V tokratni oddaji STE lahko vsi mladi poslušalci izvedeli, kje lahko na enem mestu pridobite nova znanja in izkušnje, nove prijatelje, uspeh in zadovoljstvo ter priznanje z mednarodno veljavo. Spoznali ste program MEPI, ki mlade spodbuja k aktivni udeležbi na različnih izvenšolskih, neformalnih dejavnostih. Zajema štiri področja: odprave, prostovoljno delo, osvajanje veščin ter športne in druge aktivnosti. O tem, kaj je vključenost v program v letošnjem šolskem letu prinesla njih, so povedali osnovnošolci z OŠ Jurija Vege Moravče.

V tokratni oddaji ste lahko vsi mladi poslušalci izvedeli, kje lahko na enem mestu pridobite nova znanja in izkušnje, nove prijatelje, uspeh in zadovoljstvo ter priznanje z mednarodno veljavo. Ali, Lucija, Sebastjan in Žan ter mentorica Bernarda z Osnovne šole Jurija Vege Moravče so predstavili program MEPI, ki mlade spodbuja k aktivni udeležbi na različnih izvenšolskih, neformalnih dejavnostih.

Program zajema štiri področja:

odprave, prostovoljno delo, osvajanje veščin ter športne in druge aktivnosti

Na OŠ Jurija Vege Moravče je program prisoten že drugo leto, na 3. OŠ Celje pa so ga prav zares letos izpeljali prvič, je povedal ravnatelj in mentor,  Aleksander Verhovšek.

Ko sem slišal o programu, me ni bilo treba veliko prepričevati, da ga vključimo tudi na našo šolo. Od ostalih programov, ki vključujejo veščine in športe, ki jih otroci nadgrajujejo, je tukaj bistvena komponenta prostovoljstvo, ki ji dajemo premalo poudarka v današnji družbi.

V oddaji smo slišali tudi mnenje bivšega Mepijevca Domna, ki je poudaril, da so mu izkušnje pridobljene skozi program prišle prav tudi kasneje. Poslušalka Neža pa je opravila kar vse stopnje programa in tako pridobila zlato MEPI priznanje.

Bilo je veliko težkih odprav, veliko prostovoljnega dela, raznih športnih aktvivnosti – a mi nikoli ni bilo žal. Če bi lahko, bi takoj vse skupaj ponovila še enkrat.

Mlade goste, Mepijevce z OŠ Jurija Vege Moravče, v ponedeljek čaka poskusna odprava, junija pa tista ta prava, po kateri bodo tudi sami pridobili bronasto MEPI priznanje.

Tadeja Bizilj