Pred 20-imi leti so teroristični napadi na Združene države Amerike šokirali ves svet. Odgovornost zanje je kmalu prevzela teroristična mreža Al Kaida. Sledila je ameriška vojna napoved islamskemu terorizmu in napad na Afganistan, nato še na Irak. V imenu vojne proti terorizmu so bile marsikje močno okrnjene človekove pravice, v ZDA in drugod po zahodnem svetu se je poslabšal odnos do muslimanov. Kako so napadi 11-ega septembra 2001 vplivali na mednarodno skupnost in tudi na naša življenja? Kako velika grožnja za mir je dandanes islamski terorizem? O vsem tem v Studiu ob 17-ih Blaž Ermenc in sogovorniki:
- ameriški dopisnik dr. Andrej Stopar,
- novinarski kolega Matej Šurc,
- dr. Denis Čaleta, Inštitut za korporativne varnostne študije,
- dr. Matjaž Nahtigal, katedra za mednarodne odnose, FDV

Kako so napadi in odziv nanje spremenili svet in naša življenja?

Pred 20 leti so teroristični napadi na Združene države Amerike šokirali ves svet. Odgovornost zanje je kmalu prevzela teroristična mreža Al Kaida. Sledili so ameriška vojna napoved islamskemu terorizmu in napada najprej na Afganistan, nato še na Irak. V imenu vojne proti terorizmu so bile marsikje močno okrnjene človekove pravice, v Združenih državah in drugod po zahodnem svetu se je poslabšal odnos do muslimanov.

Kako so napadi 11. septembra 2001 vplivali na mednarodno skupnost in tudi na naša življenja? Kako velika grožnja za mir je danes islamski terorizem? O vsem tem voditelj Blaž Ermenc in sogovorniki:

– ameriški dopisnik Andrej Stopar,
– novinarski kolega Matej Šurc,
– dr. Denis Čaleta, Inštitut za korporativne varnostne študije,
– dr. Matjaž Nahtigal, katedra za mednarodne odnose, FDV.

Blaž Ermenc