ridružili smo se študentom na 18. študentski delovni brigadi. Projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru se med 22. in 31. julijem odvija na Koroškem. Vsako leto namreč študenti obiščejo občino, ki je demografsko ogrožena ali so jo prizadele naravne katastrofe (začelo se je v Bovcu leta 1999, kjer so študenti pod vodstavom Zorana Kačičnika pomagali pri odpravi posledic potresa). Letos so se opravili najbližje Mariboru – v Radlje ob Dravi.

Pridružili smo se študentom na 18. študentski delovni brigadi. Projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru se med 22. in 31. julijem odvija na Koroškem. Vsako leto namreč študenti obiščejo občino, ki je demografsko ogrožena ali so jo prizadele naravne katastrofe (začelo se je v Bovcu leta 1999, kjer so študenti pod vodstavom Zorana Kačičnika pomagali pri odpravi posledic potresa), letos so se torej opravili najbližje Mariboru – v Radlje ob Dravi.

Do nedelje bo tam okoli 40 študentov prostovoljcev, ki urejajo učne poti, izvajajo popravljalna dela na izobraževalnih, športnih in kulturnih objektih, v popoldanskem in večernem času pa se družijo v taboru. Ta je postavljen bolj na samem, na travniku med polji koruze, nekje na poti med Radljami in Dobravo – to je brigadirska baza, tabor, v šali kdo reče tudi taborišče: s šotori kot v taborniškem kampu (sicer brez ognja, ki bi zahteval številne dokumente in dovoljenja), pa z velikim šotorom, improviziranimi umivalniki in vodovodom, s prenosnimi tuši in stranišči ter šotorom z orodjem … Kako poteka delovni dan, kaj se dogaja na posameznih deloviščih, kako je z vročino, zabavo in jutranjim vstajanjem, izveste v oddaji Gymnasium.

Spoznali pa boste tudi Radlje ob Dravi. Občina leži na Koroškem, 2 uri vožnje iz Ljubljane, 45 minut iz Maribora, v 14 naselijih živi nekaj več kot 6 tisoč prebivalcev, ima lepo naravo, muzej, hostel in mladinski kulturni dom ter prvi naravni biološki bazen v Sloveniji, ki ga je lani obiskalo kar 13.500 ljudi, na dan pa lahko zaradi strogih standardov sprejme največ 479 obiskovalcev. Pojdite z nami v Radlje ob Dravi na študentsko delovno brigado!

Špela Šebenik