V teh dneh blizu Blejskega jezera tabori več kot 600 gorenjskih tabornikov z nekaj gosti iz tujine. Gre za velik dogodek za mladino in otroke, ki ga organizira ekipa prostovoljcev s taborniškimi ruticami okrog vratu. Program je pester, raznolik in slikovit, poudarek pa na zabavi, športu, taborniškem načinu življenja in seveda življenju z naravo, v naravi.

V teh dneh blizu Blejskega jezera tabori več kot 600 gorenjskih tabornikov z nekaj gosti iz tujine. Gre za velik dogodek za mladino in otroke, ki ga organizira ekipa prostovoljcev s taborniškimi ruticami okrog vratu. Program je pester, raznolik in slikovit, poudarek pa na zabavi, športu, taborniškem načinu življenja in seveda življenju z naravo, v naravi. Pa se najprej sprehodimo skozi tabor – popeljala nas bosta Lucija in Lovro …

Lovro: A kdaj je ura spanje al kdaj gremo v resnici spat? Ker ti dve številki se zeloooo razlikujeta :).

Deset taborniških rodov iz gorenjske regije je pri dogodku GOOTJAM združilo moči, in sicer štirje iz Kranja ter po en iz Škofje Loke, Gorij, Železnikov, Žiri, Medvod in Tržiča. Vodstvo jamborija sestavljajo mladi od 15. do 30. leta starosti, pridružilo se jim je tudi nekaj malteških skavtov, pa prostovoljci iz Amerike, Francije, Srbije in Madžarske. Kaj vse počnejo mladi taborniki in katere veščine urijo pa slišite v naslednjem prispevku … 

Kaja: Večina mojih prijateljev hodi v hotele, jaz pa imam raje naravo – všeč mi je, da smo ob ognju, na prostem … So mi pa že rekli prijatelji, da sem nora in malo »čuknjena«, da hodim takole v naravo spat in me spraševali, če se nič ne bojim mravelj, komarjev in ostalega mrčesa.

Mladi gorenjski taborniki z gosti bodo pod milim nebom v šotorih in neokrnjeni naravi blizu Blejskega jezera taborili še do srede – če želite videti, kako se imajo, jih lahko obiščete ali pogledate foto utrinke na našem Facebooku Program za mlade.

Tadeja Bizilj