Se lahko doma pripravijo na slušni del izpita pri angleščini? Kje po nepotrebnem izgubljajo točke pri zgodovini in na kaj morajo biti pozorni pri reševanju pol pri psihologiji? Odgovore izveste v oddaji Prvi na maturi.

Angleščina, psihologija in zgodovina

Naši mladi sogovorniki so za izbirne predmete na splošni maturi izbrali psihologijo, biologijo in zgodovino, najbolj pa jih skrbi druga izpitna pola pri slovenščini in slušno razumevanje pri angleščini. Ker smo o drugi izpitni poli pri slovenščini že govorili, o biologiji še bomo, smo tokrat pobrskali po našem arhivu in pripravili ključne poudarke reševanja izpitnih nalog pri angleščini, psihologiji in zgodovini.

Kako se lahko na slušno razumevanje pri angleščini pripravljate doma? Seveda: poslušajte in naredite eno staro slušno razumevanje na teden, ker se z vajo rezultati hitro izboljšajo, hkrati se lahko tako dvigne tudi samozavest pri reševanju tega dela izpita.

Pri zgodovini temeljito preberite vprašanja, osredotočite se na vprašanja (navajanje na primer še ne pomeni pojasnila) in uporabljajte priloženo dodatno gradivo. Če vprašanje ne zahteva letnice, je ne pišite, saj se, če je ta slučajno napačna, odbijajo točke.

Pri psihologiji si morate biti na jasnem, kaj navodila od vas zahtevajo, v drugem delu bodite pozorni na ponazoritev s konkretnim primerom.

 

Špela Šebenik, Tadeja Bizilj