Podjetnica, ki se ukvarja s kompleksnimi mednarodnimi organizacijskimi projekti in tudi s slovenskim ornamentom

Dediščino razumemo vsak po svoje. Nekaterim pa ta beseda ni samo neki pojem, ampak tudi konkretno izhodišče ali navdih za stvari, ki jih počnejo. Tako je dediščina navdihnila tudi Katarino Karlovšek, ki se poleg številnih drugih stvari ukvarja tudi s slovenskim ornamentom. Tega pa je odkrival, raziskoval in poustvarjal njen ded, znameniti Jože Karlovšek, ki je ustvaril tako obsežen opus, da bi se z njim lahko ukvarjale tri generacije raziskovalcev.

Jože Karlovšek

foto: www.wikipedia.si

Razstava

Na razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) v Ljubljani z naslovom Ljudska umetnost med domom in svetom, je med drugih predstavljen tudi bogat opus Jožeta Karlovška ter kolekcija, razstava bo na ogled do konca letošnjega leta.

Danes bi Jožeta Karlovška lahko brez zadržkov imenovali multidisciplinarni umetnik in to je po njem podedovala tudi njegova vnukinja Katarina Karlovšek.

Ona pa ne črpa samo iz bogate zakladnice slovenskega ornamenta, ampak se ukvarja še s številnimi drugimi rečmi.

Indija

Katarina Karlovšek se ukvarja tudi z organizacijo kompleksnih mednarodnih prireditev in dogodkov, med katere sodijo evropska prvenstva v različnih športih in tudi snemanja tujih filmskih ekip v Sloveniji. Po njeni zaslugi so indijski filmski producenti  "odkrili Slovenijo".

 

 

 

 

Tisočere zgodbe

Glasba

Dobrodelnost

Dediščina

Katarino Karlovšek navdušujeta izjemna zapuščina njenega deda Jožeta Karlovška in njegova izjemna ustvarjalna energija. Rojen je bil leta 1900 v Šmarjeti na Dolenjskem, večji del življenja pa je preživel v Domžalah, kjer si je ustvaril dom in družino.

Kako obsežena je paleta slovenskih ornamentov Jožeta Karlovška, pove podatek, da so ti ornamenti našli pot, kot radi rečemo, na kozarce, steklenice, srebrnike in nenazadnje na mašne plašče za Marijino svetišče na Brezjah.

 

Vedno aktivna

Šport

Poslovni svet

Temelji

Katarina Karlovšek črpa svojo moč iz svoje družine.

 

 

Milan Trobič