Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Violinček

3 epizod

3 epizod


Violinček se po radijskih hodnikih sprehaja že peto leto in ponuja otrokom ter vsem poslušalcem zanimive glasbene teme. Če vas mogoče zanima, zakaj mora glasbenik vaditi ali kako nastane zvok, pa tudi če ne veste, zakaj sploh potrebujemo dirigenta ali kako nastaja skladba, je Violinček tukaj zato, da poskusi odgovoriti na vsa ta vprašanja. Violinček je tukaj tudi zato, da izbira le najboljše otroške skladbe in nekaj jih je izdal na svojih dveh zgoščenkah. Tam boste našli čisto nove in slovenske ljudske pesmi, ob katerih boste lahko zapeli. Za Violinčkom stojijo vsaj trije brihtneži – Milan Krapež prebere tisto, kar je spesnil Matej Jevnišek, ko je slišal zgovorne otroke, ki jih je posnel Aleš Ogrin.


18. 6. 2022

Violinček - Mehurčki

Violinček bo z glasbo pihal mehurčke, s katerimi pesnik Oton Župančič bogati vaš domišljijski besedni svet. Njegove pesmi in uganke že več generacij živijo med nami. Mnoge pesmi in tudi uganke pa so dobile tudi svojo glasbeno različico.


30. 4. 2022

Pihalni orkester in koračnica

Pihalni orkester, godba ali godba na pihala je pogost glasbeni sestav, v katerem sodelujejo tri družine glasbil. V pihalnem orkestru torej ne igrajo zgolj pihala. Zelo pogosto pa ta sestav igra koračnice, ki so namenjene strumnemu korakanju po ritmu. No, Violinček vam bo vse to predstavil še bolj natančno.


23. 4. 2022

Kje je Tina?

Zgodba o Tini se začne takole - v mestni park je prišla pomlad. Dnevi se daljšajo, grmi cvetijo, na drevju se počasi razpirajo lističi. Ptice ščebetajo in hite urejat gnezda. Starši se sprehajajo z otroki. Tamle gre Tina. Mama jo drži za eno roko in očka za drugo. Namenjeni so na veliko igrišče, kjer stoji vrtiljak.


Domov V živo Podkasti Spored Kontakt