Na Prvi program Radia Slovenija se vrača priljubljena glasbena oddaja, nekoč znana kot Koncert iz naših krajev. Na prvem koncertu bo nastopil Alpski kvintet.

Na Prvi program Radia Slovenija se vrača priljubljena glasbena oddaja, nekoč znana kot Koncert iz naših krajev. Na prvem koncertu nastopa Alpski kvintet.

Slovenski narodnozabavni ansambel Alpski kvintet bo predstavil glasbeno paleto svojih uspešnic, v katerih se predstavi vsak njihov član in seveda tudi ansambel kot celota. Obeta se zares prvovrstno glasbeno doživetje za vse ljubitelje narodnozabavnih viž!

“Po daljši, nenačrtovani pavzi zaradi epidemije, so tudi Alpskemu kvintetu odpadla vsa igranja. Veselimo se prvega nedeljskega Poletnega koncerta iz naših krajev, ki bo namesto v Arboretumu Volčji potok, zaradi slabega vremena potekal v Studiu 26 Radia Slovenija. Potekal bo v živo, poveselite se z nami.”  
                                                                                                                                      Janez Per

Danes Alpski kvintet sestavljajo: Janez Per (bariton), Klemen Leben (harmonika), klarinetist Franjo Maček (klarinet), Damir Tkavc (trobenta), kitarist Marjan Rolc (kitara) ter pevci Maja Šturm Razboršek, Mihael Možina in Oto Pestner.

Koncert bo potekal, kot že rečeno, iz Studia 26 z neposrednim prenosom na Prvem programu Radia Slovenija in video streamom na spletni strani Prvega programa.

Tomaž Guček