Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

41 epizod

41 epizod


Priljubljena igralka, živahna upokojenka in nabrita radijska voditeljica Ljerka Belak ima tako rada ponedeljke, da se to jesen z gosti in poslušalci vred seli v začetek tedna. Od 6. oktobra dalje jo boste na Prvem programu Radia Slovenija lahko slišali v Ponedeljkovem dopoldnevu z Ljerko – takoj po poročilih ob 10h. V oddaji bo gostila posameznike, ki so jo vznemirili s svojim delom, pogledi na svet, življenjsko energijo in optimizmom, ter s poslušalci kramljala o najbolj izbranih in najbolj vsakdanjih rečeh.


29. 06. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Priljubljena igralka, živahna upokojenka in nabrita radijska voditeljica Ljerka Belak ima tako rada ponedeljke, da se to jesen z gosti in poslušalci vred seli v začetek tedna. Od 6. oktobra dalje jo boste na Prvem programu Radia Slovenija lahko slišali v Ponedeljkovem dopoldnevu z Ljerko – takoj po poročilih ob 10h. V oddaji bo gostila posameznike, ki so jo vznemirili s svojim delom, pogledi na svet, življenjsko energijo in optimizmom, ter s poslušalci kramljala o najbolj izbranih in najbolj vsakdanjih rečeh.


22. 06. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Tomažu Domicelju gre zasluga, da smo pretekli teden lahko poslušali priljubljene pesmi švedskega kvarteta Abba v slovenski preobleki. A musical Mammamia še zdaleč ni edini razlog za druženje s starosto slovenskega kantavtorstva, sedeminšestdesetletnim Ljerkinim vrstnikom. Bomo med ponedeljkovim dopoldnevom doživeli obujanje spominov dveh starih znancev na pobalinska leta ali besedni dvoboj dveh hitrih razvezanih jezikov?


15. 06. 2015

Gostja Vilma Bukovec

Vilma Bukovec, ena naših najbolj znanih sopranistk, je letos dopolnila 95 let. Rojena Trebanjka je do leta 1982, ko se je upokojila, z ljubljansko Opero in solističnimi nastopi obredla ves svet. Leta bogate in uspešne kariere je kronala z največjimi nagradami, ki jih posameznik lahko prejme za ustvarjalno delo v kulturi. A to je le nekaj presežnih navedkov, ki opredeljujejo življenje in delo Vilme Bukovec. Kakšno je njeno življenje zdaj, kako pomembni so lepi spomini in kje najde uteho zrelih let? Le nekaj iztočnic za živahen klepet z Ljerko Belak. V ponedeljek po 10. uri na Prvem!


08. 06. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Je eden najuspešnejših slovenskih telovadcev vseh časov, nosilec treh olimpijskih medalj, dvakratni olimpijski in petkratni svetovni prvak. Je upokojen pravnik in vitalen starostnik. In je šarmanten gospod. Saj veste, o kom govorimo. Vabljeni na klepet z Ljerko in Mirom Cerarjem starejšim 8. junija po 10. uri na Prvem!


01. 06. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Prvi junij! Začetek meteoroloąkega poletja in prav gotovo tudi rojstni dan - ľe koga. Ljerka Belak vas vabi, da ji v oddaji zaupate svoje misli o radosti, ki nima nujno konkretnega povoda. Ali ľivljenje samo ni zadosten razlog za veselje? Le ena od iztočnic za novo nepredvidljivo srečanje z najbolj gostobesedno radijsko druľabnico na Slovenskem!


25. 05. 2015

Polona Juh

Polona Juh že dolgo ni več nadobudna baletna plesalka, ne poznamo je več kot hčer igralcev Borisa Juha in Mojce Ribič - kar pa ne pomeni, da smo nekdanje sorodstvene atribute zamenjali z novimi: je namreč žena igralca Saše Tabakovića in mama malega Bele. Po dveh desetletjih kariere in vrsti prestižnih nagrad je to krhko, odločno, a do konca občutljivo bitje v resnici le eno: igralka. Z vsako vlogo večja in pomembnejša. Čaka nas torej klepet med dvema igralkama ? Če bo treba, jima bomo v studio namestili garderobno zrcalo, saj je splošno znano, da so igralke najbolj klepetave prav preden stopijo na oder. Ali pač ne? Ne zamudite tokratnega zmenka z Ljerko!


