Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Nedelja, 5.5.2024

00:00
Poročila

Nedeljski nočni klepet začenjamo z oddajo Obrazi sosednje ulice. Solistka mariborskega baletnega ansambla Tijuana Križman Hudernik je prišla iz Pirana v Maribor zaradi ljubezni do baleta. V 20-ih letih je plesala v številnih znanih predstavah. Z njo se bomo pogovarjali o ustvarjanju baletnih predstav, gostovanjih v tujini, delu asistentke koreografije pa tudi o življenju v Mariboru. Po eni uri bomo spregovorili o letošnji glasbeni nagradi Zlata piščal, v nadaljevanju pa bo naša gostja tudi Anika Horvat.

Avtor: Brigita Mohorič

01:00
Poročila
02:00
Poročila
03:00
Poročila
04:00
Poročila
05:00
Poročila

Prisrčnica je rubrika, ki vsak dan odpira prostor bodisi ljubiteljski glasbeni kulturi bodisi narodno zabavni glasbi. Vsak dan prinaša novo zgodbo iz sveta zborovske glasbe, historične glasbe in plesa, ljudske glasbe, glasbe godb in pihalnih orkestrov, citrarskih zasedb, tamburaških in mandolinskih skupin, plesnih orkestrov ali pa iz sveta narodno zabavne glasbe.

Avtor: Tina Žun

Jutra na Prvem prinašajo tudi razmisleke o temeljnih življenjskih, religioznih in duhovnih vprašanjih. V Duhovni misli avtorji, pogosto na podlagi svetopisemskega ali kakšnega drugega znanega besedila, govorijo o zmeraj aktualnih, eksistencialnih temah, s katerimi se človek srečuje od nekdaj. Množica pogledov pod uredniškim vodstvom Petra Franka ob glasbenem izboru Apolonije Gantar. Vsak dan ob 5.50, ob koncih tednov ob 6.50. Na Prvem.

Avtor: Prvi

06:00
Poročila

Današnji Napotki so kot nalašč za deževne dni. Odpravili se bomo namreč k edini dežnikarici v Ljubljani. Lana Furlan je vzela svoj polomljen dežnik in se sprehodila do Trubarjeve ulice 13. Tam jo je že pričakala Marija Lah, ki ji je povedala vse skrivnosti popravljanja in izdelovanja dežnikov in senčnikov. Več pa v Napotkih.

Avtor: Lana Furlan

Osrednja jutranja informativna oddaja, Jutranja kronika, prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Strnjena, verodostojna in zmeraj aktualna. Ob nedeljah ob 7.00 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

07:30
7. stran

Knjige vseh žanrov izbirajo in prebirajo poslušalci. Zgodbe, vtise, razmišljanja in knjižne predloge zbiramo v nedeljski jutranji radijski knjižnici.

Avtor: Prvi

08:00
Poročila

Igra je humoreska o začetku planinske sezone, kot se vsako leto dogaja v gorenjskih hribih. Osliček Ledeni čaj tovori hrano v planinsko kočo, planinci, mladi in stari, se odpravljajo v strmino in se radi slikajo z osličkom. Tudi gorske živali imajo pomladne opravke, največ z vzgojo mladega rodu, ki ga morajo pripraviti na življenje v gorah, preplavljenih z obiskovalci.

Režiserka: Barbara Hieng Samobor
Dramaturg: Ervin Fritz
Tonska mojstra: Staš Janež, Jure Culiberg

Igralca – Urška Hlebec, Vojko Zidar

Glasbeni izvajalec – Gregor Čušin

Uredništvo igranega programa
Posneto v studiih Radia Slovenija aprila 1997

Avtor: Prvi

09:00
Poročila

Ob zaključku majskih počitnic poslušate: Policijski orkester, Orkester slovenske vojske in trenutno zelo aktualno slovensko trobilno pihalno zasedbo Š'ta godba, ki bo v naši hiši v kratkem posnela svoj prvi album. V Medenini segamo v bogato "medeninasto" zakladnico Slovenije in tujine. Domačo in tujo glasbo godb in pihalnih orkestrov vsako nedeljo ob 9.05 predstavlja glasbeni urednik Tomaž Guček.

Avtor: Tomaž Guček

09:30
Prvi poje
10:00
Poročila

Se spominjate dobrih starih časov? Želite slišati svojo najljubšo pesem iz mladosti? Poklepetajte z nami in bo vstop v nedeljski dan topel in prijeten.

Avtor: Prvi

11:00
Poročila

Tradicionalna nedeljska radijska oddaja, v kateri naši poslušalci pozdravljajo svoje bližnje in jim čestitajo. Ureja jo Lucija Grm.

Avtor: Prvi

12:00
Poročila

Petminutni spominski koledar je posvečen ljudem, ki so se rodili tistega dne, in dogodkom, povezanim s tem datumom.

Avtor: Stane Kocutar

Tradicionalna nedeljska radijska oddaja, v kateri naši poslušalci pozdravljajo svoje bližnje in jim čestitajo. Ureja jo Lucija Grm.

