo tudi aneketo med otroki in pogovor z direktorico Direktorata za šport na pristojnem ministrstvu Mojco Doupona.

Jure Jeromen