18. 05. 2015

Sonja Pavšič

Sonja Pavšič je dolga leta igrala v ljubljanskem Šentjakobskem gledališču, ob tem pa večkrat zaigrala tudi na filmu. Ni treba posebej poudarjati, da ji igra nikoli ni dajala vsakdanjega kruha, zato pa ji je ponudila brezštevilne utehe in zadoščenja. Kakšen je v resnici pomen ljubiteljstva v življenju vsakega izmed nas? O tem bo Ljerka Belak klepetala s svojo tokratno gostjo - in seveda z vami, poslušalci!


11. 05. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

V prvi polovici maja se Slovenci po navadi že odpravljamo v hribe, in tudi obletnico osvoboditve mnogi obeležujemo rekreativno. Pa tu ne govorimo samo o ljubljanski Poti ob žici okupirane Ljubljane; skoraj vsak slovenski kraj ima kakšen hrib, goro ali spominsko obeležje, kamor se domačini odpravijo okoli 9. maja. Letos, ob 70-letnici osvoboditve, je bilo še posebej slovesno. In kam ste se odpravili vi? Kakšni pogovori in premisleki so vas spremljali ob tem? V iztek obletniških dni bo Ljerka Belak kramljala z vami prav o pomenu obhajanja spomina na konec vojnih dni.


04. 05. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Ljerka Belak si bo z vami, poslušalci, tokrat oddahnila od silno napornih praznikov, ki jih bo z veseljem pokomentirala z vami. Teden, ki ga bomo na Prvem obeležili 70. obletnico osvoboditve, pa bo začela tudi z izpolnjevanjem številnih glasbenih želja preteklih tednov. Ne preslišite njene dopoldanske urice - po deseti na Prvem!


27. 04. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Ljerka Belak vas tokrat vabi, da na praznično dopoldne delite z njo misli ob dnevu upora proti okupatorju. A morda bomo razmišljali tudi širše: kdaj se v človeku prebudi pravičniška drža, ki od njega zahteva upor? In kako se pravičništvo razširi med ljudmi, da zraste v upor zoper sistem - ali v primeru našega praznika, zoper okupatorja? Veseli bomo vaših razmislekov, pa tudi spominov na vojna leta ali zgodb, ki so vam jih predali starši. Ljerka in glasbena urednica Irma Rauh napovedujeta tudi pestro glasbeno podobo oddaje, tokrat ubrano na vižo ljudskih pesmi v uporniških in partizanskih izvedbah.


20. 04. 2015

Jože Vidic

Nedavni dobitnik nagrade Prešernovega sklada, baritonist Jože Vidic, ima pestro in zadoščenj polno življenje, kot bi si ga želel marsikdo. Narava mu je namenila izjemen pevski glas, s trdim delom pa ga je ukrotil v svoje osrednje izrazno sredstvo. Stalni član solističnega ansambla ljubljanske Opere, ki vedno znova navdušuje z odprtostjo do svežih odrskih postavitev, je tudi priznan koncertni pevec, spoštovan tako doma kot v tujini. Nenazadnje: je član Slovenskega okteta. Ni treba posebej poudarjati, da naša Ljerka sodi med njegove oboževalke, saj sama priznava, da je ob njegovem petju že večkrat potočila solzo ginjenosti v kakšni od opernih lož. Zato pohitite in med ponedeljkovim radijskim srečanjem z Jožetom Vidicem čimprej zavrtite našo telefonsko številko; če se boste obotavljali, je čisto mogoče, da zaradi Ljerkine gostobesednosti sploh ne boste prišli na vrsto!


13. 04. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Anže Čeh je eden redkih slovenskih babičarjev. Z babištvom se ukvarja tudi kot predavatelj in strokovni publicist. Če v spletni iskalnik vtipkate njegovo ime, boste našli vrsto navdušenih odzivov mladih mamic na njegovo delo.


06. 04. 2015

Urška Žolnir

Je prva Slovenka z zlato olimpijsko medaljo v individualnem športu in dobitnica še ene, bronaste olimpijske medalje. Je nosilka številnih drugih zvenečih naslovov, pa tudi uslužbenka Slovenske vojske, trenerka in predvsem - judoistka.