Avtor: Prvi

13:00
Poročila

Oddaja o življenju na podeželju prinaša aktualne teme kmetijstva, gozdarstva in prehrane. Zajema vsebine pomembne za ohranjanje tradicije in za modernizacijo vitalnega podeželja. Seznanja s tehnologijami prijaznim do ljudi, živali in okolja. Širši javnosti približuje življenje na kmetijah in primere dobrih praks.

Avtor: Prvi

14:00
Poročila

Zaplešimo med gozdovi in vrhovi, raziskujmo poti, vrtimo se s kompasom in se podajmo na noro dogodivščino planinske orientacije v čarobni Sloveniji, je ob predstavitvi planinskih orientacijskih tekmovanj zapisano na spletni strani Planinskega društva Vitanje. Z društvom se bomo v Nedeljski reportaži podali v svet orientacije in organizacije tekmovanj iz teh posebnih znanj.

Avtor: Aleš Ogrin

Vas zanima aktualno dogajanje? V Dogodkih in odmevih, osrednji popoldanski informativni oddaji, vam ponujamo poročila, analize in komentarje ključnih aktualnih dogodkov tekočega dne – tako s področja politike kot gospodarstva, zdravstva, šolstva, kulture in športa. Vsak dan ob 15.30 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

16:05
Obvestila
17:00
Poročila

Včasih imajo najbolj običajne stvari dolgo in zamotano zgodovino. To še posebej velja za nesnovno dediščino. Na primer otroška pesmica o Hudi mravljici. Postala je tako običajna, tako del vsakega odraščanja, da se skoraj nihče več ne vpraša, od kod je mravljica prišla in kdo jo je, ne navsezadnje, ustvaril. Prevladujoče prepričanje je, da gre za ljudsko blago, za ljudsko pesmico, nastalo nekoč v globinah časa, ko so pastirji še gnali na pašo. A nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Huda mravljica je avtorska pesem v pravem pomenu besede, saj je v peti obliki združila dva mojstra svojega poklica. A nič od tega se ni bi zgodilo, če ne bi v Slovenskih Konjicah živela nenavadna družina, po sledovih katere se v oddaji Sledi časa odpravlja Marko Radmilovič.

Avtor: Marko Radmilovič

Po vseh slovenskih regijah in krajih iščemo in predstavljamo lokalne junake, ki zavzeto, nadpovprečno in predano opravljajo svoje delo ali prostočasno dejavnost.

Avtor: Prvi

Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, Radijski dnevnik, prinaša pregled in analizo aktualnega dogajanja iztekajočega se dne doma in po svetu. Vsak dan ob 18.30 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

18:54
Obvestila

Kako se učijo živali.
Pripoveduje: Nina Valič.
Napisal: Darinka Kobal.
Posneto v studiih Radia Slovenija 1997.

Avtor: Prvi

Oddaja predstavlja in napoveduje dogodke s kulturno-umetniške scene v Sloveniji in čez mejo. Ob avtorju oddaje jih komentirajo in pojasnjujejo ustvarjalci, poznavalci posameznih področij umetnosti. V petih letih predvajanja oddaje se je v studiu zvrstilo okrog 200 gostov, ki so s svojimi projekti (na glasbenem, plesnem, filmskem, festivalskem ali likovnem področju) zaznamovali kulturno-umetniško dogajanje v tekočem letu. Izbor glasbe, ki povezuje pogovore, je tradicionalno v rokah voditelja. Odpira glasbene svetove domačih umetnikov v družbi tistih, ki prihajajo iz sveta popularne glasbe zunaj naših meja: pop, rock, funk, soul, r & b, fusion, jazz, blues, reggae, afriška urbana glasba, NY salsa, Kuba, Portoriko ... Vodilo so zgodbe, dobre ideje in stopnja kreativnosti nastopajočih, strnjeni v 120 minutni »groove-road trip« format živega komuniciranja s poslušalci »v nedeljo zvečer«.

Avtor: Brane Rončel

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Avtor: Prvi

23:00
Poročila

Leta 2004 je izšla zbirka pesmi Toneta Pavčka z naslovom Starožitja. O zbirki veliko pove njen podnaslov, ki se glasi: Nove pesmi o starih rečeh. Preproste štirivrstičnice obujajo spomine na posamezne predmete, ki jih je sodobni čas potisnil v pozabo, vendar v zavesti mnogih še vedno poosebljajo občutek lepote, domačnosti in varnosti. Izbrali smo sedem pesmi iz te zbirke.

Interpret Slavko Cerjak,
režiser Igor Likar,
glasbeni opremljevalec Marko Stopar,
tonski mojster Staš Janež,
urednici oddaje Vida Curk, Ana Rozman,
leto nastanka 2005.

Avtor: Prvi

Zadnja sprememba: 03.05.2024 17:10:04

Domov V živo Podkasti Spored Kontakt