Želite na enem mestu izvedeti vse o najpomembnejših dogodkih, ki so zaznamovali iztekajoči se teden doma in po svetu? Nič ne uide Tedenskemu aktualnemu mozaiku. Analize, komentarji, pogovori, pogledi od blizu in daleč na politiko, gospodarstvo, mednarodne zadeve, socialne teme, kulturo, znanost, šport ... Vsako soboto ob 17.05 na Prvem.

O politiki po glasovanju o nezaupnici, o popravljeni volilni zakonodaji in opeharjenih gostincih. O ameriški vrnitvi k podnebnemu sporazumu in načrtih nove italijanske vlade

Ocenjujemo domačo politiko po spodleteli konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše in razmisleke koalicije na eni ter predvsem opozicijskega Deusa na drugi strani. Predstavljamo načrte kandidata za zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja, ki naloge prevzema v času postopnega sproščanja omejitev zaradi covida in popravljanja strategije množičnega cepljenja zaradi počasnejše dobave cepiv. Ukrepi za omejevanje epidemije so mnoge gostince pahnili na rob propada, zato je razkritje o neenotnih interpretacijah pravil glede obratovanja izzvalo veliko razburjenja in grožnje s tožbami. V stiski so kljub čudovitim počitniškim dnem tudi drugi z gostinstvom in turizmom povezani delavci. Komentiramo popravke volilne zakonodaje, ki jih je parlamentu naložilo ustavno sodišče. V tujini je odmevala vrnite Združenih držav Amerike k pariškemu podnebnemu sporazumu, zanimali so nas načrti novega italijanskega premierja, nekdanjega prvega italijanskega bankirja Maria Draghija. Kritični pregled tedna z Markom Škrljem.

Marko Škrlj