Lokalnega junaka smo danes našli na skrajnem severovzhodu države. Duhovnik in največji ekološki kmet na Goričkem je dušni pastir, ki zgledno skrbi tudi za več deset glavo govejo čredo, nekaj konjev in 100 hektarov travnikov ter polj na območju Krajinskega parka Goričko in NATURE 2000. Od lani je tudi član Sveta Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije. Vešč dela s kmetijsko mehanizacijo pomaga sokrajanom, ki so njegove pomoči vselej veseli tudi ob različnih dogodkih, pa najsi gre za gasilsko veselico, nogometno tekmo ali tabor za otroke. Govori tudi madžarsko, kar mu na narodnostno mešanem območju in ob meji zelo koristi, zadovoljen pa je tudi s sožitjem, ki ga na Goričkem živijo pripadniki različnih cerkva. Lokalni junak je Dejan Horvat.

"Tu nisem zato, da bi poroke, krste in pogrebe opravljal zgolj po službeni dolžnosti."

Duhovnik in največji ekološki kmet na Goričkem je dušni pastir, ki zgledno skrbi tudi za več deset glavo govejo čredo, nekaj konjev in 100 hektarov travnikov ter polj na območju Krajinskega parka Goričko in NATURE 2000. Od lani je tudi član Sveta Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije. Vešč dela s kmetijsko mehanizacijo pomaga sokrajanom, ki so njegove pomoči vselej veseli tudi ob različnih dogodkih, pa najsi gre za gasilsko veselico, nogometno tekmo ali tabor za otroke. Govori tudi madžarsko, kar mu na narodnostno mešanem območju in ob meji z Madžarsko zelo koristi, zadovoljen pa je tudi s sožitjem, ki ga na Goričkem živijo pripadniki različnih cerkva, zlasti katoliške in evangeličanske. Duhovnik poleg dveh svojih župnij mašuje še v Porabju.

"Če bi bil župnik na Bledu, pa bi verjetno imel čolniček in bi vozil turiste, ko bi imel čas."

Tako razmišlja priljubljeni duhovnik in kmet Dejan Horvat, ki ima neizmerno veliko energije ter občutek za sočloveka in naravo.

Lidija Kosi