Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Marakeš: 164 držav uradno sprejelo mednarodni dogovor o migracijah
V Marakešu je 164 članic Združenih narodov uradno sprejelo svetovni dogovor o migracijah, ki vključuje 23 ciljev za boljše upravljanje migracij v interesu držav, prebežnikov in skupnosti, ki jih ...

Novice

SDS, NSi in SNS pripravljajo ustavno obtožbo zoper premierja Marjana Šarca
V poslanski skupini SDS-a so potrdili, da skupaj z NSi-jem in SNS-om pripravljajo predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Marjana Šarca, in sicer zaradi nepripravljenosti vlade za ...

Novice

Strasbourg: Po streljanju lov na ranjenega storilca
V streljanju v središču Strasbourga je napadalec po zadnjih podatkih ubil tri ljudi, vmes so poročali o štirih smrtnih žrtvah, trinajst ljudi je ranjenih, osem med njimi huje.

Novice

Gospodarstvo zaradi dviga minimalne plače ne bo doživelo "šok terapije"
Petodstotni dvig minimalne plače, ki bi z novim letom najslabše plačanim zaposlenim za polni delovni čas neto plačo povišal za 33 evrov, v gospodarstvu ne bo povzročil "šok terapije" je prepričan ...

Novice

Osumljenec za napad v Strasbourgu Cherif C. še na begu
Osumljenec za teroristični napad v Strasbourgu, v katerem so bili ubiti trije ljudje, 12 pa je ranjenih, je 29-letni Cherif Chekatt, ki naj bi po pripovedovanju prič med napadom po arabsko kričal ...

Šport

Dallas za čisto desetko - devet podaj in 11 skokov Dončića
Košarkarji Dallasa so odpravili razglašeni Orlando s 101:76. V American Airlines Centru so se veselili že desete zaporedne zmage. Luka Dončić je prispeval 7 točk, 11 skokov in 9 podaj v 26 minutah.

Novice

Protest pred DZ-jem zaradi sprejetja marakeške deklaracije je ohromil promet
Na Trgu republike pred DZ-jem je potekal protest, ki je ohromil promet, protestniki pa so blokirali tudi vhod v parlament. Po ocenah se je zbralo od 200 do 250 ljudi.

Novice

IMF: Popravite streho, dokler sije sonce
Z vrha Mednarodnega denarnega sklada prihaja opozorilo, da se nad svetovnim gospodarstvom zbirajo nevihtni oblaki. To nakazujejo tudi gibanja na delniških trgih, kjer se je bik povsem izčrpal.

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Novice

Ameriška podjetja izdelajo več kot polovico vse vojaške opreme
Ameriška orožarska podjetja izdelajo več kot polovico vse vojaške opreme na svetu, med njimi pa ima nesporni primat podjetje Lockheed Martin.

Novice

Španski premier napovedal 22-odstotno zvišanje minimalne plače
Španski premier Pedro Sánchez je napovedal, da bo njegova vlada prihodnji teden odobrila 22-odstotno zvišanje minimalne plače z letom 2019 na 1.050 evrov.

Šport

Barišić za Der Standard potrdil slovo od Olimpije
Čeprav iz slovenskega nogometnega prvoligaša Olimpije iz Ljubljane še ni uradne potrditve, pa je trener Zoran Barišić za avstrijski Der Standard potrdil, da je njegove zgodbe z ljubljansko ekipo ...

Novice

SDS, NSi in SNS bodo z ustavno obtožbo počakali do obravnave zakona
Poslanske skupine SDS-a, NSi-ja in SNS-a bodo s predlogom ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki jo pripravljajo zaradi nepripravljenosti vlade za uresničitev ustavne odločbe glede financiranja zasebnega šolstva, počakale do decembrske obravnav

Šport

Zdaj tudi uradno - Barišić zapušča Olimpijo
Zdaj je tudi uradno, da Zoran Barišić ni več trener nogometašev Olimpije. Odločitev je bila sprejeta po pogovoru s predsednikom kluba Milanom Mandarićem.

Novice

IMF: Slovenska konjunktura ni naključje, ampak je posledica ukrepov v zadnjih letih
V Sloveniji so gospodarske razmere dobre, država vstopa v šesto leto rasti BDP-ja, dobre čase pa je treba izkoristiti za pospešitev strukturnih ukrepov, ki bodo omogočili dolgoročno krepitev ...

Novice

Hrvaška: Bo napad na učitelja obravnavan kot napad na uradno osebo?
Zaradi fizičnega napada na dijaka srednje tehnične šole v Čakovcu je dobil profesor opomin pred odpovedjo zaposlitve. A profesor, ki sta ga učenca izzivala, ima močno podporo javnosti.

Šport

Zadovoljna Liverpool in Tottenham, razočarana Napoli in Inter
Nogometaši Liverpoola so za napredovanje v osmino finala Lige prvakov potrebovali zmago z 1:0 nad Napolijem in jo tudi dosegli. Napreduje tudi Tottenham, izpadel je Inter.

Novice

Več kot 300 sporov glede posojil v frankih ostaja v presoji sodišč
V sporih med posojilojemalci kreditov v švicarskih frankih in bankami, ki so se začeli po tem, ko je leta 2015 vrednost franka v primerjavi z evrom poskočila, je po redni sodni poti končan en spor.

Novice

Macron napovedal popuščanje protestnikom. Bo to dovolj?
Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v televizijskem nagovoru odzval na proteste t. i. rumenih jopičev, ki že več tednov pretresajo Francijo.

Novice

Pikalo predlagal razrešitev glavnega šolskega inšpektorja
Minister za šolstvo Jernej Pikalo je predlagal razrešitev glavnega šolskega inšpektorja Tomaža Rozmana, ker z delom inšpektorata ni zadovoljen. Napovedal je sistemske spremembe.
Izjava dneva
link
Slađan Dragić
12. december 2018 ob 13:40 Policisti smo sicer naučeni, da je to naše delo. To je ta pripadnost policijskemu poklicu. Na žalost drugi tega ne prepoznajo. Nič posebnega nisem naredil, prijel sem storilca kaznivega dejanja.
Več novic ...
Kazalo