Skok v najstniška leta prinese mladostnikom v življenje kup sprememb – lepih in tistih malo manj lepih. Od prvih zaljubljenih pogledov do norenja hormonov, včasih celo pretirane skrbi za zunanji videz pa prepirov s starši zaradi slabih ocen in nenehnega tipkanja po mobilnih napravah. O vsem tem je tekel pogovor v tokratni oddaji z voditeljico Tadejo Bizilj in mladimi gosti z OŠ Miška Kranjca in OŠ Šoštanj.

Skok v najstniška leta prinese mladostnikom v življenje kup sprememb – lepih in tistih malo manj lepih. Od prvih zaljubljenih pogledov do norenja hormonov, včasih celo pretirane skrbi za zunanji videz pa prepirov s starši zaradi slabih ocen in nenehnega tipkanja po mobilnih napravah. O vsem tem smo se tokrat pogovarjali z učenci OŠ Miška Kranjca in OŠ Šoštanj.

Ema, Živa, Vida, Ajda, Leon, Kristina in Inja so povedali, da imajo tudi sami najstniške “trenutke” – ko jih popade neizmerna lenoba, ko se jim ne da pospravljati sobe ali ko jih “nekaj piči” in bi se radi samo preprirali in zganjali trmo.

Skrb za zunanji videz sicer mnogim najstnikom predstavlja velik problem, naši mladi gosti pa se s tem ne obremenjujeo preveč. Poskrbijo za higieno, pri pričeski jih skrbi le to, da niso preveč razkuštrani, nekateri imajo sicer svoj stil oblačenja, a pri nakupu oblčail prav nič ne komplicirajo.

Pravi prijatelji so vredni zlata, pravijo – brez njih si življenja ne morejo predstavljati. Lahko jih zaupajo čisto vse – še posebej dobrodošli pa so – tako pravijo dekleta, pogovori in pametni nasveti prijateljic o ljubezni in simpatičnih fantih :).

Za konec pogovora so se vsi strinjali, da mladosntiki preveč časa preživijo na elektronskih napravah – a si hkrati obljubili, da bo med temi počitnicami pri njih drugače. Celotni oddaji, polni smeha, dobre volje in navihanih odgovorov lahko prisluhete na zgornji povezavi.

Tadeja Bizilj