Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Peta izmena

12 epizod

12 epizod


Niz kontaktno igranih oddaj ob sredah ob 21.05. Oddaja z namišljenimi, a zato nič manj merodajnimi,primeri kratkih stikov, povezanih z delom. Ker ima vsaka zgodba svoj začetek, zaplet, vrh, razplet in konec, ima vsaka zgodba tudi svojo alternativo. Če boste glavnega junaka prepričali s svojo, jo bo preizkusil v praksi in po vaših napotkih poskušal spremeniti svojo usodo. Nam bo v družbi voditeljice Anje Strajnar uspelo priti do končne rešitve? To bo odvisno od presoje poslušalcev in žive igralske izvedbe.


17. 12. 2014

Eno in drugo ali pa nič

Ne glede na obliko zaposlitve vam danes nihče ne garantira, da boste prihodnji mesec še vedno imeli delo. Kljub temu pa so nekatere oblike zaposlitve še vedno bolj varne in predvidljive kot druge. Med njimi zagotovo prednjači zaposlitev za nedoločen čas, ki je v primeru Igorja in Simone - naših nocojšnjih junakov - tudi predpogoj za pridobitev kredita in nakup lastniškega stanovanja. Ker se Igorju z januarjem izteče pogodba za določen čas in ker mu je po zakonu ne morejo več podaljšati - z njegovim delom pa so zadovoljni - sta dolgo pričakovana pogodba za nedoločen čas in nakup lastniškega stanovanja le še lučaj stran. Se Igor in Simona veselita prekmalu?


10. 12. 2014

Upanje umre predzadnje

''Delam zastonj, v upanju, da bodo prepoznali moje kvalitete in mi ponudili plačano delo. Delam zastonj, da bi pridobil izkušnje. Delam zastonj, ker je kriza.''' Andrej, diplomirani arhitekt, je dobro vedel, da po diplomi ne bo zlahka dobil dela. Zato je že med študijem delal po arhitekturnih birojih brez plačila. Da bi si pridobil izkušnje in poznanstva. Dve leti po diplomi še vedno dela brez plačila ... Naj nadaljuje, čeprav ima v roki le ohlapno obljubo, da bo njegovo delo v tem biroju nekoč plačano?


03. 12. 2014

Ob nepravem času

Bi se zaradi otroka bili pripravljeni odpovedati karieri? Je materinstvo združljivo z vsemi poklici? Ali lahko govorimo o bolj ali manj primernem času za odločitev o materinstvu? Junakinja tokratne oddaje Peta izmena je Nina. Stara je petintrideset let, zaposlena je v bančnem sektorju. Vrsto let si je želela napredovati na delovno mesto vodje oddelka za izobraževanje in razvoj; napredovanje pa so ji ponudili ravno v trenutku, ko je izvedela, da je noseča. Naj ponudbo sprejme, ne glede na to, da bo čez dobrega pol leta odšla na porodniško? Kako se bo zgodba razpletla, bo tudi tokrat odvisno od vaše prepričljivosti.


21. 11. 2014

Samozaposleni v kulturi

V tokratni oddaji Šesta izmena predstavljamo specifično vrsto zaposlitve na področju kulture – govorimo o samozaposlenih v kulturi. Kdo so samozaposleni v kulturi? Kako je urejen njihov status? V čem so izzivi, v čem prednosti, v čem pomankljivosti te oblike zaposlitve? In nenazadnje, s katerimi ukrepi bi lahko to obliko zaposlitve nadgradili? Oddajo pripravlja Saška Rakef.


19. 11. 2014

Peta izmena

Bi začeli delati, preden bi podpisali pogodbo? Bi sprejeli delo, ne da bi vedeli, kakšno bo vaše plačilo? Petra je izkušena šivilja. Ostala je brez službe in poskušala najti delo. In ga je tudi našla. V šiviljskem salonu. Delo je kvalitetno in pravočasno opravila - na plačilni dan pa ... Tokratna zgodba Saške Rakef odpira vprašanje o samoumevnosti plačila za delo, njen razplet pa bo znova odvisen od vaših mnenj. PETA IZMENA - v sredo po 21. uri na Prvem!


12. 11. 2014

Peta izmena

Nina in Litja, novinarka in oglaševalec, sta že dolga leta par. Oba uspešna, toda za kakšno ceno? Časa imata vse manj, skoraj se ne vidita več, čeprav skupaj živita. Nekega dne se vendarle domenita za izlet iz mesta, toda Mitji kmalu zazvoni telefon ...


05. 11. 2014

Peta izmena

Niz kontaktno igranih oddaj ob sredah ob 21.05. Oddaja z namišljenimi, a zato nič manj merodajnimi,primeri kratkih stikov, povezanih z delom. Ker ima vsaka zgodba svoj začetek, zaplet, vrh, razplet in konec, ima vsaka zgodba tudi svojo alternativo. Če boste glavnega junaka prepričali s svojo, jo bo preizkusil v praksi in po vaših napotkih poskušal spremeniti svojo usodo. Nam bo v družbi voditeljice Anje Strajnar uspelo priti do končne rešitve? To bo odvisno od presoje poslušalcev in žive igralske izvedbe.


