Turistična zveza Slovenije vsako leto za osnovnošolce pripravi tekmovanje za Zlato kuhalnico. Šolarji se preizkusijo pri pripravi nacionalnih jedi, komisija pa na koncu na podlagi videza in okusa jedi izbere zmagovalce. Letos so mladi kuhali rižote in pripravljali vanilijeve kreme s sadjem, iz delovnih postaj pa so se ves čas vile omamne vonjave. Najboljše mlade kuharje iz OŠ Ljubno ob Savinji in OŠ Jožeta Krajca Rakek bomo gostili v tokratni mladinski radijski oddaji Hudo!.

V studiu smo gostili najboljše mlade kuharje s tekmovanja za Zlato kuhalnico

Turistična zveza Slovenije vsako leto za osnovnošolce pripravi tekmovanje za Zlato kuhalnico. Šolarji se preizkusijo pri pripravi nacionalnih jedi, komisija pa na koncu na podlagi videza in okusa jedi izbere zmagovalce. Letos so mladi kuhali rižote in pripravljali vanilijeve kreme s sadjem, iz delovnih postaj pa so se ves čas vile omamne vonjave. Najboljše mlade kuharje iz OŠ Ljubno ob SavinjiVida in Ksenijo ter njhovo mentorico ga. Marijo Ermenc in OŠ Jožeta Krajca RakekAno in Klaro smo gostili v tokratni mladinski radijski oddaji Hudo!.

Slišali smo kar nekaj zanimivih receptov, do enostavnih do tistih bolj zapletenih. Dobili smo veliko koristih nasvetov, na kaj vse moramo v kuhinji paziti in na kaj vse moramo biti pozorni. Po telefonu so se nam s svojimi odličnimi predlogi za jedilnike pridružili tudi mladi kuharji – Neža, Anja, Klemen in Nejka.

Če ste oddajo preslišali, če vam manjka dobrih kuharskih idej ali bi radi samo obnovili ali nadgradili svoje kuharsko znanje – kliknite na predvajanje :).

Tadeja Bizilj