30. 03. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Realizem in globoka simbolika sta prvini, ki označujeta delo enega naših najbolj znanih slikarjev, Rudija Španzla. Vitraži, interierji, skulpture in seveda slike, ki jih je oblikoval, krasijo številne, celo vatikanske prostore. Toda – ali se bo Ljerka z njim pogovarjala samo o motivih in slikarskih tehnikah? Kaj pa o dedu, borcu s Soške fronte, in življenju s slikarko?


23. 03. 2015

Eli Mirt in pomladansko vrtičkanje

Pa je prišla pomlad! Marsikdo je tako vzdihnil v zadnjem tednu, ko se je tudi vreme omililo. In marsikdo se je lotil domačega vrta, cvetličnih loncev, morda celo njive. Med temi je tudi Ljerka Belak, ki je v veselo ponedeljkovo družbo tokrat povabila Eli Mirt, kozmetičarko in ljubiteljsko vrtičkarico, ki v teh dneh že spodbuja sadike vrtnin k hitri rasti. Kako pa je vas prebudila pomlad? Česa ste se najprej lotili v vrtu? Ste premaknili moža ali ženo s kavča? Pomladanske prigode ljubiteljskih vrtičkarjev v tokratnem Ponedeljkovem dopoldnevu z Ljerko - 23. marca po 10. uri na Prvem!


16. 03. 2015

Tulio in Andrejka Možina

Tulio Možina je bil med ustanovitelji Tržaškega narodnega ansambla, ki se ga z radostjo spominjajo predvsem starejše generacije našega poslušalstva. Srčna baljezn, Ljubit' je sladko in Vse pasa so le trije izmed naslovov, s katerimi so se Tržačani uveljavili na ptujskem festivalu narodno zabavne glasbe. Kitarist, pevec in avtor, ki prihaja v goste na Prvi program, pa je bil aktiven tudi pozneje; omenimo vsaj njegovo sodelovanje z ansamblom Ano ur'co al' pej dvej - ali pa Kraški pust na njegovih Opčinah, ki bi bil gotovo drugačen, če Tulio Možina ne bi nekoč napisal himne zanj. Ko se je Ljerka z danes 80-letnim glasbenikom domenila za obisk, je mimogrede v oddajo povabila še prodorno tržaško glasbenico Andrejko Možina - njegovo hčer, kajpak.


09. 03. 2015

Paberkovanje s poslušalci

Urica z upokojeno igralko in priljubljeno voditeljico ponedeljkovih dopoldnevov Ljerko Belak je bila tudi tokrat posvečena klepetom s poslušalci. Glasba naše in vaše mladosti ter gostobesednja paberkovanja o vsem mogočem.


02. 03. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Gripa in prehladi so položili pol ducata Ljerkinih prihodnjih gostov, kar pa ne pomeni, da bo priljubljena voditeljica ponedeljkovih dopoldnevov ostala doma. Nasprotno: marčna srečanja bo začela z vami, svojimi zvestimi poslušalci. Kaj vas je v teh dneh vznemirilo? Kaj vam je pognalo kri po žilah? Ste se že lotili vrta? Pripravljate presenečenje ob ženskih in materinskih praznikih te pomladi?


02. 03. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Gripa in prehladi so položili pol ducata Ljerkinih prihodnjih gostov, kar pa ne pomeni, da bo priljubljena voditeljica ponedeljkovih dopoldnevov ostala doma. Nasprotno: marčna srečanja bo začela z vami, svojimi zvestimi poslušalci. Kaj vas je v teh dneh vznemirilo? Kaj vam je pognalo kri po žilah? Ste se že lotili vrta? Pripravljate presenečenje ob ženskih in materinskih praznikih te pomladi?


23. 02. 2015

Ponedeljkovo dopoldne z Ljerko

Telefonska številka Prvega bo tokrat rezervirana za vse poslušalke in poslušalce, ki bodo hoteli pokramljati z Ljerko o najrazličnejših rečeh teh dni. Ste si odpočili od pusta? Ste se odločili za štirideset dnevni post? Če se postite, čemu ste se odpovedali? Imate tudi vi že zvrhano glavo zime in bi radi čimprej doživeli novo pomlad? Ljerka Belak je tokrat pripravila svoj izbor pesmi, s katerimi bo izganjala zimo - v ponedeljek po 10. uri na Prvem!


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt