Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Inšpektor Gaber

12 epizod

12 epizod


Inšpektor Gaber je glavni junak novega niza izvirnih kontaktnih kriminalističnih epizod, ki jih pripravljata Uredništvi igranega in razvedrilnega programa Radia Slovenija. Po priljubljenih radijskih detektivih Ljudmili Lamovšek - Mili in inšpektorju Viktorju Kocjanu, ki so jima poslušalci v zadnjih dveh letih ponovno pomagali reševati kriminalistične primere, je tu inšpektor Miro Gaber. V nasprotju s prvima dvema omenjenima nanizankama, ki sta bili posneti že v devetdesetih letih, bomo Gabrove primere tokrat slišali prvič. V vlogi Mira Gabra nastopa priljubljeni Borut Veselko, njegovo mlado sodelavko, inšpektorico Brino Špik, interpretira Sabina Kogovšek, patologinjo Marjeto Silva Čušin, včasih pa priskoči na pomoč še mladi forenzik Tim, ki ga igra Aljaž Jovanović. Z nanizanko so se spopadli izkušeni radijski režiserji Irena Glonar, Jože Valentič in Alen Jelen. Večino zgodb je napisal Vinko Möderndorfer, Metod Pevec in Feri Lainšček pa sta napisala vsak po dve. Zamisel o likih in njihovih medsebojnih odnosih se je porajala dramaturginji Vilmi Štritof, ki je - upoštevaje potek reševanja kriminalističnih primerov in z mislijo na vključevanje poslušalcev - tudi usmerjala način žanrskega pisanja za radijski medij. Pogovore s poslušalci, ki bodo razvozlavali posamične zločine, bo vodil Janko Petrovec; občasno se mu bosta v studiu pridružila tudi inšpektor Gaber in kriminalistka Brina.


25. 03. 2015

Slovo

V zadnji, dvanajsti epizodi kontaktne kriminalistične nanizanke Inšpektor Gaber se bo junak, s katerim smo se družili od začetka leta, upokojil. Kot po naključju pa se ravno v domu upokojencev, kamor se z inšpektorico Brino odpravita poizvedovat o pogojih bivanja, zgodi umor, ki je sprva videti kot samomor. Toda povod za zločin je bilo bržkone koristoljubje, ki pretrga še tako močne krvne vezi. Tudi tokrat vas bo skozi zgodbo vodil Janko Petrovec. Prisluhnite ji v sredo po 21. uri na Prvem!


18. 03. 2015

ZADNJI SELFIE

V dobi digitalnih povezav in virtualnega komuniciranja se meje med zasebnim in javnim vztrajno brišejo. Selfie, ki naj bi bil avtoportret, lahko zakrije sledi zločina. A ta posnetek skriva ključni podatek, ki pripelje kriminaliste na pravo sled. Tudi tokrat bomo torej raziskovali v območju vsaj delno virtualnega sveta - vašo prodorno pomoč pri reševanju zagonetnega zločina pričakujemo v sredo po 21. uri na Prvem!


11. 03. 2015

Zmenek na facebooku

Stiki in zmenki na družbenih omrežjih so lahko prijetni in koristni, lahko pa tudi skrivajo pasti, saj se tam vsakdo predstavlja, kakor se hoče, njegov profil pa ne odraža zmeraj njegove resničnosti. Virtualni stiki lahko povzročijo iskreno čustvovanje, vendar oseba ostaja skrita, njen namen pa tudi. Zlorabe vodijo v neslutena, včasih tudi kriminalna dejanja, ki zahtevajo žrtve. Primer oboja ženske, povezan s spletnimi družbenimi omrežji, bo inšpektor Gaber seveda rešil s pomočjo zvestih poslušalcev naše letošnje kriminalistične nanizanke. Strastni ljubiteljski kriminalisti se tudi tokrat dobimo na zmenku v sredo po 21. uri na Prvem!


04. 03. 2015

Dolg

Srd in beda ogoljufanih gradbenih delavcev rojevata maščevanje goljufivim delodajalcem, ki bogatijo na račun njihovega težkega dela. Inšpektor Gaber se bo - z vašo pomočjo - tokrat soočil z grenko resničnostjo brezpravnih delavcev na Slovenskem in nenasitno pokvarjenostjo nekaterih lastnikov podjetij. V sredo po 21. uri na Prvem!


25. 02. 2015

Neporavnani računi

Miro, Brina in Marjeta preiskujejo primer, v katerem je šlo za neporavnane račune tajne obveščevalne službe tuje države, sledi do razkritja morilca pa vodijo prek orožja iz bosanske vojne in s preiskavo tukajšnjih delavcev iz Bosne. Jim bo uspelo najti zločinca? Seveda tudi tokrat le z vašo pomočjo. Inšpektor Gaber - v sredo po 21. uri na Prvem!


