Naše poti – Amare droma je prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. V enourni oddaji govorimo in plešemo po romsko, spoznavamo romsko kulturno in politično življenje ter stališča do aktualnega dogajanja, predstavljamo uspešne posameznike, pogosto pa se tudi odpravimo po Evropi in svetu ter tako povezujemo ljudi in dogodke z romskimi koreninami. Vsak ponedeljek ob 21.05 na Prvem.

"Jaz si to, da sem lahko nekomu vzor, štejem predvsem v čast in veselje. Če pa lahko nekoga spodbudim še na področju izobraževanje pa je že poslanstvo", pravi Nataša Horvat.

Tokratne Naše poti bomo začeli na policijski upravi Murska Sobota, kjer je pred nekaj meseci svojo zaposlitev našla prva romska policistka v Prekmurju. Andreja Horvat, ki bo junija tudi magistrirala iz turizma, nam je med drugim zaupala, zakaj se je odločila za delo policista ter kako se počuti, da je ena od štirih trenutno zaposlenih policistov iz romske skupnosti pri nas. Nadalje se bomo pogovarjali še o vzornikih, natančneje vzornicah Rominjah, ki s svojim delom motivirajo tudi večinsko prebivalstvo, še posebej, ko govorimo o izobraževanju.

Prvi ponedeljek v mesecu pa prinaša še novo glasovanje za skladbi minulega meseca, tokrat mesecev aprila in maja. Na domačem delu vam na izbiro ponujamo skladbi Tumbalalajka zasedbe Kontrabant in Natoči mi vina v izvedbi Zorana Predina ter Šukarjev. Na tujem delu pa skladbi Abril Estrelle Morente ter Michal the fastest drewer in the middle east v izvedbi Koby Israelite in Fanfare Ciocărlia.

Sandi Horvat