Na Osnovni šoli Orehek Kranj je to soboto že sedmo leto potekalo srečanje gorenjskih osnovnošolcev, ki so posebej radovedni in ustvarjalni. Učitelji in drugi mentorji bodo za učence pripravili inovativne delavnice, v katerih so po svojih interesih sodelovali učenci. Raziskovali so svet pod mikroskopom, izdelovali zapestnice in reliefne karte, odkrivali svet žuželk, spoznavali čare grške in kitajske umetnosti in še marsikaj drugega. Tam je bila tudi ekipa Prvega programa – več pa v posnetku oddaje!

Učenci gorenjskih šol so sobotno dopoldne preživeli ob ustvarjalnih delavnicah

Na Osnovni šoli Orehek Kranj je to soboto že sedmo leto potekalo srečanje gorenjskih osnovnošolcev, ki so posebej radovedni in ustvarjalni. Učitelji in drugi mentorji so za učence pripravili inovativne delavnice, v katerih so po svojih interesih sodelovali učenci. Zbralo se jih je več kot 300 iz 18 osnovnih šol.

 

Da so lahko takšni festivali dobrodošla popestritev, sta najprej potrdila Mark in Nejc iz OŠ Šenčur, ki sta se tega dogodka udeležila že lani in predlani, letos pa se odločila, tako kot Tai z OŠ Škofja Loka mesto, da se bosta preizkusila v delu z lesom.

Naš mladi sogovornik Jan iz OŠ Škofja Loka mesto se je udeležil delavnice Legorobotike, šestošolka Lara z iste osnovne šole, ki ima sicer že več izkušenj z barvanjem mandal pa se je tokrat odločila, da izdela svoj kalejdoskop.

Eno izmed delavnic, in sicer Ustvarjalno pisanje in ilustriranje pesmi in zgodb, sta vodili profesorici z Gimnazije Kranj: Bernarda Lenaršič in Anita Omejec – udeležila se jo je tudi sedmošolka Uma iz OŠ Matije Čopa Kranj, ki zelo rada piše zgodbe. Na delavnico tradicionalne kitajske umetnosti so se med drugimi prijavili tudi naši sogovorniki Tereza, Maja in Lovro, ki pravijo, da bo znanje jezikov v prihodnosti še kako pomembno.

Sedmošolka Patricija iz OŠ Toneta Čufarja Jesenice je sodelovala na delavnici kocka človečnosti – pravi, da bi ta kocka lahko spremenila svet in da bi bilo lahko vse lepše in boljše, če bi bili vsi ljudje bolj pošteni. Z impro gledališča sta se nam pridružili Iris iz OŠ Žirovnica in Danaja iz OŠ Šenčur in z malo improvizacije napovedali nagradno vprašanje in glasbo.

Ob koncu oddaje smo pogledali še v dve učilnici, kjer sod elavnice že potekale. V eni se je odvijala delavnica Multimedije, naši sogovornici sta bili Vida in Lea iz šole gostiteljice, v delavnici Svet pod mikroskopom pa smo skupaj s sedmošolcema Gabrom in Vidom iz OŠ Gorje spoznavali svet, ki je prostemu očesu skrit.

Špela Šebenik, Tadeja Bizilj