18. 02. 2015

Vonj po denarju

Koliko denarja je v sefih političnih strank? Kdo ve, če bomo izvedeli odgovor v tokratni epizodi Inšpektorja Gabra, čeprav se bo preiskava vrtela prav okoli vloma v sef politične stranke.Ker so v ozadju sumljive transakcije in pranje denarja, se izkaže, da gre za vse prej kot le navaden pohlep po denarju.


11. 02. 2015

Pomota

Inšpektor Gaber in inšpektorica Brina se tokrat podajata na podeželje. Tam bosta raziskovala brutalni umor ženske. Razsekano truplo naj bi bilo posledica umora njenega moža, domnevni morilec pa v pijanosti vse prizna. Vendar umor Gabru ne da miru ... Pomagajte mu do rešitve primera! Voditelj Janko Petrovec pričakuje vaše klice v sredo po 21. uri na Prvem!


04. 02. 2015

PIŠTOLA

Tokrat bo do zločina pripeljal ljubezenski trikotnik. Vendar je nenavaden zaradi več vpletenih. V istem bloku so namreč stanovali mož, žena in ženin ljubimec, h kateremu se je zaljubljenka preselila. Ampak začuda so vsi stanovalci na strani novega para - in potencialni morilci razočaranega, jeznega in nasilnega moža, ki je postal žrtev.


28. 01. 2015

Okostje in preteklost

Najdba okostja ob prenovi kanalizacije v središču mesta ponuja četrtemu primeru iz naše kriminalistične nanizanke zelo malo indicev. Okostje je staro več desetletij in prič ni več. Vsaj tako se zdi. Vendar pa Gaber vztraja in svoji ekipi ponudi izviren pristop k preiskavi, ki jih pripelje do rešitve sprva nedoumljivega primera. Poslušalci zdaj že dobro poznajo glavnega junaka naše kriminalistične serije, inšpektorja Mira Gabra (Borut Veselko). Tako je predan svojemu delu, da so mu med zavidljivo kariero propadli že trije zakoni. Z neprecenljivimi izkušnjami rešuje primere ob pomoči mlade inšpektorice Brine Špik (Sabina Kogovšek), pomaga pa jima tudi patologinja Marjeta (Silva Čušin) - in seveda vi, poslušalci, ki med oddajo kličete voditelja Janka Petrovca in v pogovoru z njim razvozlavate kriminalistično štreno.


21. 01. 2015

Izginuli

Tretji primer, katerim se bomo soočili inšpektor Gaber in mi, izhaja iz narkomanskih logov. Babica že od vnukovega ranega otroštva sama skrbi zanj, saj sta mu starša umrla, vendar je postal narkoman in jo materialno in čustveno izdatno izkorišča. Nekoč pa vnuk nenadoma in iz sprva nepojasnjenih razlogov izgine ... In na prizorišče stopijo kriminalisti. Ob Borutu Veselku, Sabini Kogovšek in Silvi Čušin, ki igrajo glavne vloge v nanizanki Inšpektor Gaber, bomo tokrat slišali še glasove Ivanke Mežan, Nike Rozman, Klemna Janežiča in Vesne Jevnikar. A glavno vlogo boste spet odigrali vi, ki boste v pogovoru z voditeljem Jankom Petrovcem razrešili zapleteni primer.


14. 01. 2015

Gostilničar

Na prvi pogled gre zgolj za obrekovanje nevoščljivih sosedov. Potem pa se primera pogostih smrti starostnikov v vasi, ki jo obvladuje vsemogočni gostilničar, lotita inšpektorja Miro Gaber in Brina Špik. Toda - ali gre res samo za pogoltnost? Pomagajte kriminalistom in razvozlajte tokratni primer Inšpektorja Gabra! Janko Petrovec pričakuje vaše klice v sredo, 14. januarja, kmalu po 21. uri!


08. 01. 2015

Telo

Inšpektor Gaber je trikrat srečno poročen in še bolj srečno ločen človek. Rad ima svoje delo, čeprav kriminalistični posel ni ravno razvedrilen. Sprošča se ob Beethovnovi glasbi, kar velja tudi za večer, ko ga prvič srečamo - večer, ko se bo s sodelavci spopadel s skrivnostjo trupla brez glave ... Inšpektor Gaber, ki ga igra Borut Veselko, je nova kontaktno igrana kriminalistična nanizanka v dvanajstih delih, s katero vam bomo pestrili dolge zimske sredine večere. Kdo je morilec? To bodo lahko poslušalci odkrivali v pogovoru z voditeljem Jankom Petrovcem - prvič 7. januarja po 21. uri na 1. programu Radia Slovenija.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt