Nekdanja šola v vasi Novi Kot v občini Loški Potok, na 800 metrov visoki planoti ob južni meji Slovenije, je pred dobrima dvema letoma postala nov dom mladima umetnikoma. Propadajočo stavbo sta svojeročno spremenila v prijeten lesen dom, kjer bivata v sozvočju z naravo in skušata biti čim bolj samooskrbna. Svoje znanje ročne obdelave lesa in regenerativne samooskrbe ter ljubezen do kulturne dediščine delita ob pomoči sodobnih tehnologij in na poučnih delavnicah. Prvi na Obisku v Hiši Mandrova!

Eva in Aljaž sodobno bivanje prepletata z oživljanjem kulturne dediščine, ročno obdelavo lesa in regenerativno samooskrbo

Nekdanja šola v vasi Novi Kot v občini Loški Potok, na 800 metrov visoki planoti ob južni meji Slovenije, je pred dobrima dvema letoma postala nov dom dvema mladima umetnikoma. Propadajočo stavbo sta lastnoročno spremenila v prijeten lesen dom, kjer bivata v sozvočju z naravo in skušata biti čimbolj samooskrbna. Svoje znanje ročne obdelave lesa in regenerativne samooskrbe ter ljubezen do kulturne dediščine delita s pomočjo sodobnih tehnologij in na poučnih delavnicah. Prvi na Obisku v Hiši Mandrova!

Andreja Čokl