Številke
slice
Akcija beseda leta - MMCanaliza s Simono Klemenčič
Nabor kandidatov poteka do 19. decembra, 12. december 2018 ob 14:55 ZRC SAZU in naš spletni portal že tretje leto izbiramo besedo leta, do zdaj ste poslali več kot sto predlogov, kar še vedno lahko počnete.
23
Dan D: Milo za drago je umilo del odnosov, ne pa vsega
7
30. november 2018 ob 06:37 " Če je glasbenik vnaprej okužen s strahom, da ga nekdo ne bo maral, potem izgublja motiv za tveganje in eksperiment ," je filozofija Nikole Sekulovića, basista skupine Dan D. Ena najbolj ...
Tek za besedo leta se začenja!
45
30. november 2018 ob 06:36 Begunec in evropski prvaki, to sta beseda in besedna zveza, ki sta bili do zdaj izbrani za besedo leta. Skupaj z ZRC-jem SAZU-jem začenjamo akcijo iskanja nove.
Če na tribunah ni kričanja, še ne pomeni, da v nogometu ni strasti
59
16. november 2018 ob 06:37 Matjaž Ambrožič je edini slovenski akreditirani novinar na tekmah Premier league, ki redno spremlja lige angleškega nogometnega prvenstva. Nekdanji dopisnik RTV je bil gost podkasta Številke
Spomin na 1. svetovno vojno: Človeška narava se v 105 letih ni spremenila
35
9. november 2018 ob 06:23 Vsaka vojna se s človeškega vidika zdi brezsmiselna, kar velja tudi za prvo svetovno vojno, v kateri je umrlo okrog 18 milijonov ljudi. V nedeljo bo minilo sto let od konca prve svetovne vojne.
Na odločitve sodišč vpliva tudi razplet nogometnih tekem Skoraj polovica vseh umorov v Sloveniji se zgodi v družinskem krogu, dobra četrtina pa med znanci. Na podkastu Številke ta teden govorimo o umorih v Sloveniji.
29
Slovenija je varna: število umorov zelo nizko Slovenija je na področju umorov izrazito varna država, leta 2016 je bilo tako umorjeno deset ljudi. Ta teden na podkastu Številke govorimo o umorih in kaznovanju.
25
2001: Kubrick in Clarke iskala spravo med religijo in ateizmom 2001: Odiseja v vesolju velja za najboljši znanstvenofantastični film do zdaj, režiser Stanley Kubrick je vse do premiere ves čas tuhtal in premleval, kako izdelek narediti še boljšega.
15
S premiere odkorakalo 241 ljudi, a Odiseja v vesolju je hitro postala kult Ko je bila 2001: Odiseja v vesolju prvič predvajana, je zaradi "dolgočasne" naracije ogromno gledalcev odkorakalo iz dvorane.
11
Nasvet Severe Gjurin mladim pevcem: Pazite na svoj zvok Severa Gjurin je znana kot pevka, ki s svojim sanjavim glasom poslušalce zapelje v meditativne vode, sama pa se tako počuti ob poslušanju klavirja.
28
Anže Kopitar: Rad bi videl otroka jesti sladoled iz Stanleyjevega pokala Anže Kopitar bo čez nekaj dni v Los Angelesu začel priprave na 13. sezono, v kateri bi ga osrečil le en scenarij – kraljeva vrnitev na vrh Lige NHL.
47
1 naj bo: Kopitar prvi med Kralji, LA prvi v prometnih zamaških Anže Kopitar že več kot desetletje velja za enega najuspešnejših in najbolj prepoznavnih slovenskih športnikov. Podkast Številke
24
Vabilo k soustvarjanju pete sezone Številk Prihodnji mesec se na MMC in v vaša ušesa vrača peta sezona podkasta Številke.
2
Leto 2050: toplejše podnebje, skoraj 10 milijard ljudi in neizmerno upanje Leto 2050 je še daleč, prav zato se pogosto niti ne zavedamo, da s številnimi dejanji že danes krojimo usodo naših zanamcev v prihodnjih desetletjih. V podkastu Številke
Znanstvene oddaje v četrtek skupaj o morju Številne oddaje se s prihodom poletja začasno umikajo, znanstvene oddaje na RTV Slovenija smo se združile in pred poletnim časom prinašamo skupno temo.
4

Izbor
Kazalo