V počitniški soboti  bomo z mladimi kuharji govorili o jesenskih jedeh, o tem, kako si šolarji lahko sami pripravijo kaj dobrega za pod zob ali s kosilom presenetijo starše. Izvedeli bomo tudi, katere so glavne osnove v kuhinji, ki jih moramo poznati, preden se lotimo kuhanja ali peke in kako pravilno načrtovati jedilnik, da nam pri pripravi ostane čim manj odpadkov.

Svoje kuharske izkušnje in kuharsko znanje lahko na 01 475 22 22 delite z nami tudi vsi mladi poslušalci – po 9-ih bomo veseli vaših klicev.

Pripravljamo jesenske jedi in se učimo osnov v kuhinji

V počitniški soboti  smo z mladimi kuharji govorili o jesenskih jedeh, o tem, kako si šolarji lahko sami pripravijo kaj dobrega za pod zob ali s kosilom presenetijo starše.

Naši gosti v studiu so bili mladi nadobudni kuharji - Mark Jenko Kovačič, Žan Kern in Janez Zibelnik.

Izvedeli smo tudi, katere so glavne osnove v kuhinji, ki jih moramo poznati, preden se lotimo kuhanja ali peke - o vsem je več povedala vodja sobotnih kulinaričnih delavnic na Bic-u, Neli Selan, in kako pravilno načrtovati naš jedilnik, da nam pri pripravi ostane čim manj odpadkov.

Po telefonu smo poklicali mojstra kuhanja, g. Luko Jezerška, ki je povedal, kaj najbolje pripravi sam in katera opravila v kuhinji so mu najmanj ljuba.

Svoje kuharske izkušnje in kuharsko znanje pa sta na 01 475 22 22 z nami delila Klara in Marko.

 

Tadeja Bizilj