Ob dnevu slovenske hrane bo v šolah in vrtcih jutri že 13. tradicionalni slovenski zajtrk. Delež slovenske hrane v šolskih kuhinjah se je v zadnjih letih precej povečal. Kaj pa v trgovinah? Ali hrano iz lokalnih surovin izpodrivajo živila uvožena iz držav, kjer veljajo nižji standardi kvalitete? V raznoliki ponudbi kruhov je manj kot polovica slovenske pšenice. Kako povečati kmetijsko proizvodnjo in okrepiti verige prehranske oskrbe, da bomo lahko jedli več slovenske hrane?
Odgovore iščemo v Studiu ob 17.00 z voditeljico Jernejko Drolec in gosti:

David Kovačič, glavni izvršni direktor trgovske verige Spar;
Tatjana Zagorc, direktorica Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij;
Alenka Marjetič, predstavnica Zadružne zveze Slovenije in
Denis Vitez , mladi prevzemnik, pridelovalec žita iz Tešanovcev pri Moravskih Toplicah.

Jernejka Drolec