Ob Dnevu slovenske hrane, poteka letos enajstič, so tudi letos v vzgojno-izobraževalnih zavodih začeli dan s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Partnerji projekta, namenjenega ozaveščanju in spodbujanju rednega zajtrkovanja ter izbiranju lokalnih živil, so ob tem letos prvič vse povabili tudi k pripravi tradicionalnega slovenskega kosila.

Tretji petek v novembru je Dan slovenske hrane

Letos že enajstič se je Dan slovenske hrane v vzgojno-izobraževalnih zavodih začel s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Partnerji projekta, namenjenega ozaveščanju in spodbujanju rednega zajtrkovanja ter izbiranju lokalnih živil, so ob tem letos prvič vse povabili tudi k pripravi tradicionalnega slovenskega kosila. Letošnji slogan "Zajtrk s sadjem, super dan" spodbuja, da živila za zajtrk kupimo čim bližje, lokalno. Za tradicioanalni zajtrk je na mizi med, maslo, mleko, kruh in jabolko ali drugo sveže ali suho sadje brez dodanega sladkorja.

Letošnja novost pa je spodbuda in povabilo, da ustanove poleg zajtrka pripravijo tudi tradicionalno slovensko kosilo.

Nina Brus