29. 10. 2014

Legalno že, kaj pa legitimno?

Kaj nas čaka v tokratni Peti izmeni, s kakšno težavo se bomo spopadli in komu pomagali pri reševanju problemov na delovnem mestu? Simona in Lara sta zaposleni za določen čas v neprofitnem zavodu, ki se financira s sredstvi, pridobljenimi na nacionalnih in mednarodnih razpisih. Lara je v tem zavodu začela delati pred dobrim letom dni, Simona pa je v zavodu aktivna zadnjih osem let, vseskozi zaposlena s pogodbo za določen čas. Zadnja od pogodb za določen čas se ji izteče 31. oktobra, se pravi čez nekaj dni ... Scenarij je nastal po predlogu poslušalke Brede iz Ljubljane, v njem pa se bomo dotaknili vprašanj povezanih z obliko zaposlitve za določen čas. Kolikokrat se pogodba za določen čas lahko podaljša? Kaj je z odpovednim rokom? In kako se obračunava vaš dopust, če imate z istim delodajalcem sklenjene kar štiri pogodbe za določen čas, preko vsake od pogodb pa ste zaposleni za dve uri? Peta izmena – v sredo po 21. uri na Prvem!


22. 10. 2014

Peta izmena

V tokratni Peti izmeni bomo spoznali par glasbenikov. Ona je skladateljica, on instrumentalist. Toda življenje na svobodi ni lahko. Kaj storiti, ko se pojavi možnost rednega zaslužka, ki pa ni v skladu z osebnimi načeli? Avtorica Saška Rakef, režiser Alen Jelen, voditeljica Anja Strajnar ter igralca Primož Forte in Tina Gunzek bodo tudi tokrat poskrbeli za živahno razpravo o pravicah in krivicah pri delu.


15. 10. 2014

Prava izbira

Iva nikoli ni bila problematičen otrok. V šoli ji je šlo dobro, ocene je imela lepe, v življenju ji ne bi smelo biti hudega, je bila prepričana njena mama. Vse dokler pogovor ni nanesel na izbiro študija ... In tu se začne tretja v nizu zgodb Saške Rakef, o katerih lahko razpravljate v našem igrano kontaktnem nizu PETA IZMENA. V njej bodo pod režijskim vodstvom Alena Jelena igrali Maja Končar, Matija Rozman in Lena Hribar. Glavna vloga pa bo seveda spet vaša: voditeljica Anja Strajnar pričakuje vaš klice v sredo, 15. oktobra, po 21. uri na Prvem!


08. 10. 2014

Kako naj preživim svoj čas?

Naj čas preživim s svojim otrokom ali v bitki za svojega otroka? To je osrednja dilema, s katero se spopada Špela, diplomirana pravnica, ki dela iz dneva v dan več, hčer pa pušča pri svoji materi ... In se sprašuje: kam jo pelje takšno življenje? Gre za junakinjo druge zgodbe avtorice Saške Rakef, s katero se bomo spopadli v PETI IZMENI - naši novi kontaktno igrani oddaji, v kateri igrajo glavno vlogo mnenja in stališča naših poslušalcev. Prav od teh je odvisen tudi razplet zgodbe, v kateri bosta pod režijskim vodstvom Alena Jelena tokrat igrali Vesna Jevnikar in Ana Urbanc. Voditeljica PETE IZMENE Anja Strajnar pričakuje vaš klice v sredo, 8. oktobra, po 21. uri na Prvem!


01. 10. 2014

Za ščepec soli

Čeprav so vprašanja o medsebojnih delovnih razmerjih po navadi primernejša za dnevni radijski program, smo v Uredništvih igranega in razvedrilnega programa z veseljem prisluhnili predlogu Saške Rakef - avtorice novega niza kontaktno igranih oddaj s skupnim naslovom PETA IZMENA - da priljubljenim kriminalkam in oddajam o intimnih odnosih ob bok postavimo še namišljene, a zato nič manj merodajne primere kratkih stikov, povezanih z delom. V prvi oddaji, ki nosi naslov Za ščepec premalo soli, bomo iz škripcev pomagali Ivanu, vrhunskemu kuharju, ki ga bo pod režijskim vodstvom Alena Jelena odigral Blaž Šef. In ker ima vsaka zgodba svoj začetek, zaplet, vrh, razplet in konec, ima vsaka zgodba tudi svojo alternativo. Če boste glavnega junaka prepričali s svojo, jo bo preizkusil v praksi in po vaših napotkih poskušal spremeniti svojo usodo. Nam bo v družbi voditeljice Anje Strajnar uspelo priti do končne rešitve? To bo odvisno od presoje poslušalcev in žive igralske izvedbe.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt